Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за помощ от никонаджиите
Автор: toncho   
Дата:   20-10-04 09:40

Работата е следната - аз съм предимно "сватбарски" снимач от доста години. Разбира се снимам и за удоволствие ,но с другото си вадя хляба[smilie3]
Та преди 3 години започнах да снимам с Canon D30 .Ползвах го доста интензивно и предимно с обектив 28-135IS ,но преди година се счупи затвора ,малко преди 45 хилядния кадър и то точно на една супер баровска сватба .Добре ,че си носех едно G1 за резерва та позакърпих положението [smilie18]
Тъкмо бяха пуснали 300D и го купих веднага от Гърция .Хубаво ама тея от Канон затворите май за нищо ги нямат щото и на тоя му изгърмя затвора преди 2 месеца и то пак на една баровско-мутренска сватба !Беше само на 21200 кадъра мамка му ! Пак дъртото G1,хем то е на около 50 000 кадъра , спаси положението ама тоя път се поолях ,те очакваха по-добро качество и едвам се разминах без бой,да не говорим ,че не ми платиха.
И така в момент на дива ярост си взех един Никон D100,щото двама колеги ми го препоръчаха ,че не прави проблеми и е здрав и взех да снимам с него.Много съм доволен от апаратчето ,снимам само NEF-ове компресирани и си е ОК,ама сега нямам хубава оптика за него .Имам един твърд 50мм и един 28-70 за основен ,но тоя 28-70 ми е малко дълъг в късата част и малко къс в дългата.
Та търся сега подходящ обектив дето да снимам предимно с него и да не го свалям много ,за да не се праши и матрицата.
Избрал съм си 4 обектива и искам да ви попитам ако имате някакви впечатления от тях
Nikor 18-70 - тоя дето го използват на Д70 .Доста добре се държи на Д100 ама ми е малко къс откъм телето.Иначе е рязък ,пробвах го и е бърз и безшумен.
Сигма 18-125 - тоя много го хвалят ама не съм го пробвал .Много ми пасва иначе и като широкоъгълен и като теле . Някой ако го е пробвал да каже как е има ли кахъри ?
Сигма 24-135 / 2.8-4.5 - тоя много ме блазни щото е доста светосилен и него го хвалят по сайтовете май .Пък и голямо предимство е ,че работи и на лентови апарати ,пък аз малко си снимам и на филмче отвреме - на време.Даже си взех сега един Никон F65 ей така за кеф.
За него ако някой е снимал да има идея ?
И последния е Nikor 24-120VR - голяма дилема ми е за този обектив . В Гърция се намирал за около 500EUR . Нищо не знам за него как е като оптика обаче . Снимал съм с канонски IS и си е голяма далавера особено за разни ефектчета по сватбите като снимаш на светкавица от ръка и при ниска скорост в църква примерно стават чудни импресийки и хората им се кефят .Кажете за него ако някой знае нещо повече или ако има някой,ще си платя наем да го пробвам за един ден
Мерси колеги предарително за съдействието!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за помощ от никонаджиите
Автор: snooper   
Дата:   20-10-04 10:41

Zdravei, mnogo hubava istoria, chak pogali nikonadjiiskite mi ushi :)

Vijdam v koi klas obektivi si se orientiral, no ne mislia, che izredenite sa nai-dobria izbor - kato che li 24-120 e nai-dobre, no vse pak e vazmojno da imash leki problemi s aberaciite - makar da e VR vse pak e 3,5-5,6... az sashto sam se interesuval ot nego i 24-85 AF-S, no sam fen na tvardata optika, za tvoite nujdi mislia si bi pasnal dobre edin 24-85 (ne AF-S versiata) sas svetlosila 2,8-4 - vse pak chesto snimash pri nedostig na svetlina i to barzo razvivashti se situacii... kakvo kato imash VR sled kato bulkata biaga ot piania mladojenec sus poveche ot 50 km/h prez naseleno miasto...

