Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Best Balance - Lens for EOS :) 300D например!
Автор: Krassy   
Дата:   01-11-04 12:24

След като видях темата за D70, ми стана любопитно, а и ще е полезно, ако можем да обсъдим оптималния вариант за EOS системата.
Моя първи вариант е:

1. CANON EF 17-40MM F4 L USM LENS 630 USD
http://www.beachcamera.com/shop/Product.asp?ProdTypeList=&Sku=CN1740LUSM

2. Canon Normal EF 50mm f/1.8 II Autofocus Lens 70 USD
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=12142&is=GREY

3. CANON EF 75-300MM IS LENS 400 USD
http://www.beachcamera.com/shop/Product.asp?ProdTypeList=&Sku=CN75300USMIS

Като последния може да се замени с:
3. CANON EF 70-200MM F/4.0 L USM LENS 550 USD
http://www.beachcamera.com/shop/Product.asp?ProdTypeList=&Sku=CN70200F4L

... но си мисля, че IS е по-добрия вариант!

Вие как мислите?

Публикацията е редактирана (01-11-04 12:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Best Balance Lens for EOS :)
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   01-11-04 12:28

Това репортерски вариант ли е, което предлагаш?

Re: Best Balance - Lens for EOS :)
Дата:   01-11-04 12:31

Не, оптимален, да става за работа без сериозни изисквания, и за хоби [smilie7]
Грешката ми е, че говорим може би за 10D, 300D нивото...

Re: Best Balance - Lens for EOS :)
Автор: Sid   
Дата:   01-11-04 12:35

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Мисля, че трябва да има оптимален скъп и оптимален евтин вариант. Твоя ми се струва подходящ за оптимален скъп, с единствената добавка ЕФ50/1.8 II да се замени с ЕФ 50/1.4 около 300$, но нямам впечатления от него и не знам до колко си струва разликата.

В оптималния евтин вариант освен ЕФ50/1.8 бих добавил ЕФ 75-300 УСМ - 170$, но нямам идея за евтин добър широкоъгълен обектив. Може би двата нови ЕФ-С, ама те не са евтини

Re: Best Balance - Lens for EOS :) 300D например!
Дата:   01-11-04 12:36

Аз имам 75-300, но той си плаче за IS [smilie7]
А ефтиния wide си е и китовия!
Аз говоря за ОПТИМАЛЕН, т.е. там, където ти трябва хубав обектив- да е скъп, а там, дето ще снимаш на ТЕЛЕ и не е чак толкова важно, може да е и ефтин. Съдя от моя гледна точка де, не съм спортен журналист да ми трябва 500 mm L serie [smilie7]
Говоря за хоби най-вече!
А и wide трябва да е скъп почти се убеждавам... китовия мега зле [smilie7]

Публикацията е редактирана (01-11-04 12:39)

Автор: boni   
Дата:   01-11-04 12:39

50/1.8 e po-dobre ot 50/1.4
Az si mechtaia za takyv obektiv kato 75-300is,no Nikon niamat takyv
Toi ne e mnogo dobyr kato optika,no e perfekten za reportajni kadri

Автор: Sid   
Дата:   01-11-04 12:41

И моя, ама е на 1/3 цена

Автор: Matador   
Дата:   01-11-04 13:39

CANON EF 17-40MM F4 L USM
CANON EF 70-200MM F4 L USM
CANON EF 50mm Macro

Shuma okolo IS-to e malko preuvelichen, osobeno pri 300mm. Triabva mnogo navik za rabota s nego, kakto i da se pomni che ne vinagi e prilojim.

Автор: jester   
Дата:   01-11-04 13:46

Абсолютно подкрепям варианта на Matador, въпреки, че това е по-скоро близо до програма "максимум", а не "оптимум".

Дата:   01-11-04 13:51

50мм макро?
Това кой модел е точно?

Какво значи: "Shuma okolo IS-to e malko preuvelichen, osobeno pri 300mm" ?

Автор: jester   
Дата:   01-11-04 13:54

Ми предполагам, че става дума за Canon EF 50/2.5 Macro - страшно остър обектив, с добра светлосила и перфектна цена. Само дето е малко като моторна резачка ако го използваш на автофокус.

Дата:   01-11-04 14:37

Dobre, eto i minimum:
20-35 - 370$
50/2,5 Macro - 250$
100-300 - 250$
razbira se ima hora za koito minimuma e: kitov 18-55, 50/1,8 i 75-300 staria, no po-gore imam predvid "minimum" za hora s jelanie za prilichna optika.

Za shuma imah predvid, che realnite exploatacionni kachestva na IS pri 300mm obektiv sa pod sumnenie za men. Giroskopa ne se spravia mnogo dobre s extremni natovarvania /golemi amplitudi na vibraciite/. Ako se snima ot monopod - niakak si se zakurpva polojenieto.
Za men IS raboti dobre do kum 100mm i priemlivo do kum 200mm.
Kato testvam kak e reshen vuprosa s IS pri "golemite beli obektivi" na Canon, shte kaja.

Публикацията е редактирана (01-11-04 14:39)

Автор: Ivan_A   
Дата:   01-11-04 15:25

Имам и работя с 75-300IS.
Много, ама много бавен AF!
До 200мм - много добър оптически, на 300мм -приличен.

Приличен = достатъчно добър, ako нямаш същия кадър, сниман с 70-200L, за сравнение.

IS - най-добре работи на 300, около 300 и на всички останали фокусни разстояния!
Чудеса не прави, но позволява работа на около 1/60 от ръка на 300mm.

Автор: behemoth   
Дата:   01-11-04 15:58

забравихте 24-70f/2.8 L
http://www.beachcamera.com/shop/Product.asp?ProdTypeList=&Sku=CN2470L
може би един от най добрите зоом - ове на canon само дето с 300D/20D и кроп фактора идва малко дълъг в долният край.
но на 50мм почти по нищо не отстъпва на твърдия.

Дата:   01-11-04 19:08

behemoth, [smilie7] 1000 USD
Не казвам че не струва, напротив, убедил съм се, че скъпите неща повече си струват от ефтините, стига да имат смисъл. Този обектив ще 'засрами' 300D-то например [smilie7] , не би му подхождало...
Обикновенно, съдя от моята практика, по качествени обективи ни трябват при Wide до портрет, именно поради тази причина избирам твърдия 50мм като чудесен портретен, бе задължителното нещо за Сериозен фотограф, независимо хоби ли ще му е или не.
Избирам и L Serie 17-40 за перфектно wide без кривки и винетиране, и един 'шпионски' 75-300, при който средното и нагоре качество би се понесло. Все пак, ако сме спортни журналисти бихме взели друго, нали [smilie7]
Иване, какво разбираш под бавен фокус? Някакво сравнение с 75-300 без IS?
Благодаря!

Автор: marto   
Дата:   01-11-04 19:50

Напротив Краси,знаеш ли как му "подхожда" на 300Д-то 28-70/2,8[smilie24]
[beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   01-11-04 20:18

гореизброените как се отнасят към 20д ?

Автор: Thor   
Дата:   01-11-04 20:24

стоеф ,
четеш книжки по фотография [smilie11]
не разбра ли че не фотоапарата ,а обектива води хорото [smilie5]

Дата:   01-11-04 20:47

в случая не е много в грешка. Ако бяха филмови камери обектива щеше да води еднолично, но тук има и друг момент. Има обективи които за 300д са ок, но на 20д нямат особен смисъл, зашото недобрата им разделителна способност не осигурява достатъчно "храна" на сензора му.

Стоев, за да ползваш 20д в пълната му сила ти трябва само най-висок клас оптика. Всичко под тои клас те ограничава да не реализираш 100% възможностите на 8-те мегапиксела.

Дата:   01-11-04 20:49

Thor,
чета бе, ама тази глава за обективите, дето може да ги муша и на Canon 20d и на Nikon Д70, а в същото време да си ги ги ползвам и за Minolta X700 и Зоркий 4 са я пропуснали у книжките....
а ти не ми набивай пирони у задника, а дай мнение, знаеш непанимающите какви въпроси задават, ни съм първият, нито последният, дето ще питат какво е общото/различното между MD и EF обективи.....
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   01-11-04 20:59

ми стоеф ми най доброто бе,най доброто .....после да няма излишни теми у форумо ,като си земеш обектив за 300D и кво ,като сменяш 300D -то кво ше го праиш ,ми естествено че ще инвестираш в готин обектив и цената си държи ,и се кефиш на готини снимки+възможности и 20Д да ти остарее готиния обектив ще го ползуваш пак и няма да се дразниш у форумо че тоя или оня имали готини обективи ,то е същото като статифчето [smilie5] ей го на аз си имам бектифче на 22 годинки и цепи косъма точно както и неговото братче дето сега излиза от фабриката ...и на ново гледам му качили цената на 500US$ а на старо в това състояние в което го имам му искат 330US$ а го имам от незнам вече 13-14 годинки ,как мислиш добре ли съм направил [smilie11]

Дата:   01-11-04 21:55

имам още време до покупката, а не съм и срамежливко,за да не питам за неща, дето не разбирам или да се сърдя за шега:)
нямам практика с различни обективи и/или с десетки фотоапарати, ама обичам фотоапаратите като любима жена.
удоволствие е за мен просто да държа фотоапарат и да си играя с него.
снимането ми е удоволствие, не целя награди, просто за мене е удоволствие да снимам.
мога да си позволя едно апаратче в повече. мога и да го оборудвам "яко", ама "оборудването" ще е изгъзица за мераклия, като мен.
затова и тази тема ми е интересна - къде е границата между минимума и максимума на едно любителско комплектче от обективи, ставащи и за по-нов от серията апарат.
[shtrak] [beer]

Автор: athom   
Дата:   01-11-04 22:00

Бе минимума мисля е китовия, максимума...[smilie11]
EF1200mm f?5.6L USM?

Въпроса е кой до къде има сили и лудост да стигне...аз примерно лудост иам ама са ми слаби конете в джоба.

[beer] [shtrak]

Дата:   01-11-04 22:05

за максимума няма граница ,за минимума всеки си го знае ,опс не беше ли обратното ,както и да е стоеф ,я ми кажи ти за какво се говори в този форум сега [smilie11] ??? ..някой да говори за D60 или D30 никой ,но иначе тези които са имали Canon L ZOOM който отваря на f 2.8 все още си го имат и се надяват да го наденат на 20D ,а за D30 питаш ли ги какво мислят ,как да го продадат колкото се може по изгодно за да си купят 20D ,та фотоапарата се сменя по често от обективите ,затова извода какъв е [smilie11] .....преди да си вземеш фотоапарат избери си най добрия обектив който можеш да си позволиш и след това търси фотоапарат ..[smilie6]

Автор: marto   
Дата:   01-11-04 22:13

[smilie3]
[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна