Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да разбира от raster to vector?
Автор: Plato   
Дата:   01-10-06 22:17

Момчета и момичета, изправен съм пред проблема да конвертирам едни рисунки, дето са растерни изображения, във векторни. Или как от Photoshop да ги вкарам в Illustrator, но без да ми се налага да ги трейсвам ръчно, че ще ми се стъжни. Има ли някакъв трик в Illustrator дето сам да го направи или програма, или плъг-ин? Помогнете ако знаете как, моля!

Отговори на това съобщение
 Re: Някой да разбира от raster to vector?
Автор: XaMLeT   
Дата:   01-10-06 22:22

Помня навремето имаше Корел Трейс към пакета, който трейсваше доста добре, но с Илюстратор несъм се блъскал може и да има за него също подобен софтуер

Автор: peterst   
Дата:   01-10-06 22:22

едно време в корел 3 имаше corel trace, ама това беше преди доста годинки. сега сигурно има подобен модул в новите corel-и (вероятно под същото име все още). за illustrator си нямам представа.

едит: хамлет ме е изпреварил [beer] сега намерих и този линк (пак за корелите):

http://www.designertoday.com/tabindex-6/tabId-15/itemid-2249/DesktopDefault.aspx

пак едит: и линк как става в илюстратора:
http://www.ehow.com/how_16671_convert-vector-image.html

офтопик: имам чувството, че повечето хора не могат да напишат google.com и после 3 думи и да си намерят сами нещата, а чакат наготово [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Публикацията е редактирана (01-10-06 22:26)

Автор: XaMLeT   
Дата:   01-10-06 22:26

Корел трейс го имаше и в по късните версии към 9, незнам за следващите оттогава насам несъм пипал много корел, минах повечеко на Шопа

Така че намери си поне 9та и няма да се разочароваш, а този туториал е мисля за Корел Фотопейнт

Публикацията е редактирана (01-10-06 22:27)

Автор: ecobo   
Дата:   01-10-06 22:27

Adobe Streamline е тайната, ама не всеки растер може качествено да се обърне на вектор с автоматична програма. Така или иначе, ще се налага някакво "пипане"...

Автор: mrtn   
Дата:   01-10-06 22:30

Не очаквай чудеса от CorelTRACE, без значение, коя версия. Иначе във всеки пакет на Corel я има.
Прецени дали просто растера дали няма да ти свърши работа.

Публикацията е редактирана (01-10-06 22:32)

Автор: ize   
Дата:   01-10-06 22:33

Всички Корели го могат, но по-хубаво от тях го може Илюстратор CS2, все пак винаги се налага пипане![cool]

Автор: i_viper   
Дата:   01-10-06 22:37

Абе най-добрия начин е да си го направиш на ръка. Няма софт дето да ти свърши работата [ezik]

Иначе за Илюстратор за мен най-доброто е това http://www.silhouetteonline.com/

Автор: Plato   
Дата:   01-10-06 22:42

Благодаря на всички!

peterst - не си прав. А и линк-а за това в Илюстратор как се прави.....ми той е за обратното на това за което питам, не си обърнал внимание. [smilie3]

Автор: peterst   
Дата:   01-10-06 22:51

Plato, верно съм объркал линка (отворих първите няколко и съм взел баш грешния [smilie21] ). простото търсене със следната комбинация ми върна правилните отговори:
illustrator convert bitmap to vector
съжалявам за грешката при копирането [beer]

наистина на ръка ще постигнеш най-добрият резултат. автоматичното конвертиране ще ти вкара толкова грешки, за които ще загубиш много повече време. пък и с ръчното добавяне на точки към сплайна имаш пълен контрол върху заглаждането, докато автоматиката ще ти вкара 34982347 точки за проста крива [smilie10]

успех в конвертирането/рисуването [beer]

Автор: dent   
Дата:   01-10-06 23:53

В последната версия на корел - трасето мисля че е вградено в корел дро[smilie8]

Автор: chiphead   
Дата:   02-10-06 00:38

трейса в корела го има от .... незнам коя минимална версия, май от 3 още ... включва се, като МАРКИРАШ битмапа, и моливчето (дет теглиш правите) става на кръстче ... обаче, практиката е показала, че с каквото и да трасираш, обикновено отнема по-малко време да си го направиш на ръка, отколкото на автомат ... или ще имаш толко много точки, че ще трябва да се чудиш как да ги махаш, или ще изгубиш много време в настройки на трейсъра ...

Автор: THC   
Дата:   02-10-06 06:38

Illustartor...live trace...no zavisi dali tursish toya efekt

Автор: tilcheff   
Дата:   02-10-06 11:56

намери си adobe steamline 4 (по-нова няма) - в е-мулето със сериен номер. има добра batch фунция ако става дума за голямо количество растерни изображения. с черно/бяло се справя прилично.
но всички по-горе са ти обърнали внимание - зависи какво искаш да трейсваш. ако е контрастно и графично стилизирано, ще стане. ако е снимка или шарения - съмнително...

Автор: PLAGIATO   
Дата:   02-10-06 12:23

v ilustrator CS2 si ima mnogo dobro treisvane s mnozestvo nastroiki a kato go treisne6 ima edin "smooth tool" \kartinkata mu e moliv4e s navita pruzinka\ vzima6 go i minava6 ru4no po vsi4ki linii za da iz4isti nenuznite to4ki

tova moze da ti spesti okolo 2 4asa rabota, no niama da e idealno

Автор: asahi   
Дата:   02-10-06 22:21

Adobe Streamline[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна