Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Идея за интересен пътепис за сп.Одисей (и Пенчо Маркишки да чете)
Автор: boni   
Дата:   10-01-04 10:37

Имам една идея за по-нестандартна статия в списание “Одисей”
Пак ще става въпрос за пътуване,но за малко по-различно пътуване от тези ,които сме свикнали да виждаме на страниците му…То ще бъде реализирано не с превозно средство а само със способите на фотографията и мощната оптика.
Статията може да се казва “Пътуване до звездите” или “До звездите и обратно” или нещо такова.
Идята ми е Пенчо Маркишки , Ронсон и др. клубари с отношение към астрофотографията да напишат един “пътепис” .Той може да започне с “тръгването от Земята” – първо Пенчо може да опише как се подготвя за пътуването,какъв апарат ще използва,каква оптика,какви водещи съоръжения,какви филми и т.н.Този начален етап от “пътуването” може да бъде богато илюстриран със астро снимки без особена допълнителна техника и специална оптика – с такива Маркишки разполага в изоблие (примерно колоната в Преслав на фона на млечния път и т.н.).Пътуването може да продължи и да се обърне внимание на първата голяма спирка – Луната.Тука могат да бъдат показани снимката с мултиекспонацията на Луната,както и други снимки на Луната в близък план,правени с мощна оптика и водене.Може да се вмъкнат малко интересни подробности и статистика за нашия спътник,малкоразсъждения на тема дали наистина е стъпвал там човешки крак или всичко е било измама…”Пътуването” може да продължи към някоя от планетите на слънчевата система,като Пенчо може да обясни пак каква техника е необходима за да се “стигне “ до там,после може да се стигне до по-отдалечените обекти от Млечния път и т.н.
Всичко това може да е богато илюстрирано с интересни факти ,подробности и легенди за местата които ще бъдат “посетени” по време на пътуването.
Може да се измисли и интересен път за “връщане” и т.н.

Мисля че една такава статия,присъща за Астро списание ,може да бъде написана наистина увлекателно и в стила на класическия пътепис и с много прекрасни авторски фотографии,каквито Пенчо Маркишки,Ронсон и др клубари имат и да донесе допълнителен колорит за списанието.Уникалното ще бъде че за разлика от многобройните статии по специализираните издания,които са илюстрирани със снимки свалени от чуждите сайтове в интернет ,тук “пътешествениците” ще бъдат родни и фотографиите също ще бъдат изцяло авторски и на български автори !

Ако от “Одисей” решат че такова пътешествие би било интересно за тях,ще се радваме “Фото-Форум” да помогне за осъществяването му.
(Статията може да бъде публикувана паралелно и на нашия сайт)

Чакаме мнението на Пенчо Маркишки,Ронсон и сп. Одисей !

Отговори на това съобщение
 Re: Идея за интересен пътепис за сп.Одисей (и Пенчо Маркишки да чете)
Автор: emmmo   
Дата:   10-01-04 10:45

Тази идея ми хрумна и на мен преди две-три седмици и най-хубавото е, че тя вече е в процес на реализация! Статията на Маркишки е готова, негативите му са при мен. По план материалът ще излезе още в следващия брой. Исках да е изненада за клубарите, но след като вече стана въпрос...
[smile] [smile] [smile] [smile] [smile]

Re: Идея за интересен пътепис за сп.Одисей (и Пенчо Маркишки да чете)
Автор: boni   
Дата:   10-01-04 13:06

Bravo !
Egati savpadenieto !Radvam se che mislim ednakvo. :))
Shte chakam statiata s netarpenie !

Оле майкооо!!!
Автор: markishky   
Дата:   10-01-04 13:21

То добре, даже много добре, ама ще е яко писане... аз се наемам за другите теми освен тази за Луната, но дано само не е за мартенския брой, щото мога да се оттдам на писателстване почти само през уикенда - работата ми е напрегната напоследък, а и шефове се мотаят около мен, които далеч не ги интересува астрономията и други подобни... Аз затова и скоропостижно написах статията през коледните празници... както и да е!
Подробностите явно ще се уточняват после и в процеса на работа. Нека и Ронсон се обади, щото той се бори на сесии мисля, пък и там не е лесна...

Публикацията е редактирана (10-01-04 15:25)

Re: Оле майкооо!!!
Автор: Ronson   
Дата:   10-01-04 18:36

Идеята е страхотна. Ако мога да помогна с нещо кажете.
За съжаление както каза Маркишки в момента съм в сесия и е доста натоварено. А и предвид колко трудно ми се отдава писането, ще бъде голяма клизма докато ми дойде вдъхновението/измисля [smile]
Но ако се организираме мисля, че ще стане :)

първа  назад  1     всички  напред  последна