Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 име на снимка?
Автор: atira   
Дата:   12-02-04 09:55

Според вас една снимка трябва ли да има задължително име?

Прави ми впечатление, че не всички автори слагат заглавие на своите снимки, защо?
Не трябва ли по този начин да се подскаже на аудиторията каква е идеята,замисълит?

А може би всеки сам решава как да интерпретира това, което вижда?

Разсъждавам си от известно време....

Отговори на това съобщение
 Re: име на снимка?
Автор: asahi   
Дата:   12-02-04 10:06

Авторът за това е автор, за да може да си решава сам кое-как. В името на снимката може да се крие случката, вица. Има и неудачни имена, разбира се.

Автор: milen   
Дата:   12-02-04 10:07

az pak ostavam auditoriqta sama da reshi kakva e ideqta ida si interpretira tova, koeto vijda.

Дата:   12-02-04 10:10

Аз по някога харесвам не толкова снимката, колкото връзката и със заглавието. Мисълта ми е, това прави ли снимката по-малко ценна

Автор: asahi   
Дата:   12-02-04 10:25

Не, не я прави по-малко ценна. В репортажната снимка заглавието е излишно често

Автор: Kirilius   
Дата:   12-02-04 10:34

Az predpochitam da ostavia snimkata bez zaglavie, otkolkoto da i lepna neshto tam kolkoto da ima.

Дата:   12-02-04 10:35

Имаше една снимка в петък на изложбата в НДК, "Генералите пият, Борисов плаща", или нещо подобно /много съжалявам, че не запомних автора/. Та тази снимка не е нещо изключително, но с това заглавие просто прави впечатление.
Има и много други примери от Фото-Форум

Публикацията е редактирана (12-02-04 10:39)

Автор: emmmo   
Дата:   12-02-04 11:12

Аз обичам да си кръщавам снимките. Но съзнавам, че и често в желанието си непременно да кръстя някоя своя снимка, заглавието или става изсмукано от пръстите, или е пресилено, или пък твърде банално. И все пак има снимки, които се нуждаят от заглавие. Например и досега под снимките ми от серията Архетипи намирам плиткоумни коментари от сорта на "това момиче никога не е скачало във вода" или "ако си морски, ще знаеш, че никой не скача на плиткача", и то при положение, че с името съм дал явна посока за тълкуване. Представям си какво щеше да е, ако не я бях кръстил въобще.
Общо взето, да обвързеш образ и слово е трудна работа. Но пък какви сполучливи попадения има!

Re: Добре е да има име.
Автор: ceco   
Дата:   12-02-04 13:48

Освен да подскаже идеята на автора, името на снимката има и чисто прагматична стойност с оглед организацията на сайта и по-специално на профила на авторите. Ако човек прояви интерес към снимките на определен автор и отиде в профила му, ще се ориентира много по-лесно в списък от именовани снимки отколкото сред такива без име, или маркирани само с три звздички/тирета и т.н..https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie8.gif Освен това и самият автор по-лесно ще ги различава след време (без да е необходимо да ги разглежда една по една) и ако иска да изтрие някоя, вероятността да сбърка снимката е много по-малка. Затова според мен е добре да се дават имена на снимките (дори да не са най-сполучливите), поне докато няма tumbnails в профила на авторите.

първа  назад  1     всички  напред  последна