Автор: J0R0
Дата: 28-09-04 14:18
Извинявай за ламерския въпрос, ама вярно ли е това, което казваш в една друга тема или аз не съм разбрал нещо.
Че като снимаш на по-ниска резолюция с цифров апарат, ползваш същата площ, но повече пиксели правят изображението (това до тук е ясно)
Но логичния извод от това е, че изображението ти трябва да е доста по-безшумно и чисто.
Не съм се замислял и не ми е хрумвало да тествам.
Може би е по-правилно да тествам, вместо да задавам тъпи въпроси, ама ми стана интересно, а нямам апарат при мен, пък е и достатъчно светло за да няма шум в сенките :-)
Абе, според мен, не ще да е така работата.
По ми се струва, че апаратът си снима по същия начин, а софтуерно само се ресайзва картинката, че да заема по-малко място на картата.
Иначе трябваше ВСИЧКИ апарати да имат опцията като Фуджитата, колкото е по-малка по размер картинката, толкова повече да можеш да вдигаш чувствителността.
Абе, каквото и да ми отговориш, ще ми е интересно и ще тествам довечера, вероятно (ако не ми се отвори друга някаква работа :-)))
Обаче при теста има един кофти момент - от някаква скорост надолу, апаратът си прави втора снимка, наслагва си я върху първата и чисти шума, така че не може да се разбере... А аз не знам каква е тая скорост при Сигмата. Но съм забелязал, че снимка направена на скорост една или две секунди е много по-чиста и безшумна от снимка на 1/30 сек.
|
|