Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Едно Оли в семейството на 10 мегапикселниците
Автор: boni   
Дата:   31-08-06 22:38

Очаквайте официално инфо за новият 10мп ДСЛР на Олимпус Е-400. Моделът е с дизайн подобен на Е-500 и с 10мп CCD ха Кодак.
Повече подробности до 1-2дни!

Отговори на това съобщение
 Re: Едно Оли в семейството на 10 мегапикселниците
Автор: fundamental   
Дата:   31-08-06 22:38

[smilie24]

Автор: Marillion   
Дата:   31-08-06 22:39

ми супер...

остана и да почнат да ги подаряват тез 10 мегапикселови апаратки!!

Ай за наш'те!!!

[beer] [beer] [beer]

Дата:   31-08-06 22:40

очаквам иновация от тях, удар [smilie24] Е-3 може би на фотокината[smilie8]

Автор: Георги   
Дата:   31-08-06 22:42

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Cristinel   
Дата:   31-08-06 22:44

Тва е добреее .. преди коледа .. и след фотокина ще е интересно ....[smilie5]

Автор: shotlandetsa   
Дата:   31-08-06 23:16

Е-3 със сигурост няма да го има на фотокината. той ще бъде представен февруари месец. забявянето идва основно заради стабилизацията в тялото. след малко ще ви дам пълна информация за Е-400.

ЕДИТ: ето информацията в пряко сравнение с конкуренти:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/veeo3025.JPG
http://www.all4smartphone.com/phpnews/images2/E-400_spec.jpg

Публикацията е редактирана (31-08-06 23:22)

Автор: bebop   
Дата:   01-09-06 00:01

Браво на Оли. Колкото повече. Толкова повече.

Автор: dau   
Дата:   01-09-06 00:04

[smilie24]

Дата:   01-09-06 00:05

аз си чакам обаче Е-3, а ако излезе Е-5 - взимам него :), ще е лудница, сигурен съм [smilie24]

Автор: carl_cox   
Дата:   01-09-06 00:24

хм...на пръв поглед ми се струва доста малък като размери...

май ще се окажат вярни прогнозите за новият "женски" dslr на OLY [smilie8]

Автор: apollo   
Дата:   01-09-06 09:14

Стига бе тоя E400 е само 375гр./без батерията/ колкото Паналайка FZ5:-)))))))

Ама тия спестяват и от пластмасата - ми правят играчки хората - радост за децата:-))))))))))))))

Дата:   01-09-06 09:16

Кокси тамън ще има на кой да подариш едно Оли [ezik] [smilie24]

Автор: djore   
Дата:   01-09-06 09:21

доста възможности, но пак по-малка матрица, много пиксели... тия от не разбраха ли, че шума има значение [smilie10]

Дата:   01-09-06 09:30

Всъщност разбраха че от мегапикселите има значение но не само те. Добре че поне другите сместват тези 10 на по голяма матрица.

Май 14 ще е голям ден и за Pentax K10D и за Oly!:-)

Дата:   01-09-06 20:38

тука само комплексарски мнения чета [smilie18] [smilie18] [ezik]

Автор: GM   
Дата:   01-09-06 20:40

Свиркай си....[smilie25]

Автор: landstar   
Дата:   02-09-06 15:39

Чакай да видим Сигмата .....

Дата:   02-09-06 15:50

То остана и тя да е под 2000 с кит:-)))

