Автор: toncho
Дата: 20-10-04 09:40
Работата е следната - аз съм предимно "сватбарски" снимач от доста години. Разбира се снимам и за удоволствие ,но с другото си вадя хляба
Та преди 3 години започнах да снимам с Canon D30 .Ползвах го доста интензивно и предимно с обектив 28-135IS ,но преди година се счупи затвора ,малко преди 45 хилядния кадър и то точно на една супер баровска сватба .Добре ,че си носех едно G1 за резерва та позакърпих положението ![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif)
Тъкмо бяха пуснали 300D и го купих веднага от Гърция .Хубаво ама тея от Канон затворите май за нищо ги нямат щото и на тоя му изгърмя затвора преди 2 месеца и то пак на една баровско-мутренска сватба !Беше само на 21200 кадъра мамка му ! Пак дъртото G1,хем то е на около 50 000 кадъра , спаси положението ама тоя път се поолях ,те очакваха по-добро качество и едвам се разминах без бой,да не говорим ,че не ми платиха.
И така в момент на дива ярост си взех един Никон D100,щото двама колеги ми го препоръчаха ,че не прави проблеми и е здрав и взех да снимам с него.Много съм доволен от апаратчето ,снимам само NEF-ове компресирани и си е ОК,ама сега нямам хубава оптика за него .Имам един твърд 50мм и един 28-70 за основен ,но тоя 28-70 ми е малко дълъг в късата част и малко къс в дългата.
Та търся сега подходящ обектив дето да снимам предимно с него и да не го свалям много ,за да не се праши и матрицата.
Избрал съм си 4 обектива и искам да ви попитам ако имате някакви впечатления от тях
Nikor 18-70 - тоя дето го използват на Д70 .Доста добре се държи на Д100 ама ми е малко къс откъм телето.Иначе е рязък ,пробвах го и е бърз и безшумен.
Сигма 18-125 - тоя много го хвалят ама не съм го пробвал .Много ми пасва иначе и като широкоъгълен и като теле . Някой ако го е пробвал да каже как е има ли кахъри ?
Сигма 24-135 / 2.8-4.5 - тоя много ме блазни щото е доста светосилен и него го хвалят по сайтовете май .Пък и голямо предимство е ,че работи и на лентови апарати ,пък аз малко си снимам и на филмче отвреме - на време.Даже си взех сега един Никон F65 ей така за кеф.
За него ако някой е снимал да има идея ?
И последния е Nikor 24-120VR - голяма дилема ми е за този обектив . В Гърция се намирал за около 500EUR . Нищо не знам за него как е като оптика обаче . Снимал съм с канонски IS и си е голяма далавера особено за разни ефектчета по сватбите като снимаш на светкавица от ръка и при ниска скорост в църква примерно стават чудни импресийки и хората им се кефят .Кажете за него ако някой знае нещо повече или ако има някой,ще си платя наем да го пробвам за един ден
Мерси колеги предарително за съдействието!
|
|