Автор: LUMBERJACK
Дата: 23-09-04 13:32
Че има приятелско гласуване - има. И все пак колко са хората, които си дават гласа за нещо посредствено - 3, 4 или 5 души. Не повече. Те са приятели на публикуващия. И в това, според мен, няма нищо лощо. Просто тези хора поддържат стимула на приятеля си. Нищо повече. Естествено ако кадъра е много добър, за него гласуват и много други форумци. Затова мисля, че това приятелско гласуване е нещо съвсем нормално.
От друга страна виждам, че има много хора, които като мен са зад граница и не се надяват на приятели в гласуването. На мен това гласуване ми сверява часовника. Няма как да го направя сам. А дори коментар само от една дума ме радва много. Това означава, че съм откраднал една минута от времето на този човек. Как няма да съм благодарен. Естествено изключвам от това число анонимните подигравки и персонални обиди. Тях, както виждам, всички ги прескачат.
Изход от положението, което описват админите, има, но той означава да се върнем отново на предъвкваната тема с начина на оценяване - петобална или шестобална система. Но като се сетя, че трябва да се преработи цялата DB, направо ми прилошава.
|
|