Автор: d256h   
Дата:   02-09-06 20:05

Относно: Новия Е-400 срещу новия ЕОС-400Д
Област: Любителски ДСЛР

Мдаааааа! Както преди една година, така и сега Олитата ще бъдат най-доброто сечение цена /качества. Ако погледнете параметрите на новия Е-400 и тези на ЕОС-400 отново се вижда, вече подразбиращата се разлика, която се превръща в традиция. За обикновения "плозвател", който иска да има ДСЛР от ниския клас е важно да има екстри, които да му улесняват живота без да си ипотекира жилището. Отношението на Канон към "низшите" ДСЛР клиенти е ясно изразено - смотан CMOS сензор (ефтинджос за фирмата), несъобразяване с коментарите и критиките за неудобен дизайн на тялото (особено за мъжка длан). Размера на Канон 400 е същия, като на Оли Е-400... В същото време Олимпус запазват CCD матрицата, като технология и за този модел. Отново предлагат 'екстрата' за два слота карти CF и xDrive. Това е изключително удобно защото в камерата може да се поставят едновременно 2 карти памет, като може да се изпълняват допълнителни операции на копиране между двете (това го оцених, когато ми дойде нуждата до главата).Това позволява два пъти по-рядко отваряне на капачето за слотовете и намалява потенциалната опасност от проникване на прах и влага в тялото, както и разбиването на самото капаче от олигофренско ползване. От гледна точка на обективите, тези на Оли ще бъдат отново по-добри в китовия им вариант (сегашния Зуйко 40-150 предлаган, като китов, въобще не може да се сравнява с китовите боклуци на Канон)! За шума в матрицата 4/3 много се писа, но най-ми харесва изказването на един съфорумник, който писа, че този шум е главно в главите на мрънкачите срещу стандарта 4/3. При снимка с ИСО 800, наистина има зашумяване, но и при другите фирми (камери) има такова, вярно е по-слабо. При алтарнативата да се платят 1000лв или повече, за да нямате зашумяване при исо 800 или да добавите тези пари към сумата, с която ще си купите идеален Зуйко от Про серията, и да се борите с шума, с прекрасен софтуер за премахването му (има го в нета) ---- аз избирам втория вариант, още повече, че обектива от Про серията ще има и по-добра светлосила, което ще ми позволи да снимам на по-ниско ИСО. Няма да отварям дума за батерията, защото собствениците на Канон ще им се дореве! За съжаление, никъде не е споменато за стабилизация и при двата модела на фирмите така, че ще има хляб и за Алфата и Панасоник, и за Пентакс.
--- В заключение:
За високия клас камери няма смисъл да се говори, при положение, че те струват десетки хиляди долари, а притежатели на такива в България има пренебрежимо малко. По-интересен е пазара на ДСЛР от ниския клас, който както виждаме все повече се разширява и в България. При това положение трябва, да се съобразяваме с качествата на конкретните модели от класа, а не въобще, какво била направила дадена фирма в лабораторни условия или в обектива си за 65000 долара. В крайна сметка ОСНОВНОТО ПРАВИЛО си остава същото - "Целта е да имаш качествена оптика, а тялото е придатък към нея!"

Мухахахахахахахахахаааааааа !

Автор: maddam111   
Дата:   02-09-06 20:12

хм, много интересно- значи женски модел ДСЛР Оли- аз сьм "за'- колко камька да сьбера за него? [smilie11]

Дата:   02-09-06 20:13

Мдаааа

ОЛИгофренска работа с капачето на Оли ... [ezik]
[smilie18]

Дата:   02-09-06 20:20

Бахти... едва го прочетох! Никога няма идеално решение...

Автор: ejko   
Дата:   02-09-06 20:26

d256h ти им разказа играта на Каноните...., аз се чудех къде са им слабите места , а ти го оформи перфектно! Матрицата и вратичката на слота за картите...! Приятелю, аз имах апарат с 2 слота xD i CF и познай дали се замислих за това, когато го продавах! А какъв недостатък е малкия размер на Канона след като на Олито ще е същия???? Пък и на който не му е удобна малката играчка си купува по голяма, нали? Още повече че 20д-то гледам че за $900 ще го намеря без проблем- ново. Важно е да има разнообразие и избор. А цената на Олито вярвай че няма да е много по ниска и те съветвам да не гледаш БГ пазара, защото той не е много логичен.

Дата:   02-09-06 20:32

като притежател на 350Д ще кажа, че ми е мъка ама само още няколко месеца докато не взема 70-200/4Л. в ниския клас ДЛСР олимпус предлагат добър двоен кит и ако купувачите не смятат да дават повече средства за обективи просто нямат алтернатива. шума на олимпус е вече пословичен. [smilie23] малка матрица, но в 80% от случаите даже няма да ви се налага да го усетите тоя шум. говоря за ниския клас и за любители даващи пари за ДЛСР. иначе аз съм на другия полюс ( да не си помисли някой, че плюя канон и т.н.) любител съм, снимам и ще снимам за кеф, но канонската система не може никой да я измести от върха. това е ако ви се дават пари за обективи. подкрепям д25...и нещо си.[smilie24]
има за всеки по нещо [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна