Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Oly8080 vs G6 ...
Автор: Krassy   
Дата:   22-09-04 20:58

Що ли си мисля, че Канона снима по-добре [smilie7]
Вие как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Oly8080 vs G6 ...
Автор: stoevmobile   
Дата:   22-09-04 21:16

Krassy, ти пробвал ли си?
Май не много хора у форума имат възможности за сравнения.[smilie11]
boni???

Дата:   22-09-04 21:20

Аз не знам, затова питам [smilie7]
Понеже напоследък се замислих, уж много хубав апарат тоя 8080, пък нито го има в рейтинг-а на дипиревю дето Тхор постна тема, нито имам познати с такъв апарат, нито някой от форума поства или го хвали. С една дума нямам странични впечатления върху него.
И преди малко отварям някой семпъл на Г6, оная дръпната корейка, същия семпъл го има и за 8080, ами на Канона ми хареса в пъти повече, не знам [smilie7]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   22-09-04 22:55

Аз отскоро имам Olimpus C-8080 WIDE ZOOM, но ми е много рано да се чувствам уверен с тази машина. Все още я разучавам, пробвам, сравнявам. Камо ли да имам база са сравнение с G6.

Автор: Георги   
Дата:   22-09-04 23:00

LUMBER, сподели впечатления моля :)

Автор: boni   
Дата:   22-09-04 23:05

В дпревю 8080 е най-добър в тестовете на 8мп камери. Трябва да се чете обаче. Освен това спечели наградата EISA тази година ...А аз се изтрепах да пускам тестове с него докато го имах,ама няма кой да чете и да ползва търсачката на форума.
G6 го пробвах - предимствата му са ,че има бърз запис на RAW и е по-малък и компактен.
Недостатък- много по-високата хроматична аберация

Дата:   22-09-04 23:12

boni,купих автоматичната превеждачка и пробвах първото, дето ми падна (дано не се сърди чичо Фил).
Ще ги преведа и другите модели[smilie5]
А пък за авторските права ако некой тръгне да си ги търси - да гледа превода.....
що не мога да съм сериозен....
ох
отвътре гложди и напушва смях
извинявам се
ама много гот стават преводите
[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
извинявай, boni, ама дадох 25лв. за лицензиран продукт, дето ме сваля от стола при всяко използуване[smile] [smile]

Дата:   22-09-04 23:14

По -добре недей да превеждаш нищо. Който иска ще си го прочете в оригинал

Автор: speedlite   
Дата:   22-09-04 23:15

[smile]

Публикацията е редактирана (13-03-05 17:11)

Дата:   22-09-04 23:15

бони, снощи прочетох всички стари теми дето ги беше пускал за оли-то :)

който му трябва чете :)

Дата:   22-09-04 23:17

boni, извинявам се, ама не можах да се удържа - видял си го[smile]
то си е за петъшните колекции[smile]
не ти ли хареса?
[beer]

Дата:   22-09-04 23:17

Корейката (тя май е Японка де) е гаджето на Фил Аски :))

Автор: Grandpa   
Дата:   23-09-04 00:23

Едно време (когато dpreview се казваше photo.askey.net) чичо Фил живееше в Сингапур.
...та може и сингапурка да е. При всички положения обаче много щракане отнася...

Дата:   23-09-04 00:26

Ще намеря аз някой олимпусче и ще пощракам за да се убедя за опасенията си [smilie7]

Дата:   23-09-04 00:29

Хубав е олимпуса Краси,не случайно взе Ейзата.
Ама кво ти пука ,ти нали имаш 300Д,да не си решил да го сменяш :))

Дата:   23-09-04 00:30

Чакам колегата, който е в Лос Анджелис, да проучи за 20Д и тогава може да пусна 300Д на търг [smilie25]

Дата:   23-09-04 00:31

Никога няма да се върна назад и да взема нещо без възможност за сменяема оптика, особено с малка матрица и бавен запис, това направо ми вързва ръцете когато трябва да уловя миг-а [shtrak]

Дата:   23-09-04 00:35

Krassy, у лентаците има колкото си поискаш със сменяема оптика, няма бавен запис, винаги можеш да хванеш мига[smile]
Кажи и че бъркам[smile]

Дата:   23-09-04 00:43

Канон А1 с твърд и 75-200 Вивитар серия 1 с макро, ултра рязък, не бъркаш изобщо [smilie24]
Трябва да си намеря преходник да ги тествам на 300Д...

Автор: m.o.p   
Дата:   23-09-04 19:33

Az bachkam vav fotoatelie,rabotim predimno s Olympus i moga da vi kaga che 8080 e mnogo dobar aparat.Za G6 ne znam nishto no sam chuval ot zapoznati che Olympusa e po dobar.

Дата:   23-09-04 19:37

някъде бях чел че всичко след G2 е по-зле от предното, пък доколко е вярно... :)

оли-то незнам, харесвам го, четох доста добри думи, разбира се няма перфектен апарат (дори 1ДС си има слабости), въпрос на нужди и избор.

аз мисля да си взема 8080 - това което предлага, цената и гаранцията ме устройват. като ми паднат парици го грабвам.

Дата:   23-09-04 19:42

някъде тука из темите мернах становища от сорта на

- който не снима с ДСЛР, снима със сапунерка, демек е балък и защо изобщо си губи времето в снимане? пък било то и за удоволствие.

- който не предпочита несменяема оптика - също е балък, понеже не дава едни 3 хиляди лева за тяло и рязки обективи. следователно ква фотография може да прави? съвсем обикновен, средностатистически балък.

и т.н. и т.н.

хора, повечето тука сме любители, снимаме за удоволствие, или поне ползването на сайта ни и снимките които пускаме са свързани с удоволствие. бъдете толерантни. никой не гледа да се покаже по-по-най от Вас, нито пък рейтинга значи това, защото повечето хора, които гласуват са също такива любители.

нещо не Ви харесва - пропускайте го, вместо да пишете тъпотии или неградивна критика (аз градивна почти не съм и виждал вече 6ти месец).

ако някой току що си е купил апарат, какъвто сте имали преди 5 години, година, до вчера, или пък не бихте приели дори като подарък, не му разваляйте удоволствието от хобито като го изкарвате балък или нещо подобно.

и още - на никой не му е трудно дори да не е пипвал ДСЛР да разбере кои са топ моделите, просто въпроса опира до доста други аргументи.

те такива неща от битието на балъците...

Автор: m.o.p   
Дата:   23-09-04 19:44

Niama da sbarkash neznam za kava cena si zapoznat no poprincip preporachitelnata e 1950lv s 2 godini garancia.

Дата:   23-09-04 19:56

Дей тази тема да скокна и да му 'отворя' очите [smilie7]
Тия с ДСЛР-тата май си удариха задника в тавана [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна