Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma SD11
Автор: n1x0n   
Дата:   16-08-06 18:04

Като сме тръгнали да пускаме слухове за Photokinа, бързам да добавя и новата Сигма към колекцията от непотвърдени Олимпуси. [smilie3]

В августовския брой на немското списание fotoMagazin представители на Сигма били казали, че на Photokinа ще представят нов модел ДСЛР.

Списанието Щерн, предлага като награда в новия си фотоконкурс ето това:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/zndy1329.JPG
http://img58.imageshack.us/img58/9143/screenhunter003ev5.jpg

картинката реално е Sigma SD10 със изтрит надпис "SD10". Но надписа отдолу гласи "чисто новата професионална камера на Сигма, наследника на SD10"

Разни мераклии са засипали редакцията с писма, на които глвания редактор е отговорил със "съобщението не е грешка, но засега не можем да разкрием повече подробности."

След толкова време мълчание, това по-скоро намирисва на партенка, отколкото на новина, но кой знае... [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma SD11
Автор: WiShY   
Дата:   16-08-06 18:06

СД 11 мм..това може да е интересно..ако са оправили проблема с шума....Не че съм снимал с него ама от това което видях на нощните снимки шуми мнго а и предава светлините по мнго странен начин....[smilie18]

Автор: SLR   
Дата:   16-08-06 18:08

Остава да са и сложили и Джепег [smilie8]

Автор: WiShY   
Дата:   16-08-06 18:11

SLR а да това го бях забравил..ама тя сигмата нали може да си гледа роу-вете на дисплей-а?? поне в ревютата показват снимка на дисплей-а след снимка...ма низнам..тук J0R0 трябва да се обади[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   16-08-06 18:16

Радини вълнения.

Автор: boni   
Дата:   16-08-06 18:32

Интересно... Ако е 3х6 и слоевете са нов тип CMOS с качествата на канонския, няма да е зле...
Проблемът на старите сигми е, че CMOS сензорът им е с много кусури.

Автор: pmartinov   
Дата:   16-08-06 18:33

мераци...

Дата:   16-08-06 18:38

От една страна Сигма не са женени за Фовеон, от друга, на кой ще му дреме за апарат Сигма ако не е с Фовеон [smilie5]

Дата:   16-08-06 18:56

Nixon, старите чипове на Фовеон са CMOS технология - това исках да кажа. Ако Фовеон са направили нов усъвършенстван трислоен CMOS ше е добре.

Дата:   16-08-06 19:01

Аз не те репликирах теб, просто си мислех за варианта Сигма да направят камера с не-Фовеонска матрица.

Защото, поне за мен, единствената причина някой да си купи апарат Сигма е матрицата - ако го направят със Сони/Кодак/Далса и т.н. матрица, къде е смисъла?!

Дата:   16-08-06 19:09

Няма смисъл разбира се... Едва ли ще извадят нова камера дори и с фовеон, доколкото знам са на голяма загуба от предишните 2 модела, а бизнесът им с обективи си е ОК, едва ли ще рискуват...

Автор: simbon4o   
Дата:   16-08-06 20:56

а да но рискуват и да е малко по-близко модела до сегашните DSLR като скорост и възможности, щото ако е Foveon и досегашния ще ми хареса, едно NR да му сложат да оправя hot пикселите на нощни и ... муцка! Ох как чакам чакам до фотокина :)

Автор: dimi_borgir   
Дата:   16-08-06 21:08

Списанието Колор Фото също предлагат като награда за участие в една анкета новата Сигма, "наследника на СД10".

първа  назад  1     всички  напред  последна