Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За феновете на Leica
Автор: todorov   
Дата:   01-10-04 17:15

Тхор го спомена бегло в една предишна тема, ама аз не мога да трая:
http://www.dpreview.com/articles/photokina2004/Leica/
http://www.leica-camera.com/produkte/rsystem/digitalmodul/index_e.html

Отговори на това съобщение
 Re: За феновете на Leica
Автор: kukuli   
Дата:   01-10-04 17:27

ABE TO6E KO STAA [smilie7]

Автор: volokin   
Дата:   01-10-04 17:47

Да, вече успяхме да го пипинем. Но не това е което ме впечатли, ами М7, МП, това са апаратите!!!!!
И още нещо: от декември човек ще може да си купува горните на изплащане, сроковете са неограничени, а максималната лихва е около 9%!
И още нещо: От декември човек ще може да си поръчва индивидуална Лайка, т.е. да си избира цвят, кожа, надпис и т.н. Скъпо, но кое удоволствие не е скъпо!!
Да живее Лайка!!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: todorov   
Дата:   01-10-04 17:50

Това е хубава новина /завиждам ви, че сте там/.
А нещичко за цените...

Дата:   01-10-04 17:53

това за Лайка е от 3500 до 4800 евро. предполагам, че първото е с една 50-ка на 2. Но в страницата на Лайка има информация, аз самият не съм я разгледал още, щото току що се връщаме от там, смятам и да напиша малко впечатления, но първо трябва да отида да купя нещо от магазина,та до по-късно....[shtrak]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-10-04 00:01

Leica R9 2750 евро; R 2/50 950 евро; значи 3 700 евро тяло с такъв обектив тукашна цена в момента /чрез Leitz/. С гърба ще е интересно колко ще е, каква гаранция дават на гърба? Жалко, че има фактор 1.3, и че такова чудо не става за навсякъде и за всичко да се носи – с оглед цените.

Автор: jumbo   
Дата:   02-10-04 08:17

ама пък е с адски грозен дизайн [smilie2]

Автор: Brummaker   
Дата:   02-10-04 08:34

Че то тази цена ми се вижда нормална...хъм..или аз бъркам нещо, или...

Автор: lucky   
Дата:   02-10-04 10:28

Brum-e,tova e bez digitalnia back.....toi se o4akva da e pone 8000.....

Автор: cristo   
Дата:   02-10-04 10:34

егати цените - тези луди ли са

Дата:   02-10-04 11:00

да бе- знам, че е без...ама не знаех, че се очаква да е толкова гърбът[smilie10]

ужас и безумие !!!! [smilie23]

за 11 000 евро и то без обективите, сещаш ли се ко мое си купи човек...

много скъпо удоволствие е това, да имаш апаратче с надписчето Лайка

Автор: Krassy   
Дата:   02-10-04 11:06

Аз мое ти продам стикерче Лайка за 100 евро, навит?

Дата:   02-10-04 11:18

аз моем и сам си го направим...искаш ли да ги сравниме [smilie3]

Автор: lucky   
Дата:   02-10-04 13:17

pi4ove vie gledate na Leica kato na Golf III vav niakoia avtoka6ta....[smilie5]
4e te nikoga ne sa bili evtini i 4estno kazano kato opti4ni ka4etva obektivite im sa si to4no otgovaria6ti na zenata mislia....

Дата:   02-10-04 13:25

lucky,

завиждам ти, че си имал възможността да се убедиш в качествата на оптиката на Лайка .

Защото най-малкото, при печат 10х15 /например/ и на мини лаб това няма как да стане, уви...

Автор: Thor   
Дата:   02-10-04 13:29

няма да стане ако сравняваш Leica с Leika [smilie5]

Дата:   02-10-04 14:38

2-3 пъти си вземах маратонки адидас за по 200 кинта съдраха се за съсхтото време както и сандик маратонките които купувам за 29 лв а едни маратонки актив за 50 лв тип кецове ми изкараха 2 години без да мръднат
с една дума понякога марките се уливат така в цените че ти иде да се гръмнеш с нафтова пушка [smilie23]

