Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Анкета - Какво предпочитате ?!?
Автор: kkaammii   
Дата:   07-10-04 10:09

Този въпрос си го задох още като дойдох в този форум, и сега като гледах едни коментари на Ivan_A се замислих пак [smile] [smilie11] - та се ми се ще ако можем да направим една малка анкетка.

Та кое предпочитате:

1. Перфектно изпълнена снимка - експозиция,цветове, композиция по правилата, кадриране, рамка

НО

банална или елементарна идея, често снимана тема или просто смляно, плоско и директно представяне

VS.

2. Брилятна идея или скрит момент, рядко срещана визия

НО

провокативно решение (в смисъл в едно любимо на вас сдружение на това му викат, че "изображението не отговаря на фотографските правила") или дефекти или просто пропуски - я в цветовете, я в експозицията...

Това е,
ще е супер, ако просото напишете в отговор 1 или 2, нужда от много философстване няма, за това си има книжки, пък и като ми се дощат такива неща мога да ида на лекции [smilie5]

P.S. А и като отговаряте го правете искренно (както гласувате), да не пускам другата седмица контра-анкета и да излезе, че сте ме излъгали [beer]

Публикацията е редактирана (07-10-04 10:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета - Какво предпочитате ?!?
Автор: boni   
Дата:   07-10-04 10:21

Рабира се ,че 2 :))

Автор: TheMadMan   
Дата:   07-10-04 10:23

аз предпочитам 2:

достатъчно съм заобиколен на всякъде около мен от какви ли не визуални боклуци - билбордове, брошури, ТВ реклами, списания - перфектно изпълнени технически, но банални и първосигнални като идеи и визии

Предпочитам да гледам неща казващи и провокиращи, нещата от живота ... визия, в която има емоция, история, размисъл, а не само голотия и лъскави коли, примерно .........

[shtrak]

Автор: XiZoR   
Дата:   07-10-04 10:49

№2!

Автор: J0R0   
Дата:   07-10-04 10:51

Да, бих предпочел 2,
но да се поставя такъв въпрос не е много правилно спъред мен.
То е все едно да питаш, какво предпочиташ, да гледаш интересен филм на пиратско копие в което не различаваш физиономиите на героите или не толкова интересен на ДВД?
Не може да се сравняват несравними величини.
Всички които тук ти отговорят с отговор 2, не им вярвай много.
Ние предпочитаме 2, защото за нас идеите са ценно нещо от което можем да се поучим.

Но повярвай ми, всеки редактор във всяко списание по света ще предпочете 1.
Всеки клиент на всяка рекламна агенция - също!

Автор: Thor   
Дата:   07-10-04 10:53

хмм ,много беден избор [smilie25]
аз предпочитам снимки които да ми действат приятно в момента в който ги гледам ,а те могат да бъдат всякакви и перфектни ,и добре изпълнени ,и зле изпълнени и всякакви ,ако е за някое снобско парти и съм сноб ще трябва да избера това което харесват съснобниците ми ,но май няма да стане с една дума ,харесвам ... разнообразието... което ми доставя удоволствие [smilie6]

Автор: TPECHAT   
Дата:   07-10-04 10:55

гола мацка, ... а къде е легнала ми е се таа [smilie10] [smilie5] [smilie21]

номер 2 хехе [smilie18]

Автор: Митко   

2
2
и пак 2

защото не знам правилата на композицията и съм далтонист и т.н.

Автор: atira   

разбира се №2

лично за себе си мога да кажа, че искам да правя №2 след като мога №1, з-то иначеееее жалка картинка
това не означава, че не тррябва да се мисли и опитва
пък ако си мнооого добър може да направиш всичко по правилата и да не е банално, може да не съм права просто се размислих над въпроса... :))

Автор: Анонимен   
Дата:   07-10-04 10:57

Като стана дума за маски ще дам КОНКРЕТЕН контра въпрос - отговор!
Не знам момче ли си или момиче, но ще подходя все едно си мимиче, та :
С кой би си легнала ако имаш избор и трябва: С готин но много мизерен пич или с някой шушлек безподобен, но с отлична хигиена?

Автор: RossN   
Дата:   07-10-04 11:03

Браво Жоро. Точно се гласех да кажа, че всички се метнаха на 2, ама като чета коментарите под повечето снимки тук, май наблягат на е 1. Като доказателство изтъквам снамкта която все още държи първенството в "Всичко е любов". Перфектно изпълнене, но спада към критерий 1.[smilie3]

Автор: zdimitrov   
Дата:   07-10-04 11:09

Joro [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Аз съм за 2, въпреки че понякога се случва в крайна сметка да опита ми да стане 1.

Дата:   07-10-04 11:11

Така е RossN, ще дам пример със свои снимки за да не обидя някого:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/domv8379.JPG
https://photo-forum.net/thumbs/J0R0_1095949793_chaiki1.jpg

за тая снимка са гласували 66 души, а това са просто две чайки, които щракнах ей така, между другото

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/lsoq4930.JPG
https://photo-forum.net/thumbs/J0R0_1095508592_emmmo.jpg

за тая синмка, която смятам ако не за по-идейна, то поне за по-оригинална и интересна и в която имаше поне 2 часа предварителна подготовка (що зор видехме докато опаковаме редактора във вестници), са гласували 6 човека. Ние там на място докато снимахме бяхме 8... (да си кажат кои са двамата предатели :-)))))

Публикацията е редактирана (07-10-04 11:13)

Автор: DR2   
Дата:   07-10-04 11:14

1.1 + 2.1 bi mi haresalo da ima da gledame poveche snimki v taq kombinaciq.

p.s. 1.2 i 2.2 sa tochkite sled "HO"-ta

Автор: diana_g   
Дата:   07-10-04 11:29

Az pak mislia,4e ne moje taka kraino da razdelim ne6tata ZA i PROTIV....
Razli4nite hora,haresvat razli4ni ne6ta.
Az ne predpo4itam nito ednoto,noto drugoto...edna snimka ili ti haresva ili ne...vaspriama6 ia cialostno kato gotov kadar i vizia....
Ima razli4ni vidove fotografia,kato pri niakoi e zadaljitelno da bade izpalneno uslovie 1....
Drug pat edna snimka moje da bade stra6no provokativna i vazdeistva6ta bez izob6to da otgovaria na uslovie 1....
ili pak edna snimka moje da e sa4etanie mejdu uslovie 1 i 2...ta i o6te ne6to[smile]

Автор: Brummaker   
Дата:   07-10-04 11:58

kkaammii

нито 1, нито 2

за мен една снимка ПЪРВО трябва да е технически добре издържана и после идва 2

един от 3-те закона на диалектиката: за базата и надстройката...не може да си умрял от глад и да ходиш на театър - първо ще си купиш хляб...

изключение : само когато с не дотам доброто си техническо изпълнение, авторът и искал да внуши нещо специфично и е използвал именно този похват...

по скромните ми наблюдения, такива снимки се правят от много добри фотографи и почти всеки опит за подобно "творческо" въздействие е ....меко казано - смешен...

Автор: kkaammii   
Дата:   07-10-04 12:03

Добре, браво харесвате ми!

Joro, RossN - [smilie24] , близко сте до това което търся в тази анкета, като приключи (т.е. като спадне интереса), ще напиша каквa ми беше идеята....

Brummaker - това го броя за едно.[smile]

Хайде, чакам да се включат тия дето са по 1-ките..

Автор: niro   
Дата:   07-10-04 12:03

Joro, 'явната' композиция не се възприема много, освен ако наистина не е излязъл някой шедьовър. [shtrak] [smilie10]

Автор: behemoth   
Дата:   07-10-04 12:06

брумме [smilie24]
изказа ми мислите [beer]

Автор: Prakticar   
Дата:   07-10-04 12:07

То ако човек не може да си сметне експозицията, да си кадрира и композира снимката, къде се ръга да прави "арт"?

Дата:   07-10-04 12:07

kkaammii

по точно ще е , ако го броиш за 0 [smile] [smile]

Автор: ognyan   
Дата:   07-10-04 12:57

Аз предпочитам шише с ракия[smilie21]

Дата:   07-10-04 13:07

Ками, уловката в твоя въпрос произлиза от начина на мислене, който е характерен за тая част на света. "Да" - "не" противопоставянето. Което е "да" е "да" и не може да е "не", не може да има смесване на нещата.

В други части на света мислят по друг начин.
В Далечния Изток освен "да" и "не" има и отговор "му", който означава, че и "да" и "не" са еднакво далече от истината.

Попитали един зен монах, след като Бог е навсякъде и във всичко, значи ли че можем да се кланяме на ей онова умрялото куче? И той отвърнал "му"

(разказвам ти го това, щото ми хареса снимката ти с Ин и Ян)

Дата:   07-10-04 13:08

Ками, уловката в твоя въпрос произлиза от начина на мислене, който е характерен за тая част на света. "Да" - "не" противопоставянето. Което е "да" е "да" и не може да е "не", не може да има смесване на нещата.

В други части на света мислят по друг начин.
В Далечния Изток освен "да" и "не" има и отговор "му", който означава, че и "да" и "не" са еднакво далече от истината.

Попитали един зен монах, след като Бог е навсякъде и във всичко, значи ли че можем да се кланяме на ей онова умрялото куче? И той отвърнал "му"

(разказвам ти го това, щото ми хареса снимката ти с Ин и Ян)

Дата:   07-10-04 13:24

Жоро,

бе аз съм го казал бе: мууууууууууууууууу [smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна