Автор: Thor
Дата: 10-09-04 18:40
ами филтри можеш да поставиш на независимо какъвто и да е ,обектив ,теле конвертор ,микроскоп,далекогледна тръба и др. оптични елементи от този род ,вече си зависи от филтъра той може да бъде от филтър чисто и просто който да предпазва от прах или замърсяване или надраскване на въпросната леща до филтър който по някакъв начин ще промени образа от тебе зависи какъв ефект искаш да получиш и съответно ще избереш правилния филтър ,има и макро лещи но до колкото ми е известно те не се слагат на всички обективи а са правени за даден обектив и пак това зависи от теб дали ще решиш да вземеш дадена макро леща към обектива за който е направена ,така е има макро лещи които изпълнават ролята на телеконвертор по принцип аз бих избрал телеконвертор който се слага между обектива и фотоапарата ,но ако няма такъв избор няма начин да не използуваш макро леща ,ако искаш да получиш дадения ефект ..а иначе има разни обективи и най различни размери имам фотоапарат с резба за филтър 39mm,49mm има най различни няма да се учудя ако има и 10mm,15mm както и по малки от 10mm.. а широкоъгълните конвертори се слагат на предната част на обектива и ако нямаш пак избор да използуваш широкоъгълен обектив няма начин друг освен да ползуваш широкоъгълен конвертор ,аз бих предпочел широкоъгълен обектив същотот мисля и за телеконверторите ,но ако питаш мен това си е просто залъгване вместо да си пръскаш парите по разни такива приставки ,посъбери малко повече пари , поизчакай и си вземи един DSLR...![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (10-09-04 18:57)
|
|