Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За капаните на цифровата фотография или кой се страхува от фотошоп
Автор: boni   
Дата:   13-09-04 00:21

Само един малък куриоз ще ви разкажа,който ме убеждава колко е глупаво и врено да се разделят конкурсите на цифрова и класическа фотография.
Значи бях си избрал няколко снимки за раздела "дигитална фотография " на ваканцията и след обстойни консултации с колеги и прятели си селектирах 4 снимки,които пуснах накрая.
Всички ме убеждаваха,че това ми е най-добрата снимка от четирите и задължително ще мине на втори кръг :
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/auyi2620.JPG
https://photo-forum.net/images/boni_1094943644_9.jpg

Правена е без никакъв фотошоп(само тонирана) ,ефекта се получи като понамазах с плюнка филтъра на обектива и стоеше ефектно 20х30.
За тази пък снимка:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/brew7275.JPG
https://photo-forum.net/images/boni_1094943898_vt1.jpg

повечето хора ми казаха ,че е ефектна ,но банална и да не я пускам.
В същото време обаче един уважаван фотограф от старото поколение ми каза следното :" Снимката с лодките няма да ти мине защото много си я мазал с фотошоп,а другата със силуетите ще мине"
Казах му ,че няма фотошоп в нито една от двете,но той ме посъветва да не разчитам на това,защото комисията ще реши ,че има.:))
Така или иначе ги пуснах и двете и разбира се стана така както ми каза фотографът от старата школа - мина снимката със силуетите,а тази с лодките ,не ....
Смешна работа стана с този фотошоп ,толкова ги е страх от него ,че вече взеха да го бъркат с класическите технологии :))
Между другото на филм вече няма да снимам след тази ваканция .След като дадох 100 кинта за негативи и снимки ми пинсна от кофти проявени негативи и от пълното безсилие да нанесеш поне елементарни корекции на иначе добра снимка и това да я обрече на провал.С дигиталния апарат извадих поне 15 кадъра които можех да пусна за конкурса,а на лента малкото ми добри кадри се оказаха опропастени поради една или друга причина независеща от мен
Край на филма,сори,но другия път ако има пак разделение на филм и дигитал ,няма да участвам с филм.

Публикацията е редактирана (13-09-04 00:24)

Отговори на това съобщение
 Re: За капаните на фотошоп или кой се страхува от фотошоп
Автор: GenaDP   
Дата:   13-09-04 00:24

Е друг път да не плюеш по филтъра...

Re: За капаните на фотошоп или кой се страхува от фотошоп
Автор: cristo   
Дата:   13-09-04 00:25

[smilie5] ами никой не би допуснал че ще си плюнчиш обектива [smilie5] [smilie5] [smilie5] те хората се чудят как да ги почистват, а ти... [smilie5]

Re: За капаните на цифровата фотография или кой се страхува от фотошоп
Дата:   13-09-04 00:28

Ааа много стар номер е мазането на филтъра с олио или вазелин ,така че технологоята не е нова

Автор: Brummaker   
Дата:   13-09-04 00:28

...Вадя си цифровата снимка, обработена на шопеца на хартия някъде 20х30, тук, в София и после я преснимам на лента на специална масичка-с лампите...знаете ги, там, на фиестата/Ваканцията/.....

Само че: не ми се занимава с простотии..затова и не ходя [beer] Иначе, представяш ли си какво мога да "покажа" там...[smilie18] [smilie18]

Дата:   13-09-04 00:30

Ми те някои така и правят,аз затова казвам ,че е пълна глупост да разделят конкурсите,важен е крайният резултат

Дата:   13-09-04 00:31

[smilie24]

Дата:   13-09-04 00:32

За следващата фиеста/ваканция съм си харесал да попреработя на Ансел едно пейзажче...[smilie19]

Автор: rolla   
Дата:   13-09-04 01:22

в-а-з-е-л-и-и-и-н[smilie5] [smilie5]!!

Автор: volokin   
Дата:   13-09-04 04:08

Точно лабораториите ускориха ''смъртта'' на аналоговата фотография. И некадърността я има навсякъде въпреки модерните машини. Това ме принуди да си купя скенер за 1000 евро, щото досега не съм бил доволен от 90% от лаб-овете.
Вива хибридната фотография![smilie24] [smilie24]

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   13-09-04 10:22

мдааа, на кодак машината вадеха "чудесно" фуджи филмите... едвам си познах кадрите...[smilie23]

Автор: cooler   
Дата:   14-09-04 00:01

Viva Volokin!!!V hybrida ima goliama sila!!![beer]

Автор: THC   
Дата:   14-09-04 07:58

Ami to photoshop ili ne, veche s tezi tehnologii niama nikakvo znachenie. Ima agencii(ne v BG razbira se), na koito prashtash digitalen file s opredeleni ot tiah harakteristiki, kato rezoliucia, format, i tn. I te kakvo.....ami sled 3 dena ti prashtat po poshtata negativ, ili diapozitiv, daje razmerite sa ot 35mm, do 4x5. Taka che kakvoto si iskash mojesh da go napravish da izglejda che vse edno si go snimal. Kolkoto do pliunkata po obektiva.....Xa, ami te prosto ne sa predpolagali che moje da izpolzvash takuv star i pozabraven metod:)...."Nali za tova e Photoshop", shte kaje niakoy.

P.S. I poviarvayte mi kachestvoto na taka napraveni diapozitivi ili negativi trudno mojeda se razlichi ot tezi snimani napravo na takava media.......zapoveche info www.imagers.com

първа  назад  1     всички  напред  последна