Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Солигор ,Токина, Вивитар
Автор: papi   
Дата:   03-09-04 13:50

за пореден път питам дали има представителство на Солигор В България,ако някой има представа да ми даде някакви телефони или адрес,пък ако има и на Токина и Вивитар също да свиркат...

Отговори на това съобщение
 Re: Солигор ,Токина, Вивитар
Автор: boni   
Дата:   03-09-04 13:56

Май няма

Автор: jumbo   
Дата:   03-09-04 13:59

и през септември няма да има [smilie18]

Дата:   03-09-04 14:05

Ако питаш мене не ти и трябват

Автор: jumbo   
Дата:   03-09-04 14:06

солигор се внасяше преди от вип трейдинг
тези дето внасят пентакс и полароид сега

Дата:   03-09-04 14:12

Те внасят Тамрон сега

Автор: tor   
Дата:   03-09-04 23:32

нещо за ремонт ли имаш

Дата:   04-09-04 02:24

prosto se interesuvam dali nqma da sa po eftini 6toto nikonskite obektivi ne sa mi mnogo mnogo po djoba,no 6te spestqvam ot zakuska i 6te si kupuvam nikkor to se e vidqlo,6te poslu6am boni,slu6al sam 4e tamron sa dobri az li4no sam rabotil s edin MF Zoom obektiv,no za AF nqmam nikakva predstava-ako nqkoi moje da mi dade pod naem nqkoi 70-200/2,8 6te e super no...

Автор: Thor   
Дата:   04-09-04 02:31

papi умно си го решил , грях е на NIKON да сложиш друго освен NikkorS и по възможност по висока гама , e аз бих сложил и друго ,но ... [cool]

Дата:   04-09-04 02:38

znam si az koe e dobro no tova ne ti trqbva tolkova um kolkoto pari4ki,primerno bih si izbral da snimam s Canon Eos D1Mark II s nqkoi 18-35/2,8 50/1,2(ako ima izob6to takyv),85/1,8 macro,135/2,200/2,8,300/2,8,400/4 i posledno edin 600/4 s edna svetkavica posleden model,ne sam mnogo zapoznat s canonskite 6toto sam na nikon no ako imah pari4ki eto s tova bih se oborudval,no za sajalenie sam mnogo krap otkym finansite,nqkoga kato zabogateq to4no tova 6te si zakupq...moje bi edno 100 000 Euro 6te svyr6at rabota:)))no dokato gi spe4elq 6te si [shtrak] [shtrak] s Nikon D70 i zdrave da e

Дата:   04-09-04 02:54

papi аз знам , че ти знаеш , че аз знам , че ти знаеш ,но не е там въпроса , какъв е смисъла да вземеш D70 и да му сложиш ,sigma,soligor,tamron,tokina,vivitar [smilie11] , по добре си карай с vivitar-a с който щракаш сега ,а щом пишеш за Canon да те светна аз ,обективите на canon не са много по лоши от Nikkor и даже и се намират по често и доста на по народни цени в сравнение със същите Nikkor ,та като решиш да сменяш NIKON D70 замисли се върху това което ти пиша сега ...[cool] [smilie7]
въпрос на удобство , NIKON си е NIKON ,но си е по скъп от CANON-чето ,а сега в дигиталния свят ..хъм ....прекалено високи цени държи а не виждам с какво превъзхожда canon ,да не говорим колко canon обективи има втора ръка , на пазара и какъв избор , хубаво е да избираш най хубавото за парите които можеш да отделиш ..[smilie7]

Дата:   04-09-04 03:02

v kraq na krai6tata ot zna4enie e zadaparatnoto ustroistvo,koito go moje si go moje s tova koeto razpolaga,mislq 4e go dokazvam s moite snimki...

Дата:   04-09-04 03:11

е задапаратното е от значение до толкова до колкото има желание останалото са тинтириминтири ..всеки може да се научи и да вземе идеи от нет-а и от живота - е пълен ,като ти се иска да щракаш зимаш апарата и действаш ,така с цифрака днес като щракнеш 100 снимки все една ще искараш ,хех ... колкото повече щракаш пвече ще научиш ..никой не се е родил научен ..та тея глупости със задапаратното не на мене ... разказвай ги на fobos язък че си е взел ника от името на луната ,какво ли му е направило небесното тяло [smilie11] [smilie7]

Автор: cristo   
Дата:   04-09-04 08:36

а може ли да се класифицират тези "неоригинални" марки (Токина, Сигма, Тамрон, Солигор и т.н.) по качество - кои правят по-качествени обективи и кои са пълен боклук
основно питам Thor щото сега е тук, и щото май с доста неща си е поиграл [smilie3]

Дата:   04-09-04 09:01

ми сложно е зависи в кой период са правени , то ако гледаш сегашните аутофокусните обективи да вземеш един и същ обектив от една марка да речем NIKON и понеже са правени по китай и други подобни страни от югоизточна азия ще видиш разлики поради липса на качествен контрол пък да не говорим за тези марки алтернативните ,въпреки че измежду тях ще се намерят и обективи достойни за цената си , имам няколко обектива - vivitar,kiron,sigma ,но не съм ги използувал тоест не съм ги сравнявал ,та като им погледна само изработката и ги сравня с тези на Nikkor или Canon FD изобщо не ми се иска да ги закачам на фотоапарата ,но аз съм си особен и далеч не мисля че мнението ми би трябвало да се взима на сериозно ,та иначе имам два zoom-a които ползувам не точно аз ,но ги закачам на фотоапарата за удобство на приятелката ми да си щрака единият е Canon 28-105mm 3.5-4.5 USM ( първият модел-металния ) а другия Nikkor 28-105mm 3.5-4.5 D IF и като сравня снимките с твърдите обективи са тиха скръб , казват SIGMA 28-105mm 2.8-4 е тиха скръб в сравнение и с двата ZOOM-a
още повече че светлосилата 2.8-4 рядко отговаряла и не съотвествала от един до друг екземпляр - въпрос на качество а моите и двата ми са японски имам и един от по новите Canon 28-105mm 3.5-4.5 USM II даже и не пише къде е произведен [smilie2] изработката му е под всякаква критика [smilie2] иначе оптически не съм видял разлика между двата ..та в крайна сметка моето мнение е ..бегай надалече от посредствени и от разни алтернативни марки зумове ...[smilie7] един ден ще направя един тест поне на тези трите с някой твърд обектив ..[cool] и ще го постна тук ,ако заинтересува някой ,макар че такива тестове не са много за ,взимане под внимание ,иначе най добрите тестове се правят от разни известни фото-списания .. и можеш да си ги поръчаш по нет-а ..[smilie7]

Дата:   04-09-04 09:17

а иначе за класификацията - аутофокус ..
2.TAMRON
3.SIGMA - имат най голямо разнообразие от обективи
става въпрос за аутофокус

Tokina са добри но няма разнообразие бих ги сложил на първо място но не съм сигурен ( ако съдех по първите им механичните им обективи )
Vivitar са доста назад и нямат разнообразие също...

общо взето от наблюденията ми , аз така ги бих класифицирал марките обективи,без да съм ги използувал и още по малко да съм правил тест-ове с тях..[smilie7]

Публикацията е редактирана (04-09-04 09:19)

първа  назад  1     всички  напред  последна