Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коника Минолта R 1 Super -Сканиране на негативи
Автор: plamennk   
Дата:   29-09-04 21:05

оня ден дадох в едно ателие в дружба 1 бл.58
да ми сканират няколко кадъра за проба
лаба Р-1 Супер но не се намира там не знам къде точно е.
поисках ги на най малката резолюция 1536х1024 - 0.20лв. на кадър.
това е кроп на 100%
https://photo-forum.net/static/forum/2017-05/cbcy2587.JPG
https://photo-forum.net/images/plamennk_1096480519_R001-007.jpg

Апарата е Канон А-1, обектива 70-210/4 канонски, филма Коника центурия супер 100

моля кажете си мненията

Отговори на това съобщение
 Re: Коника Минолта R 1 Super -Сканиране на негативи
Автор: junior   
Дата:   29-09-04 21:27

ако имаш повече от 12-15 кадъра на филм, малко идва скъпичко

Дата:   30-09-04 00:09

Абе по евтино ми излиза от това да копирам 10/15 примерно. А за РС то се е утепало, аз снимки на хартия не помня от кога не съм разглеждал. на мах резолюция 7 хил и нещо си на 5хил и нещо си е 2 лв. Мене нещо друго ме човътка това блурване от лаба ли е или от филма и обектива, щото имам копирани снимки и с 50мм обектив и там лицата са едни изчистени та чак не ми се вярва да няма шум.
Се си мисля че лаба ги е изчистил така. трябва да пусна да ми сканират някое портретче дето е в близък план на мах рез. и давидим как ще е.

[smilie23]
Автор: Travis   
Дата:   30-09-04 06:09

Zavisi s kakvo e snimano, no izglejda dosta zle spored men.

Neka ti kaja kakvo pravia az. Snimam predimno Superia 100 (ili 400), proiaviavam, i skaniram na Epson 3200 PHOTO (slujeben, inache e kam 500-600lv nov). Viarno, polzvam slujebna tehnika, no v tozi forum mai bolshinstvoto experti sa takiva[smilie3] Skaniram 1200dpi (3200dpi ako si struva) 48-bitovo AdobeRGB - 3200 48-bit cviat e 66MB TIFF fail. TIFFa si go rabotia v PS, i mi e arhivnia format.

Pechatam kakvoto mi haresa ot TIFFa, namalen do 320dpi CYMK taka che vav fototo da ne mi go pipat. Shlakata svaliam do JPEG (1/4 ili 1/8 ot orginala), kachvam na web, opisvam, RAR-vam i peka.

Procesa e dalag (osobeno skaniraneto), no az snimam max 2-3 filma na sedmica i tova ne me barka - imam kachestven i udoben kraen rezultat, bez da skacham $$$$ za DSLR. Ako iskash moga da ti pratia cropove.

Автор: djidji   
Дата:   30-09-04 14:02

plamennk, в какъв формат ти дадоха файловете? машината има възможност за jpeg (две степени на компресия), tiff, и bmp(бррр). За спорта, пробвай я мецата на по-голяма раздрелителна...положително ще излезе още малко детайл

Автор: jimmy   
Дата:   30-09-04 14:09

Plamennk, бях копирал преди време на някаква подобна машина, ако не и същата - има някакъв алгоритъм за шума - снимките бяха някакви дървета излязоха като пастелни рисунка [smilie10]. Това което показваш изглежда много познато....

Travis, каквото искаш разправяй, ама не е това начина [smilie5]

Автор: J0R0   
Дата:   30-09-04 14:12

Машините определено имат шумоподтискащи филтри, които мажат снимката, но хартия не личи много.
Преди време занесох един филм на Фуджито на Попа да ми го проявят и ми го ъврнаха надран.
Сканирах кадрите и отидох да ес разправям какви са тия драскотини, а кописта ми вика - какви драскотини бе, дай филма, пусна няколко тестови снимки на хартия на които ни драскотини ни дявол... ама на файла ги има :-)

Дата:   30-09-04 14:51

Джиджи файловете са JPEG на най ниската(ефтина) резолюция, на по голяма със сигурност ще излазат повече детаили просто няма начин, най вероятно ще пробвам.

Джими да нещо такова се получава, това до някаде ми харесва до някъде не.

Йоро и аз така си мисля че е от машината

Автор: djidji   
Дата:   30-09-04 15:21

преговяй за изгодни цени за сканиране при висока разделителна, ако искаш - ще ти кажа къде да питаш

Re: [smilie23]
Автор: asklep   
Дата:   30-09-04 17:56

прати на мен ако обичаш [smile]
vikivet@parvomai.escom.bg

Публикацията е редактирана (30-09-04 17:57)

Автор: Ruven   
Дата:   03-10-04 14:37

plamennk,ako neznae6 vsi4ki canoni praviat meki izobragenia nezavisimo da li standrtni ili digitalni,no za 6tasti e ima photoshop[smilie3] a i tazi rezdelitalna sposobnost i jpeg,ne moge6 da o4akva6 4udesa[smilie11],prepora4vam ti kogato skanira6 da skanira6 pone 3072x2048 i zadalgitelno TIFF,ako te interesuvat podrobnosti pitai
4ao

Автор: Ruven   
Дата:   03-10-04 14:38

djidji,hi
kagi kade ima po izgodni uslovia?

Публикацията е редактирана (03-10-04 14:39)

Дата:   27-12-04 11:12

Ruven нищо лошо за лаба не съм казал.
цитирам "Абе по евтино ми излиза от това да копирам 10/15 примерно. А за РС то се е утепало, аз снимки на хартия не помня от кога не съм разглеждал. на мах резолюция 7 хил и нещо си на 5хил и нещо си е 2 лв. Мене нещо друго ме човътка това блурване от лаба ли е или от филма и обектива, щото имам копирани снимки и с 50мм обектив и там лицата са едни изчистени та чак не ми се вярва да няма шум.
Се си мисля че лаба ги е изчистил така. трябва да пусна да ми сканират някое портретче дето е в близък план на мах рез. и давидим как ще е." - за мен това е положително изявление

"Джиджи файловете са JPEG на най ниската(ефтина) резолюция, на по голяма със сигурност ще излазат повече детаили просто няма начин, най вероятно ще пробвам.

Джими да нещо такова се получава, това до някаде ми харесва до някъде не" - и това също
Както виждаш на писанията на Травис изобщо не съм отговорил и не съм им обърнал внимание.
А за това че ще пробам на по висока резолюция спор няма.

Като цяло съм доволен от услугата. Едно от малкото места където ми харесва копирането.

Публикацията е редактирана (28-12-04 18:47)

Автор: pix   
Дата:   27-12-04 17:14

plamennk
http://www.fotolan.info/services.php[smilie24]

Автор: camelasign   
Дата:   28-12-04 08:42

Блъра идва при сканирането
гаранция-това съм го работил

Автор: Filipov   
Дата:   28-12-04 14:17

Не при сканирането, а при обработката след това.

Дата:   28-12-04 18:54

Това за тифа има смисъл единствено ако ще правиш големи разпечатки или по сериозна обработка иначе невиждам за какво да ги записвам в тиф, и джъпега си е добър формат стига де не жулиш компресията.

Автор: mikele   
Дата:   28-12-04 20:56

Жоро а знаеш ли как се махат драскотини от филми?Поне за ръчна обработка.

първа  назад  1     всички  напред  последна