Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Обективска дилема,моля помогнете:)
Автор: digitalis   
Дата:   16-10-04 17:15

здравеите. Вузнемерявам да си купувам 20мм твърд обектив за Канон. Спрял съм се на канонския ef20mm,2,8USM. За него има в photodo.com тест и според него нее много добър. Има и сигма която е на същата цена само, че на f1,8, но за нея няма тест в този сайт. Има и един Tamron 17mm. Някой ако знае къде в нета има тестове на тези обективи или има лични наблюдения ще съм благодарен ако сподели. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Обективска дилема,моля помогнете:)
Автор: PolarBear   
Дата:   16-10-04 17:48

В този сайт. Отиваш в "новини", там отдясно "тестове на обективи". канона и Сигмата ги има. Иначе докато се появят колегите, които наистина са запознати с проблема в детайли (и ако са в подходящо настроение) пусни един гугъл сърч.

Дата:   16-10-04 17:51

Mersi polarbear:) sega otiwam , a i tozi 17mm-rowia e na tokina a ne na tamron...

Дата:   16-10-04 17:58

emi neznam, spored tozi test...sigmata e super zle...ima tuka testowe na drugi obektiwi..dosta drastichni ocenki, naprimer za 50macro na sigma znam che e dobra optikata a tuka ia oceniawat super zle, neznam..twa e problema s testowete..wichki se razlichawat, hihi:(

Дата:   16-10-04 18:11

breii, tazi TOKINA kato i gledam features dosta dobre zwuchi....Az sega si spomniam che na sigmata ia testwah w magazina na sigma, i ostanah s dobro wpechatlenie...no nimam baza za srawnenie...

Firmenia
Автор: Travis   
Дата:   16-10-04 22:31

99% sigurno e che firmenia obektiv e nai-dobre. Veroiatno e i nai-skap. Ne se podvejdai po reklamite.

Автор: LinkBeat   
Дата:   16-10-04 23:18

Вземи си нещо по широкоъгълно. Правил съм проби със Сигма 12-24-
на 300 Д- става 19,2 с кроп фактора при 12, но е малко скъп. Сега чета, че Тамрон
ще пускат 11-18 на прилична цена (не се знае каква), а пък Канонския
10-22 за сега държи 750 $ в Щатите. А 20 (което е 29) ще го имаш от някой по
хубав от стария китов напр. 17-40 или пък от новия китов: 17-85. Това така най-общо.
Потърси снимки и данни за тези обектижи из нета.

Дата:   16-10-04 23:29

Да, разбирам. Аз съм снимал години наред с zoom обективи. Снимам digital и от известно време има няколко твърди обектива. Нензам но разликата между тях и zoom-овете е голяма,много голяма. Искам да си всема твърд обектив по следните причини. Имам работен zoom 24-70мм, който ми върши в повечето от случаи работа. Ако ще снимам широко няма да имам нужда от зоом,тъй като 24-70 покрива повечето случаи. Освен това аз снимам с зоом само при репортаж а за лични проекти снимам на макс качество с твърди обекиви. А друго много важно е че твърд 20мм ще криви много по малко от които и да е зоом 20мм. Това е мята логика, наложена от практиткаТА и от стила ми на снимане:)

Автор: boni   
Дата:   16-10-04 23:39

Сигма има 2 обектива 50мм /2.8 макро - единия е най-добър в класа си (с означение EX),а другия е много зле

Публикацията е редактирана (16-10-04 23:41)

Дата:   16-10-04 23:46

mersi za piaznenieto otnosno makroto:)a za 20mm na sigma i canon moje li da kajesh neshto:)

Дата:   16-10-04 23:48

Чакай да отворя дебелата книга Canon Lens Work и ще ти кажа баш за твоя обектив.
Момент така...

Дата:   16-10-04 23:57

Canon 20/2.8 - така като му гледам MTF-а ,е най-мек от всички широкоъгълни обективи на Canon.
Има една особеност - при макс бленда 2.8 и при бленда 8 стойностите на резолюцията в центъра на кадъра са почти близки.Добри са за бл.2.8 ,но не са добри за бл.8
И странното е ,че рязкостта при бл.8 скача много леко встрани от центъра и после рязко пада,докато при бл2.8 в края на кадъра е пълна трагедия.
Много по-добър във всяко отношение е 28/2.8

Автор: Thor   
Дата:   17-10-04 00:07

ето една снимка със Nikkor 20mm 2.8 AI-s закачен за EOS DSLR чрез адаптор/преходник EOS/NIKON ,същото се получава и с един 20mm обектив на резба закачен чрез EOS/M42 адаптор/преходник , липсата на аутофокус не представлява проблем тъй като от метър и половина всичко е на фокус ,но пък вместо 450US$ за обектив един обектив на резба 20mm ще излезне най много 100US$ ,a ще върши същата работа [smilie6]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-04/xncw3503.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/Nikkor20mm2.jpg

[smilie6]

Публикацията е редактирана (17-10-04 00:10)

Дата:   17-10-04 00:09

много благодаря:) ох, и аз това се упасявах, добре има ли тогава нещо по добро от този на канон...сигмата в васхиа тест чарт и гола вода, а?

Дата:   17-10-04 00:12

аз имам 35мм, то 28 не е чак толкова голяма разликата....мен 20 ми трябва

Дата:   17-10-04 00:24

Za kakyv aparat ti e ???

Автор: Thor   
Дата:   17-10-04 00:25

аз лично нямам идея никога не съм се интересувал за аутофокусен 20mm ,тъй като този никонския го имам от 15-на години ,и даже си го ползувах и на EOS SLR филмов с адаптора ,затова и ти предложих само като идея ,ако случайно попаднеш на някой 20mm на резба да не го подминаваш ...[smilie6]

Дата:   17-10-04 00:31

Ako ti e za 10D vzemai edna Sigma 18-50 ,iam ia vav variant za Canon. Dostatychno dobra e na 18mm,shte ti haresa.Na 18mm e 3.5 blendata

Дата:   17-10-04 00:34

Eto edin kadyr sus 18-50 i Nikon D70.Snimano e na 18mm/blenda 7
https://photo-forum.net/boni/DSC_1346.JPG

Публикацията е редактирана (17-10-04 00:36)

Дата:   17-10-04 00:51

Boni, тук м предлагасх зоом варианти...не казвам че сигмата е лоша...нензам ама аз съм се натроил за твърд обектив, няма такава възмойност токава ще се обърна към зоома. А, одре де значи според теб 18-50 на 18мм ще е по добра от цанон20мм, така ли...

Дата:   17-10-04 00:53

ne znam dali shte e po-dobra,zashtoto ne sym probval Canon 20/2.8
Kazvam samo che e dobra.Varshi rabota.Za 200lv e extra,osven tova e pravena za APS matrica.
Nali zatova sym pusnal snimka da precenish rezkostta.

Автор: jester   
Дата:   17-10-04 01:27

Сега Сигма пуснаха нов 18-50mm/2.8 DC ЕХ. Още го няма в БГ, но се предполага, че ще е няколко класи над предишния 18-50мм, който наистина не е лош. Е, да, не е твърд.

Дата:   17-10-04 01:30

A kolko shte struva ??

Дата:   17-10-04 01:41

да, явно твърдо super wide няма, ,а?:(

Автор: jester   
Дата:   17-10-04 01:43

Ми в щатско е $500, тук сигурно ще е поне 1000лв. тук има подробности.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна