Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Никога "Братя Треймън"
Автор: ribastuka   
Дата:   20-01-04 16:14

Подвеждайки се по лъскавите реклами и внушителните цени на братя Треймън (София, ул. Граф Игнатиев), аз им поверих два негатива за проявяване и сканиране по опис при цена от 15 лева за 40 кадъра (30 ст на кадър + 1 лв за CD + 2 лв за копиране върху CD!).

Ето какво получих в резултат: JPG файлове с размер приблизително 1600x1000 точки, които, естествено, не покриват целия кадър. Негативите са сканирани през найлона, в който са класирани, съответно са се получили деформации и сенки. Снимките са със зеленикав оттенък. На места има черти, които минават по цялата дължина на кадъра, цветни шарки и други дефекти от сканирането. По самите негативи има отчайващо много драскотини, огромни петна от сушенето и т.н.

По небрежност и немарливост услугата на братя Треймън се конкурира с най-евтините квартални минилабове, които копират за 10-15 ст. По цена обаче надминават близо 5 пъти например FUJI фотото на Мария Луиза, където сканират 36 кадъра за 3 лв.

За мен това ателие върши чиста измама и се чувствам задължен да предупредя всички любители да избягват "услугите" му.

Отговори на това съобщение
 Re: Никога "Братя Треймън"
Автор: white_man   
Дата:   20-01-04 16:34

Аз също съм го ползвал това ателие и не съм
имал проблеми!
Хубаво е че преупреждаваш хората за такива работи,но пък е добре да покажеш примерни снимки да кажеш кой клиент (с истинското си име) си бил и после примерно ако организаторите на сайта желаят да поканят хората от ателието да се защитят ако могат.
Казваш аз се казвам еди-как-си ,телефона ми е еди-кой-си имам оплакване,моля отговорете ми.Щото нали знаеш лафа за сестрата.[beer]

Re: Никога
Автор: kirilius   
Дата:   20-01-04 17:30

Az moga da preporycham fototo na Popa do arabskite diuneri (mai e FUJI). Tam skanirat za 3 lv na film. Failovete sa TIFF i sa ~ 1800x1200.
Ne e koi znae kakvo, no sym dovolen kato cialo. Do sega ne sym vidial niakade cena na skanirane 30-50 st. na kadyr da si struva ogromnata razlika v cenata.
Osven tova 2 leva za zapis na CD!!! - Treiman shte me izviniavat, no...

Публикацията е редактирана (20-01-04 17:32)

Автор: emmmo   
Дата:   20-01-04 17:39

А я питай Жоро на какво му направиха един филм във Фуджито на Попа точно при сканиране. Общо взето, стигнал съм до извода, че в повечето ателиета може да се работи и добре, и зле. Въпросът е на кого ще попаднеш. Затова моят съвет е: Установявайте лични контакти с хората, които ви работят нещата. Така хем има лична заангажираност, хем има персонална отговорност.

Автор: junior   
Дата:   20-01-04 20:19

I az taka sam napravil s Konica-ta na Maria luiza i dosega niamam problemi, s izkliuchenie na sporadichnite namrashteni fizionomii na kakite tam, kogato imat rabota.

Автор: Stoyan22   
Дата:   21-01-04 00:55

Ne znam kakvo kachestvo ili otno6enie ili profesionalizam ochakvate za 20 stotinki na kadar. Spored men za dobro skenirane na 1 negativ 35mm e nyjen pro skener pone za 1000$
Dostatachno dobar operator po vazmojnost fotograf s otno6enie po vaprosa. I pone 7-8 minyti texnologichno vreme. Vie pravete smetkata za cena/kachestvo.

Автор: borovinka   
Дата:   21-01-04 08:44

Аз плащам за сканиране на един лайка кадър 5.50 лв. при размери 30х45 см/300 дпи. Може би защото съм балък или може би поради друга причина. . . .

Автор: Stoyan22   
Дата:   21-01-04 10:20

Az pak si kypix Microtek ArtixScan 120tf za edna kamara pari za da mi izliza po evtino.............

Ето снимка
Дата:   21-01-04 11:42

Можете да видите този зловещо окепазен кадър:

http://lambrev.webbg.com/photo/Treiman1.jpg

Размерът е 50% и компресията е по-висока от оригиналния файл, но забележете:
1. Чертата в долната част. оказа се изрезка от найлона в който са класирани, попаднала вътре. КОЙ ИДИОТ ЩЕ СКАНИРА НЕГАТИВ ПРЕЗ НАЙЛОНА?!!!!
2. Тъмната вертикална сянка вдясно
3. Драскотините по небето и върху хълма
4. Мозайката, където е прескочила главата на скенера и се е разместил образът.
5. И ако някой е ходил в Мелник наскоро да каже дали си спомня такъв цвета на пясъчниците. филмът е kodak profoto 100.

А иначе аз не съм анонимен. който се интересува от самоличността ми може да провери http://lambrev.webbg.com

Автор: marto   
Дата:   21-01-04 19:14

Що не вземеш да им теглиш един....?[beer]

Автор: strench   
Дата:   22-01-04 23:00

Ламбрев, да те питам... ти опита ли се да има кажеш, че не са ти предоставили услугата, за която си платил? Накратко - рекламация направи ли?
Обикновено, когато рекламацията е основателна, те я приемат.

Боровинков, ти на имакона ли за 5 и 40 сканираш? Абе на мен... уф, забравих му името ми иска 12 лева. [smilie11]

Автор: chovecheto   
Дата:   23-01-04 15:41

В това фото преди години ми загубиха филма и като компенсация ми подариха ключодържател!
В следващите няколко случайни посещения се забелязва смяна на един некомпетентен персонал с друг!
Така че за рекламацията.... малко ме съмнява дали е щяла да бъде приета!
Самият факт да сканираш негативи по описания начин е абсурден!

Дата:   11-02-04 17:13

Стоян22, 15 лв за 40 кадъра, без диска 14 лв. - това прави 0,35, а не 0,20 лв. на кадър. Това може и да е много евтино, но след като на други места правят същото, но много по-чисто за 3 лв. на цял филм, значи това просто не си струва да го погледнеш повече.

А за 6 лв. на филм, значи пак два пъти по-евтино, сканират на Шипка с размер 2100х1400, а не 1600х1000. Така че, даже и Треймън да работеха добре, пак цените им са неоправдани. Но аз не се оплаквам толкова от цените, а от похабените негативи!

Автор: shutter   
Дата:   11-02-04 17:27

Абе винаги можеш да се опариш някъде...Аз занесох няколко филма преди време (посрещнах 2000-та година в Единбург) във Кодак на Шипка и едната лента беше унищожена "машината е забрала по време на проявяването" казаха, след което момичето имаше наглостта да добави "виждам,че снимките са от яужбина и едва ли ще могат да бъдат повторени" (!)
Ако някоъ ми каже какво означава да повториш снимка... :)
Та ако не си бях направил устата за някаква компенсация изобщо нямаше да ми дадат 2 ленти Profoto 100...
Пиша това защото съм чувал страшно много добри мнения за това фото но винаги има изключения.

Дата:   11-02-04 17:42

Прав си, Shutter, стават издънки навсякъде, дори и при най-добрите, давам си сметка за това и съм напълно съгласен. Но има разлика между това да стане фал с техниката и да сканираш негатива през найлона и да не си направиш труда да отстраниш изрезките попаднали вътре. Или, като задере скенера и пречупи кадъра на две, да не го сканираш отново.

първа  назад  1     всички  напред  последна