Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Minolta X700
Автор: Pinokio_Sha   
Дата:   29-10-04 10:44

Интересувам се от този модел. Бих се радвал на мнения за тази камера и ако някой продава нека остави координати. Благодаря! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Minolta X700
Автор: jumbo   
Дата:   29-10-04 10:48

най-добрата механична минолта
нещо като канон ф1 и никон ф3 [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: volokin   
Дата:   29-10-04 10:51

съгласен с джъмбо!!! Всъщност при Минолта всичко що е 7 е добро!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   29-10-04 10:52

volokin, при тебе има ли такова чудо? Как е по оказионите в Австия? :)

Дата:   29-10-04 10:58

При мен не, но в е-бай има. Ако кажеш каква цена те устройва ще се разтърся [smilie24]

Дата:   29-10-04 11:01

http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3331&item=3848102430&rd=1&ssPageName=WDVW

http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3331&item=3848718929&rd=1&ssPageName=WDVW

http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3331&item=3848991655&rd=1&ssPageName=WD2V
Тази последната си я вземаш веднага за посочената цена, без наддаване. Друг е въпроса че предните две могат и да не достигнат до такава цена, но всичко е риск....[smilie18] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   29-10-04 11:04

волокин мерси за каталозите
аз успях да си ги набавя на английски тук вносителя ги има вече но жеста ти е много голям
дадох ги на форумци знаещи немски :-))))))

Дата:   29-10-04 11:10

Няма проблем, каталози колкото щеш, лошото е че аз забравих да взема други, които ми трябваха, ама то може ли всичко наведнъж....

Фотокина не може за един ден да се обиколи, при това игнорирахме нещата които не ни интересуват и пак не става....то само Лайка, Никон, Канон, стигат, пък да не говорим за Синар-и, Контакс-и, Олимпус-и, Минолти, Карл Цейс-и, Мамии, Алпи, Хаселблади, Ролейфлекси........, то само да ги изпише човек не му стига времето, камо ли да ги види [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Джъмбо, обаче ако беше Канонианец, нямаше да те огрее [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Абе Никон и Лайка трябва да се слеят, а не Никон и Фуджи, както са слуховете от една година. тогава ще стане Лай-ник или НикоЛа или направо НикоЛай[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-10-04 11:14

нещо като моника или комин [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
а ако имаш брошура виж адреса на никон в коя сграда се намира [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
хаха аз колко фуджита съм опукал с никона пък то виж ти правени за него [smilie10]

Дата:   29-10-04 11:19

volokin, от тези линкове ставя ясно, че за около 200 лева може да се вземе...поне един ден преди края на търга(?!). На последното линкче видях сериен номер 2054657, което значи, че не е много стар, защото с 300.....започват последните произведени Х700(2001 г.) За жалост немски не разбирам и не бих могъл да разбера в какво съсътояние е дадената камера. Принципно обективи не ми трябват (освен 24 или 35 мм(сантиметров, като го беше рекнал), но това са си още кинти отгоре, а не ми се дават, пък не ни е спешно широкото, като си имам 28 мм)
Незная доколко можеш да ми съдействаш, но ако позволиш мога да ти пиша на мейла! :)

Дата:   29-10-04 11:20

Николов = Нико(н)лов - н.
Преди като пращах писмо на Никон Дюселдорф, дали могат да ми пратят схемите на по-старите апарати, и понеже ми отговориха отрицателно, онзи за да смекчи положението ми върна писмото с Herr NikoNlov..... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-10-04 11:28

На последния линк, си вземаш директно апарата за 109 евро + транспортни такси до Австрия да речем са около 15-20 евро максимум. т.е. ако кликнеш купувам (при положение, че си регистриран) и камерата е твоя, без повече да наддаваш.
Ако искаш пиши на мейл-а.
Аз лично ще се прибера за изложбата, да се запозная с някои клубари. състоянието сега ще видя какво пише, но на немците може да им се вярва, те са най-стриктните хора които съм срещал. пък аз какви приключения съм имал в е-бай с тях направо не е за вярване, получавал съм безплатно някои неща, ей така, щото хората са хора!!!!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

цитирам сега какво прочетох: ''Die Kamera ist in einem sehr guten Zustand und funktioniert einwandfrei!'', Което значи, следното; камерата е в много добро състояние и функционира безпроблемно![smilie24] [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   29-10-04 11:30

волокин а един запазен никон ф с призма колко се харчи?

Дата:   29-10-04 11:33

volokin, благодаря ти! Сега ще ти пиша на мейла.:)

Дата:   29-10-04 11:39

много!! запазен може да стигне до 500 евро!!
Ето тук една с опция за купуване веднага срещу 580 евронаhttp://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3332&item=3848696764&rd=1
малко не е много запазена. по принцип са рядко такива апарати, и понеже от тях започва легендата Никон са за колекционери и държат цени.
Ако ти е за колекционерство, да, разбирам те, ако е обче да си начешеш крастата, за тези пари можеш да си вземеш един нов FM3A, който за мен е Нон-Плюс-Ултра в механичните огледално рефлексни апарати. Времената му всичките са електронни и механични, това го няма никъде, повтарям всичките, а точноста му е като на съвременните[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-10-04 11:41

пу мамата [smilie2]
ясно няма да си имам такъвю
сигур ше си взема фг че нали има и ттл за светкавица а аз много снимам със светкавица през деня

Дата:   29-10-04 11:44

volokin, писах ти на мейла от профила :)

Автор: cristo   
Дата:   29-10-04 11:58

Pinokio_Sha
аз от много време ги следя аукционите в eBay.de за MF камери
сутрин отварям всички обяви на различни марки, записвам ги във Favorites, на другата сутрин ги виждам на каква цена са приключили и тогава записвам страниците на харддиска
имам сигурно над 200 приключили аукциона и поне 30-40 на Минолта, така че мога да компресирам в един RAR и да ти ги пратя на някой мейл
и аз бях решил да си купувам Минолта, но се издразних като научих, че обективите й нямат съмвестимост с по-съвременните апарати, а никой не ми отговори като питах за преходници (без оптичен елмент) към някоя система AF апарати
затова си поръчах от старите апарати с К-байонет, ама може и да съм се минал [smilie11]

Автор: Thor   
Дата:   29-10-04 12:02

цристо ,пак си се минал бе човек ..тю ..
абе като чуеш механични фотоапарати набий си го добре в кратуната или си го татуирай Nikon ..Nikon..Nikon и пак Nikon ...[smilie24] [smilie19] [beer] [smilie5]

Дата:   29-10-04 12:05

е де [smilie2] тор ние не сме някакви извратени никон маниаци
по-скоро ти звучиш като извратен маниак (не споменавам на коя фирма)
[smilie19]

Дата:   29-10-04 12:11

Thor, прав си, но след като имам оптика за този клас Минолта...иначе става сложна и скъпа смяната на системата. Аз лично съм привърженик на Канон спрямо Никон, не за друго, а от практична гледна точка: Канон ми е по-добре познат като работа от Никон, около мен всички са с Канон-и и ако ми трябва съвет или обектив на заем и т.н. ще стане по-бързо и лесно. Не оспорвам класата на Никон, особено при механичните камери. :)

Дата:   29-10-04 12:16

Thor - Nikon ми е скъпичък, признавам си [smilie2]
иначе доста изчетох (и още има да чета) и знам защо ми говориш за Никон
даже по едно време мислех да си взема един от онези пластмасомите FE10, FM10 ли бяха

Публикацията е редактирана (29-10-04 12:17)

Автор: Thor   
Дата:   29-10-04 12:17

защо ли Nikon цристо ?!?!
ами :
обективите цристо от 1959 до сега и супер качество като цяло- и най лесно се намират на пазара
железно тяло много издържливо
пердета в повечето случаи ( затвор Копал ) вертикални метални
95% имат проверка на диафрагмата DOF
вдигане на огледалото при непрофесионалните модели при самоснимачка
почти всички модели имат мотори ( тоест незнам такъв който да няма )
на всички им се сменят гърбовете
на повечето им се сменят фокусните екрани
ако си вземеш един FM2 и сега можеш да го оправяш тъй като повечето чаркове са съвместими с FM3а пък и FM3а ползува и един и същ мотор с FM-който пък е вече на 28 год -това какво значи ?
светломера на FE като го сравня с този на F80 кове - е може в моя случай да прави изключение
има сигурно още много да се говори но набързо така не се сещам ...а сега ..поразрови се из нет-а и попрочети за Nikon и сравни с който си искаш друг ..

[beer]

Дата:   29-10-04 12:18

Thor, дай тестове на стари К-байонет обективи, volokin каза че ти си по тази част [smile]

Дата:   29-10-04 12:21

Thor и освет това ми виж профила, имам там една нощна снимка, нищо особенно, но виж там един от мойте комантари

първа  назад  1  2     всички  напред  последна