Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 драйвер за CANON POWERSHOT A 530?!
Автор: okorizis   
Дата:   13-09-06 06:56

не знам как да разтоваря снимките от апарата на компа .опитах само с кабел и творческа интуиция ,но не стана.не знам до колко и самия уиндоус е автоматичен към такива операции , че да е така просто ,както си го мислех,но едно е сигурно -без този драйвер или някаквата подобна свързваща програма м/у компа и фотото ,бърничкането по уиндоуса е безсмислено.някой знае ли от къде да си набавя такова нещо и как да го задействам с останалото?![smilie11]
благодаря ви.

Отговори на това съобщение
 Re: драйвер за CANON POWERSHOT A 530?!
Автор: TpEcHaT   
Дата:   13-09-06 08:32

stranno

Автор: asahi   
Дата:   13-09-06 08:38

Напиши какъв е уиндоуса.
Апарата разпознава ли се при включване?
Появява ли се в дивайс мениджъра?
Дори и да тръгне си купи кард рийдър.

Автор: surg   
Дата:   13-09-06 09:08

по принцип..
1. самият win XP, поддържа USB устройства, без драйвери, с самото включване той разпознава апарата и се появява в експлорера под твърдите дискове, като ново устройство.
2. оригиналните драйвери на Канон, са нужни само за да се ползва канон софтвера и по специално Май Камера виндоу , тук буг, по принцип, ако на едно ПЦ се вържат повече от един Канон, при инсталиран оригинален пакет с програми, те разпознават само първият, за другите изобщо не действат, не знам защо
3. Всички по нови от 2000 г да речем програми като фотошоп, улеад фото импакт, Пиксела, и лубимия на мен Cam2PC, си поддържат сваляне на снимки от Канони, мисля на базата на основния драйвер на самия уиндоус, макар, че няко иот тях си имат добавка за Канон, главно ЕОС, но си работят и без нея...

Автор: peshovec   
Дата:   13-09-06 10:33

включваш апарата на ауто и на разглеждане на снимки, бодваш кабела и тогава палиш апарата...

и ако windows-а пак не сработи, пробвай същата баница на да речем knoppix (там със gtkam, след включването)

Автор: okorizis   
Дата:   14-09-06 01:42

еее мерси на всички хора - получи се ,но едва когато допълних инсталационния диск на виндоуса за да си набави някви липсващи си компоненти и след като размених зарди самата промяна единия жак за УСБ-то със съседния му-празен.после направих така че апарата да е на авто-разглеждане и едва тогава се получи няква трансакция ,преноси на данни ,светодиоди да светкат от апарта;иконки да се плъзгат; въобще илюминацииките да се случват.снимките започнаха да се изтрелват там където им зададох.]
asahi,защо ...по точно ,с какво кард рийдъра е по- от този класически метОд.други също са го споменавали като предпочитан?!

мерси още веднъж за помоща - иначе до сега щях да си търся тези драйвери от които видя се нямало нужнина.баси ...и до мализийската якуза можеше да стигна,както се бях завтекъл.

Автор: peshovec   
Дата:   14-09-06 09:17

щото каноните (поне тези) си нямат контролер за usb-drive, по-удобно е да си ги видиш в браузера и да си го копнеш там дето искаш...

п.с. в някои случаи може да се окаже и по-бързо

първа  назад  1     всички  напред  последна