Автор: d256h
Дата: 02-09-06 20:05
Относно: Новия Е-400 срещу новия ЕОС-400Д
Област: Любителски ДСЛР
Мдаааааа! Както преди една година, така и сега Олитата ще бъдат най-доброто сечение цена /качества. Ако погледнете параметрите на новия Е-400 и тези на ЕОС-400 отново се вижда, вече подразбиращата се разлика, която се превръща в традиция. За обикновения "плозвател", който иска да има ДСЛР от ниския клас е важно да има екстри, които да му улесняват живота без да си ипотекира жилището. Отношението на Канон към "низшите" ДСЛР клиенти е ясно изразено - смотан CMOS сензор (ефтинджос за фирмата), несъобразяване с коментарите и критиките за неудобен дизайн на тялото (особено за мъжка длан). Размера на Канон 400 е същия, като на Оли Е-400... В същото време Олимпус запазват CCD матрицата, като технология и за този модел. Отново предлагат 'екстрата' за два слота карти CF и xDrive. Това е изключително удобно защото в камерата може да се поставят едновременно 2 карти памет, като може да се изпълняват допълнителни операции на копиране между двете (това го оцених, когато ми дойде нуждата до главата).Това позволява два пъти по-рядко отваряне на капачето за слотовете и намалява потенциалната опасност от проникване на прах и влага в тялото, както и разбиването на самото капаче от олигофренско ползване. От гледна точка на обективите, тези на Оли ще бъдат отново по-добри в китовия им вариант (сегашния Зуйко 40-150 предлаган, като китов, въобще не може да се сравнява с китовите боклуци на Канон)! За шума в матрицата 4/3 много се писа, но най-ми харесва изказването на един съфорумник, който писа, че този шум е главно в главите на мрънкачите срещу стандарта 4/3. При снимка с ИСО 800, наистина има зашумяване, но и при другите фирми (камери) има такова, вярно е по-слабо. При алтарнативата да се платят 1000лв или повече, за да нямате зашумяване при исо 800 или да добавите тези пари към сумата, с която ще си купите идеален Зуйко от Про серията, и да се борите с шума, с прекрасен софтуер за премахването му (има го в нета) ---- аз избирам втория вариант, още повече, че обектива от Про серията ще има и по-добра светлосила, което ще ми позволи да снимам на по-ниско ИСО. Няма да отварям дума за батерията, защото собствениците на Канон ще им се дореве! За съжаление, никъде не е споменато за стабилизация и при двата модела на фирмите така, че ще има хляб и за Алфата и Панасоник, и за Пентакс.
--- В заключение:
За високия клас камери няма смисъл да се говори, при положение, че те струват десетки хиляди долари, а притежатели на такива в България има пренебрежимо малко. По-интересен е пазара на ДСЛР от ниския клас, който както виждаме все повече се разширява и в България. При това положение трябва, да се съобразяваме с качествата на конкретните модели от класа, а не въобще, какво била направила дадена фирма в лабораторни условия или в обектива си за 65000 долара. В крайна сметка ОСНОВНОТО ПРАВИЛО си остава същото - "Целта е да имаш качествена оптика, а тялото е придатък към нея!"
Мухахахахахахахахахаааааааа !
|
|