Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 G 5 NA CANON
Автор: tor   
Дата:   01-02-04 22:08

ЗАЩО ПРАВИ ТОЛКОВА МНОГО ЧЕРВЕНИ ОЧИ ТОЯ АПАРАТ С ВГРАДЕНАТА СИ СВЕТКАВИЦА

Отговори на това съобщение
 Re: G 5 NA CANON
Автор: msld   
Дата:   01-02-04 22:32

vsichki aparati s vgradena svetkavitsa gi praviat chervenite ochi...daje i profesionalnite s vanshna svetkavitsa pri opredeleni usloviya gi praviat....
kupi si vanshna svetkavitsa...:-)

Автор: tor   
Дата:   01-02-04 22:45

КАЖИ МОДЕЛА И ЦЕНАТА , АКО МОЖЕ ДА НЕ Е КАНОНСКА

Автор: Стефан   
Дата:   01-02-04 23:16

Между другото, не знам дали знаеш, че т.н. "red eye reduction" дава ефект предимно ако хората гледат право в светкавицата. А най-добре си е по принцип да не е тъмно разбира се, че да не се получава [smilie10] ефект [smilie3]

Автор: Gafa   
Дата:   01-02-04 23:37

moje i canonska no e dosta skypi4ka
vidiah kolegi da pozlvat za G3 svetkavica sigma mojebi dva pyti i polovin a po evtina ot CANONskata syshto ima TTL merene
i hem niama da si habish bateriata na fotoaparata

Gafe, Gafe...
Автор: GenaDP   
Дата:   01-02-04 23:54

...6to pleshtishm kat ne znaesh? G3 njama TTL merene. Ima E-TTL samo, tuj che Sigma-ta trjabva ili i tja da razbira ot E-TTL, ili da e s thyristor (sobstvena avtomatika).

Автор: Stefoo   
Дата:   02-02-04 00:03

Kat stana duma za 4erveni o4i, verno li e 4e horata sys svetli o4i sa po-sklonni da stavat vampiri ot tezi s po-tymni?

Автор: machine_head   
Дата:   02-02-04 00:05

re tor:

"Powershot G doesn't like voltages over 6V"

това е хубаво да го имаш впредвид когато си избираш светкавица, става дума за "Strobe Trigger Voltages".

ей тука гo пише: http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html

Публикацията е редактирана (02-02-04 00:13)

Автор: machine_head   
Дата:   02-02-04 00:10

re Stefoo:

не не е вярно, няма нищо общо с цвета на очите...

Автор: Gafa   
Дата:   02-02-04 00:14

naprotiv ima i to goliamo zna4enie
kolkoto svetkavicata e na po visoko ot obektiva tolkova e po malka veroiatnosta da stanat cherveni
no imai na predvid ima i takiva ochi na koito kolkoto i da puskash nai razni efekti pak si stavat cherveni
vytre v samata zenica amite kryvonosni sydove kapiliari fosforicirat ,ne na vseki
no za vgradeni svetkavici 80 procenta stavat cherveni

Брей...
Дата:   02-02-04 00:22

vytre v samata zenica amite kryvonosni sydove kapiliari fosforicirat

Ти тая думичка знайш ли кво значи бре?

Автор: Vatman   
Дата:   02-02-04 09:51

Gafa: доста глупости наговори за очитe. Червените очи се получават когато светлината е оскъдна и вследствие на това зеницата се разширява, за да пропусне повече светлина. Когато снимаш такива зеници със светкавица те нямат време да се свият толкова бързо и затова отразената светлина от капилярите на ретината се регистрира като червени очи. Това, разбира се няма нищо общо с цвета на очите...

С тази цел при включена финкция red eye reduction светкавицата светва два пъти, като първия път за да принуди зениците да се свият и след това вече за снименето...

Брей...
Дата:   02-02-04 12:46

Ама и ти да не останеш по-назад, не се спираш с простотиите. Що не си затваряш зурлата, като не знаеш нещо?

Цвета на очите има значение. Най-зле е при светли очи, най-вече сини. Дължи се на факта, че зениците на тези хора са по-прозрачни поради светлия пигмент в тях.

Дата:   02-02-04 13:51

Ми то зениците са си напълно прозрачни защото са отвори, т. е. дупки [smilie10] при всички очи... може би имаш предвид ириса... ако е така ОК! съгласен съм.

PS: Къде си виждал ватман със зурла, бе? Айде бегай да не те сгазим с трамвая! [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-02-04 14:57

Vatman , доста напълно си прав [smilie24] а и ясно си обяснил...но не очаквай всички да те разберат.[smilie21]
"устройството на човешкото око", е на една от първите страници в първите томове на учебниците по фотография.
Иначе факта, че хубавите светкавици се могат да се регулират и по-начорчик :) от обектива, и едно от преимуществата е, че така тушират донякъде този ефект + много други, никак не противоречи на правилните ти разсъждения - проста геометрия - падащ лъч под определен градус, отразен лъч..

Публикацията е редактирана (02-02-04 15:03)

Тъй де...
Дата:   02-02-04 15:25

...ирис имах предвид. Lapsus Lingvi

Дата:   02-02-04 15:46

ириса е отпред, оттам идва термина "ирисова диафрагма". Това, което излиза червено на снимките е цвета на РЕТИНАТА на окото, т.е.все едно подобното на филма, матрицата във фотоапарата [smile]

Въпрос за 5000 лв.
Дата:   02-02-04 16:02

Според законите на оптиката образа и във фотокамерите и в човешкото око трябва да е обърнат. Защо въпраки това ние виждаме всичко с главата нагоре както си е в действителност??? [smilie11] Дали нямаме система от огледала мама му стара? :-)

Публикацията е редактирана (02-02-04 16:04)

Автор: junior   
Дата:   02-02-04 16:04

Мозъка корегира - всичко се обръща още въднъж наобратно.

Публикацията е редактирана (02-02-04 20:44)

Абе гъз...
Дата:   02-02-04 16:09

...ти докога ще се вреш тук да ръсиш мозък, без да го имаш?

Явно тъпата ти кратуна даже не може да разбере за какво си говорим с Ватмана...

Публикацията е редактирана (02-02-04 16:19)

Дата:   02-02-04 16:15

Да де, правилно, но на какъв принцип работи? Ако няма предишен опит кое е горе и кое долу как така решава да обръща образа... ама много задълбахме... така или иначе не получаваш парите...[smilie3]

Дата:   02-02-04 16:27

Сори Vatman, ама си си редактирал постинга след като аз го прочетох.....[smile]

Явно не трябва да се бъркам там дето професор хонорис обноски GenaDP не е благоволил да ми разреши да се обадя?!?

То и така по-правлино трудно ми е да падам в кочината до него за да му покажа едномислие/признателност/уважение...

Бедните духом да се спасяват сами!

Хе-хе...
Дата:   02-02-04 16:39

Кат име тъп интерфейса на тея тука - ще стават подобни обърквания... Сега всеки си мисли, че той е въпросния ГЪЗ. А аз съм имал предвид МобиДик, т.е. Големия Бял Dick, дето все си вре гагата дето не разбира.

Дата:   02-02-04 17:22

В такъв случай се извинявам- май аз съм в кочината тогава....[smilie8]

Дата:   02-02-04 17:24

Значи наакано прасе, което грухти за разсеиване на вниманието от миризмата.
Хората са казали, не влизаи в спор с такова, че и двамата ще се окаляте, ама на него ще му хареса.
Айде са, /редактирай/, или продължаваи да ръсиш за светлия фосфорен пигмент в някои по-светли и по-пропускливи зеници...а аз да не се калям повече.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна