Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Конкурсът на списание "ОДИСЕЙ"
Автор: photoforce   
Дата:   20-10-04 03:11

Имам една идея и един въпрос. Първо въпросът, защото сигурно е елементарен. Къде се задава темата за този конкурс всяка седмица ? Искам да кажа, с какво човек може да предполага, че ще допринесе, или просто всеки слага нещо и, ако се окаже полезно се взима?
Няма ли да е по-добре от списанието да се задава някаква тема?
И, искам да попитам, защото ето - от няколко дни следя директорията "природа" - влизам сега в "Одисей" - ми че то там още толкова шедьоври! Ама хората, искат по някой лев и слагат там. Няма ли да е по-чисто просто при публикуване на снимка да има две отметки - "искам снимката да бъде оценявана" и "искам снимката да влезе в архива на списание "Одисей"", примерно, като всички снимки с отметка за второто ще учавстват, независимо от директорията, в която са публикувани.

Отговори на това съобщение
 Re: Конкурсът на списание "ОДИСЕЙ"
Дата:   20-10-04 10:01

"врум" - айде малко нагоре, кажете де![smilie11]

Автор: J0R0   
Дата:   20-10-04 10:16

Кой де каже?
Списание Одисей си има екип, който го издава, ние можем само да им предлагаме снимки тук, а екипът им решава кое да влезе в списанието и кое не.
Сещате се, че всички предложени снимки няма как да влязат.
Списанието освен от тук, взема снимки и от много други автори, които нямат нищо общо с интернет.
А ако си мислите, че фоторедакторът им не вижда снимките ви, защото са в други галерии - лъжете се.
Той е един от хората дето следят този сайт повече от админите.

Автор: PolarBear   
Дата:   20-10-04 10:23

Второто предложение е напълно оправдано. Защото почти всичко от "природа" и много от "архитектура", както и доста от някои други галерии става за "Одисей".
Не вярвам да се приеме, защото макар и логично, не ми изглежда спонсороугодно...

Автор: Junior   
Дата:   20-10-04 10:27

А може и изобщо да няма отделна галерия на "Одисей"... Така или иначе Карлос Перейро гледа/зима от сичките галерии... може само да се обяви като постоянно действащ конкурс...
(ако има две отметки - секи ше ги цъка и двете - барем му публикуват фотката)

Дата:   20-10-04 11:07

Ами точно за това говоря! Ми, няма всеки да ги цъка, има хора, които не искат в даден момент някоя снимка да се дава на други. Обаче по принцип е така. Тази категория "списание "Одисей"" можеби може да я има, но там да са само използваните снимки в списанието. Във сегашния си вид е много непривлекатела, комерсиална и лишена от чувство и излъчване - "Ех, сега - какво снимах, малии, хубаво е, ама къде да го сложа, няма кинти да си проявя оня филм от боровец, дай в списание Одисей, барем го харесат, или пък в природа, много повече хора ше го видят, защото то там му е мястото, ама, айде, абе не знам".
Наистина ще е по-добре конкурсът да е постоянен.
А споменатият човек не го познавам, но как така взима отвсякъде снимки, тогава какъв е изобщо смисълът от тая директория "списание "Одисей"" ?!
И още един въпрос. Пише, да си попълни грижливо телефона в профила, че да могат да ни се обадят. Къде има поле за телефон ?!
[beer]

Дата:   20-10-04 11:16

Отдавна няма поле за телефон. Надписът е коригиран.
Уговорката ни със списанието е да ИМА такава галерия.
Звънете им в редакцията с новите си предложения, ако ги убедите да няма, ще я махнем.

Дата:   20-10-04 11:50

Съществуването на галерията явно се налага от други съображения, които отразяват реални и необходими за сайта неща...затова и писах, че едва ли ще стане. Винаги има нужда от компромиси, а този специално не носи никакви забележими негативи, докато сътрудничеството със списанието си е сериозно предимство. Така че това в края на краищата е бял кахър.

Дата:   20-10-04 11:57

Добре. А не може ли снимките, които отива в категория "Списание "ОДИСЕЙ"", същевременно да могат да учавстват във още една категория, като се броят за една качена снимка, а рейтингът е общ,или пък отделен за двете снимки. Така всеки, на който му се учавства, ще си пуска снимка към списанието - хем те ще имат повече материал, хем ще пуска и във стойностни категории според тематиката на фотографията - така и сайтът ще си има повече снимки в съответното подразделение и никой няма да губи снимка от тям, където трябва да бъде. Така става ли?

Дата:   20-10-04 12:05

Интересна идея. Има плюсове.
А има и мунуси, да кажа какво веднага ми идва на ум - основният проблем на сайта е лавината от снимки, която буквално за часове отнася новопоявилите се по-стойностни неща. Затова се измислиха всякакви рейтинги по галерии и време, за да се даде шанс някоя снимка все пак да бъде забелязана. И това ново предложение увеличава шансовете на снимките от тези галерии за сметка на други...не знам дали това е толкова важно, но все пак го има...макар дублирането на тематиката и мен да ме дразни, май по-малката беда е да се живее с него и да се наднича в една галерия повече...

Дата:   20-10-04 12:10

Защо да се променят шансовете на снимките ? Според мен ще стане така, че всички снимки ще са в Одисей в общи линии, ем ще е пълна халерията, хем ще е работна - от Одисей ще могат да си я гледат и ще имат по-добър избор, докато на самият сайт снимките ще са по веднъж както са сега, например "портрет". Знам, че всяка идея е глупава тук, но все пак исках да го предложа. А това, че се взимат снимки от всички галерии за списанието пък го разбрах най-малко. Как така се взимат?

Дата:   20-10-04 12:23

Виж какво, никой засега не е казал, че идеята е глупава. Май само аз съм се изказал и съм я нарекъл "интересна". Ако глупостта е всичко, което влиза в кръга на интересите ми, досега дори аз да го бях открил.

Увеличава шансовете, защото снимката ще може да се открие в още една галерия + всичките рейтинги свързани с нея.

За вземането на снимки, не е моя работа, но тъй като и аз мога да отговоря, защо не? Всъщност никой не взима снимки, дори от галерия Одисей. Защото за малки и не стават за нищо. Просто редакторът си харесва нещо и пита авторът за оригинал. И не съм чул за случай някой да е казал, че не е съгласен да продаде правото за еднократно публикуване...

Автор: emmmo   
Дата:   20-10-04 12:25

Ето тук има нещо по темата:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=30867&t=30327&phorum_uriauth=#reply_30867

Дата:   20-10-04 12:32

photoforce - Ами много просто - като в галерия Одисей снимките не стават, пък фоторедактора забележи снимка в друга галерия която му харесва, свързва се автора и си я спазарява.
По тази схема вече десетки автори от сайта намериха изява на страниците на списанието.

И аре малко по-кротко с предложенията и идеите.
Представи си следната ситуация, свирите от две години някъде, където могат да се съберат няколко хиляди души. И всеки от тия хора ти дава акъл какво да свириш и как да го свириш. Колко време ще изтърпиш тая ситуация? Готов ли ще си всеки ден да угаждаш на всеки новодошъл и да свириш каквото и както на него му харесва? Мислиш ли, че някой дето е слушал Лед Цепелин и са му харесали много повече от вашата банда, със съветите си ще ви направи по-добри?
Ами феновете на класическата музика?

Дата:   20-10-04 12:34

Леле емммо, какво словоизригване! Нищо, сега поне ти дадох възможност да видиш всичко синтезирано в един кратък абзац. При това съвършено безплатно. Привилегия - не за редактора, а за най-търсения модел на сайта :Р

Автор: volokin   
Дата:   20-10-04 12:40

А. Лед Цепелин!!!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18]

Дата:   20-10-04 12:41

ЖОРО,

Не смятам, че си прав. Дали ще прочетеш идеите ми, дали ще ми отговориш - на второ място и особенодали ще бъде взето нещо под внимание не е задължение, нито съдба. То е по желание. Ти четеш, благодаря. Но какво значи "по-кротко"? Аз не съм слушал цепелин във света на фотофорум. Не съм виждал по-готин сайт от този, ако мога да се изразя със този младежки епитет, харесва ми и просто си мисля едно, или друго. Наиситна ми харесва и моля те, не ме обиждай. А, ако някой дойде и ми каже как да свиря, или ми даде съвет - а повярвай, често това става, дори тази събода имаше такива случаи - градивната критика, ако е такава, е добре дошла, а съвет, ако има смисъл, напраимер "ей, що не изсвирите това" - почти винаги е глупост, но пък, ако е добра идеята, защо да не я чуя ?Никой не съм спрял да ме съветва ; не се обиждай и ти. давайки съвет не искам да кажа "ее, аз сега тука дойдох и сайтчето не е лошо, братлета, ама айде да го направим така и така". Вие си знаете! Аз само светкам с фенерчето из стаята, та белким дам някоя добра отсянка. Моля!

Емммо,

Благодаря ти много за препратката. Трудно е да се намери точна тема във форума и напълно уважавам това, че отдели време, за да ме насочиш правилно.

Дата:   20-10-04 12:44

Емммо,

А има ли някакво задаване на тематика към форумци ( защото може някой да има снимки от тук или там ), или чисто се използва сайта като архив, без да се предлага насоченост ? За много хора би било интересно да имат насока за снимки, предполагам,макар и да исхождам предимно от личното си чувство по въпроса.

А, каква е точно дефиницята на категория "спиасние "Одисей"" ? Изчеотох всичко и се убедих, че не би имало смисъл да пускам облаци и езера там, което и не съм правил. А каква е точно идеята ? Има ли някъде някаква дефиниция на онова, което би осмислило съществуването на дадена фотография във съответната категория ?

Дата:   20-10-04 12:52

Идеята е, ако някой е ходил на някое интересно място по света, аз да разбера за това, като видя снимките му и ако те ми харесат, да помислим за материал по темата.
За съжаление, Одисей излиза само веднъж месечно...

Дата:   20-10-04 12:56

А в българия?

Дата:   20-10-04 12:57

И в България.

първа  назад  1     всички  напред  последна