Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Съвет за Канон 350Д
Автор: cerebellum   
Дата:   23-08-06 21:39

Бих искал да попитам канонците за мнението им за следната комбинация.
Канон 350Д и следните обективи:
Китов 18-55, 100-300, 50/2.8
Чудя с тази комбинация какво може да се извади, преди да събера пари за по-добри обективи.
И другия въпрос е, това тяло има ли някакви ограничения, например да не може да се ползва с определени обективи итн, както и някакви други недостатъци ако има.
Мерси предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за Канон 350Д
Автор: Стоев   
Дата:   23-08-06 21:43

Абе не си го вземай точно този цанон, освен ако не си Мастер на фотошопа..[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   23-08-06 21:44

Стоев защо? искам някакви факти, не само констатации:)гледахс равнителна таблица с 20д и не виждам технически голяма разлика, знам че звучи смешно, затова пуснах темата:)

Автор: apollo   
Дата:   23-08-06 21:44

Те т'ва е отговор:-))))))))))))))))))))

Автор: limper   
Дата:   23-08-06 21:46

земи си тяло с хубав обектив , след време като събереш пари друг обектив и така
така мисля, че е най-разумно

Публикацията е редактирана (23-08-06 21:47)

Дата:   23-08-06 21:48

Тяло с хубав обектив? демек няма значение какво е тялото? и аз не искам да сив зимам преходни обективи, щото ако си взимаш само хубави обективи, после може да си смениш само тялото, но все пак тези обективи са доста скъпи, а от някъде трябва да се започне.

Дата:   23-08-06 21:51

Говорех да си вземеш 350д тяло само , то може и 20д,30д,5д и т.н. , но ти попита за 350д

Дата:   23-08-06 21:52

Знам че мога да си го взема, ама все пак ми се иска някой който го има да ми каже предимства и недостатъци, и за обективите които съм дал в постинга.

Автор: yanee   
Дата:   23-08-06 21:53

добра ти е посоката на мислене ... следвай я [smilie24]

Дата:   23-08-06 21:53

аз само от личен опит - не го вземай прибързано, виж и за Никон/пентакс/оли или нещо от същото ниво...

или поне пипни и поснимай с каквото ще вземаш - ама толкова пари накуп не давай ей така...

Автор: misho   
Дата:   23-08-06 21:57

Може да спестиш някой лев от тяло и да вземеш 300Д, но недей да пестиш от обективчета! А точно тези които си посочил са най малкото непродаваеми, особено китовия.

ако имаш човек в чужбина и това е вариант

Автор: xm_style   

Абе къде Георги? (да се чете батко)
[smilie8]

Стоев абсолютно си прав, затова моля за помощ:) все пак тука сте се събрали един отбор юнаци:)
Колебая се и за д80 ама там се изискват по-сериозни инвестиции, няма сервиз тук в бг, а ако гов зема и от чузбина няма гаранция:)

Автор: netizen   
Дата:   23-08-06 21:59

50/2.8 ? този какъв е?

Дата:   23-08-06 22:00

опс 1.8 сори

Дата:   23-08-06 22:01

по-скоро 1.8 ще да е
а така както е тръгнало
и аз да питам за 1 обектив
сигма 18-125 3.5 - 5.6
как ви се струва?

Публикацията е редактирана (23-08-06 22:02)

Дата:   23-08-06 22:02

Изчакай да мине онази фотокина, да се види де ще падат цените - сега е набутвация

Дата:   23-08-06 22:03

е, па що да не е EF 50mm f/1.4 USM [smilie3]

я, помисли пак [smilie5]

Автор: tishovsx   
Дата:   23-08-06 22:05

Стоев, добре ти казва да чакаш, а не да не го взимаш, щото е примерно кофти хапарат, СКЪП е, тва е проблема, а после обективите...оле та мале
( дали съм разбрал правилно, Стоев)[smilie7]

Автор: elrisha   
Дата:   23-08-06 22:12

cerebellum ,аз като собственик на 350Д и като не особено богата(за сега),започнах точно с този набор,който си изброил...в последствие като събереш парички ще си заменяш обективите с по-нови и по-хубави.
Мисля,че за начало са си идеални.Вършили са ми работа.