Автор: boni   
Дата:   20-10-04 10:45

Аз сега пък като прочетох това и обърнах внимание на тоя Сигмарския 24-135 2.8-4.5
Той интересно звучи бе ....
И мен ме заинтересува ,я да звънна на БГ сигмовците да ги питам имат ли го и колко струва .

Автор: volokin   
Дата:   20-10-04 10:48

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=60297&t=60284&phorum_uriauth=

може не толкова полезно за питащия от другата тема, но за теб е ок!![smilie24]

Дата:   20-10-04 12:55

Помощ !
Това е ужасно,изчетох маса ревюта по западните сайтове за Никор 24-120ВР и Сигма 24-135 2.8-4.5 и съм още повече объркан.
Едни викат "екселент" други реват "ужасен"
Едни викат много шарп ,други ужасно софт [smilie18]
Едни показват хубави остри снимки,други лоши!
Направо се потресох .
Хора ако някой има такъв обектив съм готов да платя 20 лв наем за 20 минути да си направя тестове .Само ако пробвам ,ще мога да съм сигурен дали ми харесва.

Дата:   20-10-04 12:58

Хе ,хе Снупер ,те не бягат много често ,обикновено си стоят и позират.
VR е ценен ако снимаш в църква без статив с малко светкавица. Стават много хитри ефекти и хората им се кефят .

Автор: digitalis   
Дата:   20-10-04 13:25

ти тоя 300д сигурен ли си че е затвора...баси...:(

Автор: duke   
Дата:   20-10-04 13:52

да не дава господ никуму...без значение дали е канон или никон....

Дата:   20-10-04 13:54

...каквото платиш такова получаваш!!
Или още по-точно: Купи си скъпо да ти излезе евтино!![smilie24]

Дата:   20-10-04 14:14

И аз се чудех за тоя 24-120 и също съм готов да платя 20-30 лв на някой който го има ,за да го пробвам .Предпочитам да дам 30лв ,вместо 1100 и после да рева :))

Автор: steki   
Дата:   20-10-04 16:17

az snimam s Tamron 28-75/2.8Di no predpochitam Nikonskija 18-70 zaradi po hirokija agal a kakto znaesh na edna swatba towa si e ot znachenie.
wapreki che az snimam s D70 i D100 mi e backup kamera, lichno az prdpochitam D70 nezawisimo koj kakwo kazwa

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-10-04 17:32

Хм, още един сдухал се 300Д - филмов гробокопач!! преди 25000 кадър!!
Преди /като навлизаха с екзалтацията на първомайски манифестанти/ разправях за тези играчки, и ме плюеха...плюеха. А аз просто споделих опита на колеги, че от закупени 30 бр. ЕОС 300 (от които е взаимстван) 28 бр.бяха аут за 3 месеца професионално ползване:)/не ми се коментира кои ги е закупил, и колко много разбира от фотография и икономика/.
Просто телцето си е от най-кекавите любителски модели - НОВИ. Преди такива неща не се пускаха. Примерно един съвсем любителски АЕ-1 може евентуално и да си щтрака все още след 20 години ползване, за А1 да не говорим, за Ф1 пък съвсем:)
Канон не ни лъже - той си го е сложил при любителските сапунерки, просто си има доста доброволни сътрудници без портфейл, да ни надуват главата колко е бест, пък после не по техните глави ще го удрят.
300Д - аматьорски
10Д - за по-претенциозни фотолюбители (но не и полупрофесионален, както го спрягат)
1 /в разновидностите му/ - професионален.

Дата:   20-10-04 19:15

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: asklep   
Дата:   21-10-04 06:07

БОНИ И АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ПИТАЙ И СПОДЕЛИ АКО ОБИЧАШ ВЪВ ФОРУМА ЦЕНИ И Т.Н.

Дата:   21-10-04 09:48

Ами какво да питам и споделя .Проблема май е ,че няма от къде да намерим и да пробваме.
И аз бих си купил 24-120VR ,обаче без да пробвам няма да дам 1000+ кинта за този обектив.

първа  назад  1     всички  напред  последна