Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За издателите и редакторите
Автор: hose   
Дата:   07-11-04 17:01

тея хора не знам как са ги избирали и защо но всичките само приказват - могат да те удавят в приказки
но като дойде време за работа...
преди малко бях при един който искаше снимки за едно списание
до тук добре
пита ме колко искам - казах му че минималното заплащане е 15 лева на снимка - до сега толкова ми плащаха
много му било
е ако искаш качество - 15 лева струва само диапозитивната лента /става въпрос за снимки от фестивал Рефлект - танцов фестивал който снимах/
а иначе ми показва западно списание - какво качество имали и т.н
добре бе пич ти не можеш да си позволиш такова нещо?!
както и да е започваме да работиме - т.е. аз да му сканирам кадрите които иска - забележете че аз ги сканирам което никак не ми влиза в работата - и продължаваме да се пазариме - накрая решаваме че ще ги плати накуп - 5 снимки за 20 лева ще използва 3 в списанието
добре... и сега се започва - кога?! ами щял да ми се обади
аз обаче се бях зарекъл да не работя повече така - първо си оставяш нещата и заплащането си го гониш 2-3 месеца
той - нямам пари сега - не можел да си нарушава принципите - аз като вляза в магазина не ме питат какви са ми принципите първия петък след като излезе списанието - а кога ще излезе - не е ясно...
накрая рязбра че няма да си тръгна без парите или писмена договорка кога и колко ще плати - вече си мислех как ще ги изтрия от компютъра му
хора докато пишеше разписката щеше да роди тризнаци - бележка от 3-4 реда [smile]
накрая даже държеше и да я подпечата :)
и какво накрая?! тръгна си си BMV - 7ца!!!
ебахти...
трябва да се научат да си плащат тея копелета!

Отговори на това съобщение
 Re: За издателите и редакторите
Автор: special_k   
Дата:   07-11-04 17:12

I ti navi li se na tezi 20lv. za pet kadura?
Koe e tova spisanie ?
KAK 6TE MU GI DAVA6 NA TOQ TIPI4EN BG AGRAR TAKA?!?!?!?!? Da se nau4at be, mamka im !
Are nazdrave !
[beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   07-11-04 17:23

Ще, ще....

ако не съ научът, пазарът ще ги принуди, надявам се скоро [smilie5]

КОЕ Е ТОВА СПИСАНИЕ, ДА ГО Е_ А ?

Автор: J0R0   
Дата:   07-11-04 17:26

Аз пък за 7 ЧБ снимки оня ден взех 840 лева.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Даже се черпихме в тесен кръг с някои клубари по тоя повод. Бе с две думи - напихме се.

Едната я пуснах тук, да сондирам как се приема голямото изкуство от народните маси. Едва събра стотина точки.
https://photo-forum.net/i/52322

Публикацията е редактирана (07-11-04 17:28)

Автор: Stoyan22   
Дата:   07-11-04 17:31

Kaji koe e spiasanieto, pak koiito ima opit sas spisania da spodeli v kakvi granici sa tarifite.

Автор: Brummaker   
Дата:   07-11-04 17:32

Ибрееее Жоро,

попаднал си на издатели, да са ти живи и здрави ! [smilie24]

Автор: special_k   
Дата:   07-11-04 17:49

Na men nai-nisko sa mi pla6tali edno vreme kato praveh anketite na egoistite. 10lv. na kadur. Oba4e edna anketa be6e ot 16 snimki, i q praskahme za 4as i polovina- dva.., taka 4e i4 ne se oplakvah.[smilie21]
Ina4e tarifata e 50.., mai

Дата:   07-11-04 18:21

значи хора - едно по едно
между другото черно бялата снимка не е никак лоша - и аз си мислех нещо подобно тия дни...

за съгласяването - да съгласих по няколко причини - реших че е по-добре от нищо, аз снимах с ленти които не съм платил, дадоха ми ги като спонсорство, а хората които снимах са ми близки приятели, те също не са ми плащали и искам да излязат за да се видят и да имат малко реклама - защото са готини и правят добри неща

човека е от вестник ТАНЦИ което сега ще става списание но още първия брой не е излязъл - почвам да се чудя дали ще излезе всъщност
той иска обаче по принцип да работиме заедно, което не го виждам как ще стане или ако стане ще е на принципа най-евтината лента и каквото стане
не знам аз също на практика не съм профи фотограф - на скоро случайно започнах да снимам за Общество и право и там беше ок - той ми даваше конкретни поръчки за конкретни пари, оставях му лентата и той се оправяше и всички бяхме доволни
но пак под 10-15 лева не сме падали
мда...
честито за 840 лв [beer]

Автор: Canon   
Дата:   07-11-04 20:24

Та кой е лудия?
"Които дал, или който изял зелника"

"..реших че е по-добре от нищо..."
Според мене 200лв е десет пъти по добре от 20.
Или с други думи ти си му подарил 180 лева.
Ми подари и на мене, като си толкова ларж.
сАМО ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН СЪЗДАВАШ ПРЕДПОСТАВКА ТОЗИ ЮНАК да те дава за пример на други фотографи с постановката "Това е по 5 лева, толкова е пазарната цена!?"

Значи, простата колегиална логика е тази:
Този кадър (независимо как и с какво е сниман, това са права за публикация) струва 100 лева, аз мога да ти направя 95 лева отстъпка на бройка, но ПАЗАРНАТА ЦЕНА СИ е 100лв, а не 5 лева!

За ориентация в пазарните цени в България
Имам продажба на право за публикация в България (засега само една [smilie9] на 210 лири стерлинги, около 600лв), няколко десетки на цени от 90 до 170 лв / бр.
Това е българския пазар на фотография без дъмпинг и с отстояване на реална цена.

Единственото за което не съм сигурен е:
- Аз ли съм по-глупав с една продажба на цена, колкото 50 - 100 други...

Имаше един виц за жените на двама приятели, едната от които сутрин се връщала усмихната с една банкнота от 100 лева и жената на другия приятел, която сутрин се връщала съсипана с 100 банкноти по 1 лев.
Ама нейсе, кой както и колкото може...

Девиза на търновската фракция на бирената партия е
"Чукането сближава хората"

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: snooper   
Дата:   08-11-04 04:36

Hose, podigravka si e i s teb, i s truda ti, a loshoto e, che utre na niakoi kolega shte te davat za primer... V takav sluchai, ako tolkova iskam da pokaja talanta na moi priateli prosto shte podaria snimkite na izdatelia ili shte si pribera honorara po realnata cena kato bial chovek...
Sas zdrave i drug pat ne mu osiguriavai na toia kinti za benzin na BMW-to... [beer] [shtrak]

Дата:   08-11-04 16:06

znam hora taka e!
no ne prochetohte ostanalata chast - iskam tesi hora da izliazat
a ako biah kazal ne tova niamashe da se sluchi
tova e

Автор: Canon   
Дата:   08-11-04 16:43

hose
Кои хора?
По добре се научи от тях как договарят. Щото баницата е една, но който е по-добрия търговец, той ще откъсне по-голямото парче от нея.
Помисли - за да кара 7-ца значи е оправен, може да прецака другия в сделката.
И няма някой да дойде да ти менажира продажбите безплатно.
Средно онлайн менажмента на фотография е около 50% от продажната стойност, е, има и по-ниско, но са изключения.
Единствено си на сметка, ако списанието въобще не излезе, но ти си взел някой лев.
Та не се обиждай, това е цена която всеки повече или по-малко е платил. Пък си минал и евтино. Ако бяха 100-200 снимки...

"a ako biah kazal ne tova niamashe da se sluchi"
и това е частично неточно.
Ти НЕ искаш да продаваш под определена цена (примерно 100лв), а не че въобще не искаш.

по този случай един виц:
Един лорд предлага на някаква лейди:
- Лейди бихте ли спали с мен за 100лири?
- Не, аз съм почтенна жена!
- Лейди, бихте ли спали с мен за 500лири?
- Вие за каква ме вземате?
- Лейди, бихте ли спали с мен за 10 000лири?
- Е, това е много сериозно предложение, сър, ще помисля по въпроса Ви.
- Лейди, Вие вече си отговорихте на въпроса за каква Ви вземам. Сега само трябва да уточним каква е цената...
[smilie5]

Дата:   08-11-04 19:46

viza e gotin

imam predvid che horata koito sum snimal na vuprosnite snimki iskam da se vidiat za da imat malko reklama

za nego ne me ... aha
i mislia poveche da ne se pazaria - samo gubene na vreme e toi sam shte se prinudi da si plashta akto nikoi ne raboti za nishto

haide s zdrave :)

първа  назад  1     всички  напред  последна