Вече ми омръзна от безконечните спорове за марките на фотоапаратите,сравняването на обективите и т.н. Истината е,че всички мечтаем да имаме Ламбургини(например),но караме добре и с Опел Астра.Ако си калпав шофьор,на каквото и да се качиш - все ще си зле.

та това е моят съвет[shtrak]

Автор: ejko   
Дата:   23-08-06 23:05

Виж сега апаратчето си е супер! Може да е малко и неудобно за някой, но точно Стоев не вярвам да разпознае кое е снимано с 20Д и с 350Д, а то си е е почти невъзможно да се разпознае! Цветопредаването и нивата на шум са толкова еднакви, а не по какво друго ги познава Стоев нещата! Китовия обектив е нелепо д ане си го вземеш, защото е толкова ефтин, а и не е чак толкова лош.., за 70-100 лв няма по добът, така че...! 100-300 е много приятен обектив както и педесетката! Мисля че тази комбинация си е перфектна за човек, който няма много кинти, снима за удоволствие и иска да се научи да снима преди да си е профукал парите за неща, чиято стойност не може да оцени все още!!! А 50мм 1.4 дето казва Яни... не знам за какво точно може да ти е след като на цена е колкото 85/1.8! Абе според мен добре си ги избрал нещата! Не са перфектни, но са напълно достатъчни за да направиш прекрасни снимки! Успех[smilie24]

Автор: mano   
Дата:   23-08-06 23:14

И вместо да купуваш 100-300 виж тука се върти днес едня обява за 70-300 на Сигма, който според мен за парите си е невероятен обектив. Аз купих такъв от samara преди 2 месеца някъде и съм супер много доволен. А и наистина можеш да спестиш още парета и да си вземеш 300D не за друго ами защото е по-удобен (голям захват) от 350-тицата, която е доста малка в дясната си част и на мен ми е твърде неудобна. В качеството разлика няма а даже някой твърдят, че 300D бил по-добър.

Дата:   23-08-06 23:33

ejko написа:

Виж сега апаратчето си е супер! Може да е малко и неудобно за някой, но точно Стоев не вярвам да разпознае кое е снимано с 20Д и с 350Д, а то си е е почти невъзможно да се разпознае! Цветопредаването и нивата на шум са толкова еднакви, а не по какво друго ги познава Стоев нещата!

Абе, Ежко, ти поне си пипал 20Д и 350Д, къде ги редиш Трабанта до Реното или Ладата до Мерцедеса?

Всички возят, нали?

Ама е различно усещането, пък дори и от Софето до Филибето, а крайният резултат е все превоз...

Ти снимка от сапунера паналайка и никон дслр по какво ще познаеш, ако няма екзиф, или ей така пишеш само, за заяждането?[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   23-08-06 23:37

EF 50mm f/1.4 USM смятам ще е по-добро вложение, но всеки решава за себе си, нали [smilie3]

нашият приятел cerebellum трябва добре да се запознае с предимствата на "гореупоменатият" пред 50/1.8 и сам да прецени дали може да "ско4и още малко ... щото трябва да се мисли в перспектива!

хубаво, сега ще фърли пари за нискобджетни обективи и след половин година ще им търси купува4и ... от това само ще загуби, ако ме разбирате правилно?

тялото не е така важно, а обективите ... и 350Д може да му "напълни душата", но е добре известно, 4е 50/1,4 прави доста красив рисунък, има бърз афтофокус и прили4на цена, затова и доста професионални фотографи го ползват с удоволствие ... същото не може да се каже за 50/1.8

със здраве [shtrak]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна