Автор: snooper
Дата: 25-08-06 16:49
Ами, зависи от коя страна на барикадата гледаш... щото на мен ми се е случвало обратното - някой да вземе мой кадър за корица на парче. Един ден, в един друг форум получавам лично съобщение"
" здрасти snooper
аз не пиша много в този форум понеже не съм фотограф или дизаинер и тн. а правя музика. исках само да ти кажа че взех една от твоите снимки на заем за cover на едно от моите парчета. ако искаш иди да видиш на www.*****.com. ако имаш нещо против и не удобряваш естествено ще я махна.
поздрав *** "
Дотук умерено, поне си казва, макар и късно - ок... Хубаво, ама парчето се казва "Циганин" , а кадъра е този https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/ttdn2247.JPG
http://www.photo-cult.com/pics/082/pic_00147_0082583.jpg
Ами отговорих му на човека, че първо се пита, още повече на свои разноски съм отишъл да снимам този човек, който на свои разноски е отишъл да изпълнява стар обичай, който в България се практикува сигур отреди циганите да дойдат насам... та така ги виждам аз нещата и мисля, че некоректно е постъпил веднъж спрямо мен и още веднъж, спрямо модела, който едва ли би се зарадвал да се види с надпис "Циганин" до него, нали?
После получих два отговора, в които ми се обясняваше колко аз не съм бил прав, колко той нямал тва предвид, колко трябвало да съм етнически толерантен... Все пак беше махнал кадъра вденага от сайта си.
Обясних му, че това, което прави е подсъдно и не мисля да му давам повече обяснения - човека най-искрено отговори "не ме плаши с високи инстаниции ако обичаш. ако си разгледал парчетата на сайта щеше да ти е станало ясно че от съдилища и инстанции не ме е шубе и грам. " и накрая "ciganite karat mechkite da hodjat po jerava i im svirjat a puk nie si gi slagame na glavata. tova mi beshe vijdaneto. sujeljavam ako sum te nsatupil po greshnija krak. radvame se che sme se razbrali. "
Ми ето, че аз не съм ги виждал нещата така, пък той сигурно ги е виждал, склонен съм да го приема....
Та каква ми беше мисълта - аз да кажем съм композитор и посвещавам дадено парче на приятелката си, а ти правиш слайд на тема кастрацията на бездомните кучета с моята музика за фон - ами няма да съм много зарадван.
П.С. Ако някой ден тръгна да правя слайд сигурно ще подбера много внимателно музиката и текста (ако има такъв), но все пак едва ли ще пиша на автора, при положение, че ще го показвам на приятелчета и познати, без да намесвам клиенти.
|
|