Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка
Автор: arien   
Дата:   26-09-03 19:16

Възникна тука едно проблемче и моля за помощ. Не мога да измисля как като сканирам негатив( става въпрос за обикновен плосък скенер) да си го обърна в позитив. Някакви идеи по въпроса? Препоръчаха ми инверт, ама с него не става. Ако се сещате- кажете. И въобще има ли смисъл да го правя или и от хартиено копие качеството е достатъчно? Имам и позната с Фото- шоп, но тя не е особено наясно как да си го ползва. С него става ли тоя номер? Мирси! [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка
Автор: GuruMMX   
Дата:   26-09-03 21:13

sled kato zadavash tozi vupros bih preporuchal da namerish njakude kudeto da ti scanirat filmite, makar che posle kakvo shte go pravish tezi scanove ne sum na jasno...

Автор: Ronson   
Дата:   26-09-03 22:38

Info ima tuka:
http://www.aim-dtp.net/aim/techniques/negative_film/

Автор: arien   
Дата:   30-09-03 18:22

Мерси за информацията- сайтчето е полезно, а и не питам за себе си, а за една позната. Просто момичето си има скенер и какво лошо има да си го ползва направо за да си сканира филмите? Така и така после сканира копията, мисля, че доста по- евтино ще и излезе направо да си сканира филма. Притеснява ме само качеството, но ще пробваме и ще видим какво ще стане.[smilie25]

Автор: niro   
Дата:   01-10-03 17:02

Но най-добре е скенера да си има и приставка за прозрачни материали иначе кофти, пък ще е по-бързо.

първа  назад  1     всички  напред  последна