Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EOS 350D и white balance
Автор: sipey   
Дата:   16-08-06 13:45

Отскоро имам 350Д и чувам оттук-оттам, че белия му баланс има нужда от донастройване.
Спомням си, че имаше и тема по въпроса, ама търсачката се държи доста странно и не можах да я открия.

Моля ако някой от колегите има инструкции за тези настройки, или някакъв опит, да помогне.

Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: EOS 350D и white balance
Автор: blr2   
Дата:   16-08-06 13:56

Ако снимаш в RAW формат, ще имаш пълен контрол върху цветния баланс при конвертирането. Иначе най-точно става със сива карта.

Автор: da_boss   
Дата:   16-08-06 14:02

blr2,относно сивата карта,става въпрос за тази на Кодак нали така,имаш лш представа къде може да се намери такава карта?

Дата:   16-08-06 14:05

Не знам в БГ къде се продават. Питай във фотопавилиона. Аз имам една много полезна такава на Lastolite, която е направена от някаква мека пластамаса опъната на рамка и се сгъвва подобно на рефлекторите им. От едната страна е бяла от другата 18% сива.

Автор: джъмбо   
Дата:   16-08-06 14:15

не е 18% сива ами отразява 18% от светлината

щото я си пусни на компа 18% сиво да видиш колко е бледо [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   16-08-06 14:20

Белият баланс работи перфектно. Научи се да го използваш правилно.

В работата с цвета можеш да доуснеш много грешки. За да можеш да дадеш що-годе правилна оценка на цвета в твоите фотографии трябва да имаш калибриран монитор. После трябва да си наясно в какви цветни пространства работи фотоапарата, монитора, принтера. И най-накрая как се преминава правилно от едно в друго цветно пространство.
Оказва се, че белия баланс е един от най-лесно разрешимите проблеми. В твоят фотоапарат има функция Къстъм уайт баланс. Тя работи отлично. Прочети как се използва и ако имаш въпроси пак питай.

Дата:   16-08-06 14:22

"не е 18% сива ами отразява 18% от светлината"

Правилно, мерси за поправката.

Автор: джъмбо   
Дата:   16-08-06 14:26

ако имаш илишни пари....

http://www.expoimaging.net/products/product_detail.aspx?id=MTAwMQ==