Дата:   02-10-04 15:28

Jumbo, разликата обаче е следната: маратонките Адидас ги правят в Китай или Тайван или Бангладеш. Лайка ги правят в Германия ![smilie24]
Да, имат заводи и в Португалия и Канада, но не и за М7 или MP! И още нещо: маратонките са масова стока, било то и последните модели, правят се на конвейр, без да пипа човек, освен в края на производствения цикъл, колкото за качествен контрол. Лайка се прави на ръка (естествено със съответните машини, като фрези и т.н.) но различните части се различават една от друга само по 0.01мм, т.е. една стотна от милиметъра. Визьора е най-прецизния такъв на земята, и бие коя да е фокус система на огледално рефлексния свят по точност (естествено тук всичко е обусловено от човешкото око).
Но Лайка е един прецизен инструмент, а не каква да е камера! Скъпа е, да, но защо един Ролекс, една Омега, един Зенит (швейцарски часовник, а не руски апарат), един Панерай, един Патек Филип, един Ланге & Зьоне (20 000 евро) и т.н. са скъпи? отговора е един и същ....[smilie24]

Дата:   02-10-04 15:52

може и тъй да е за халтурата която снимам за да преживявам никона никога не се е дънил
а лайка съм имал Р4 правена в португалия и какво???? 801 ми харесваше повече
верна оная бе уникално тиха ама като и сложиш филм от типа на орво и блокираше като стой та гледай ( не моята на колега)
а на ръка не съм фокусирал от 1900 и балканската
е да с мамията се налага или като снимам на видео
ама японеца прави добра (бързо износваща се (5-6 години)) техника (таман като е излязъл новия по-добър модел) и все по-добра оптика и всичко това на достъпна цена която за рамките на нашата шибана държава е що годе прилично (тоест може да си позволиш ако снимаш добре да си вземеш прилична техника (японска))
още повече АФ е супер предимство или меко казано това е супер екстра и има едно хубаво качество освен всички останали - ако си чак толкова консервативен и си добре с очите ( аз съм за мое щастие ) то новите АФ никон обективи ти осигуряват перфектното ръчно фокусиране и ти със съпротивление сходно с това като на МФ оптиката (помните старите АФ колко трудни бяха за ръчен фокус поради лесно въртящият им се фокусен елемент)
да не изброявам другите екстри които имат японските фирми производители на фототехника

Дата:   02-10-04 15:55

хе хе

май си прав, ама го пусни това у Лайка-форумите [smilie3]

Дата:   02-10-04 15:58

е същото ще стане ако пусна нещо срещу никон в никон форум
:-)

Дата:   02-10-04 16:02

...jumbo, ама аз не съм казал, че ще продавам Никон-а, напротив, ще си ги имам вечно. поне докато някой от нас откаже. Що се отнася до Никон-а, имам оптика от 28мм до 200, като последното ще му купя един теле конвертор 2Х, т.е. скоро ще бъде до 400мм. За Автофокуса си прав, така е, но той не винаги ми е нужен, не случайно 35мм-овия механичен обектив на Никон ми е любимия такъв! Ландшафт снимам винаги ръчно, макро, портрет (когато позволява ситуацията) също, единствено спорт и птици, като при последните и автофокуса не ми помага (говоря, за бързите планински гарвани, а не за гълъби), е и за стрийт ми трябва фокус, но ще трябва да се отуча, да не говорим, че най-доброто което съм правил като урбан или стрийт е със Никон FE, t.e. ръчен фокус.
Иначе, имам един от най бързите фокуси в света, този на Ф100, = на Ф5. Дали Ф6 има по-добър, ще видим какво казват тестовете на специализираните списания.
[smilie24]

Дата:   02-10-04 16:02

бе казват, че далеч не било същото...

там било най-страшно...ама кой да чете глупости...

[smilie24]

Дата:   02-10-04 16:10

...така е Лайка форумите, най се опъват, може би щото всеки иска да оправдае покупката си, която струва много повече от коя да е най-камера на Никон или Канон. Но аз разбрах едно, макар и да съм снимал с Лайка Р4с някога, и да съм пипал някой лайки, то сега когато имах възможност доста да си поиграя, разбрах следното: Лайка не е за всеки, Лайка е за такива които обичат да улавят ситуации от живота, при това да остават незабелязани, Лайка е за тези които обичат прецизната механика, които обичат това чувство, че държиш не играчка в ръцете си, а прецизен инструмент, които обичат студенината на метала...тук ще цитирам Бресон какво казва за Лайка:
''...Лайка е една топла и дебела целувка, Лайка може да бъде един изстрел от револвер, или едно легло на психоаналитик...''[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   02-10-04 16:14

чудесно ! ;(

улавяш момент, но с ръчен фокус...

улавяш момент, но нямаш въртящ се дисплей...

и с к'во го улавяш - с кепче ли ?! [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна