Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ????помогнете
Автор: skuns   
Дата:   15-08-06 12:31

Искам да си взема DSLR но незнам какъв?

Обмислям 3 варианта всичките с базовия си кит

Konica minolta 5D
Eos 350d
или Nikon D50

единствено имам опит с минолтата и съм доволен но ви моля най обективно да ми препоръчате кой да е и защо?

Отговори на това съобщение
 Re: ????помогнете
Автор: blr2   
Дата:   15-08-06 12:33

Попрочети какво е писано. Има доста такива теми.

Автор: Георги   
Дата:   15-08-06 12:36

включи и pentax k100d

Автор: n1x0n   
Дата:   15-08-06 12:36

и махни минолтата

Автор: Стоев   
Дата:   15-08-06 12:40

който и да е без минолтата

Автор: carl_cox   
Дата:   15-08-06 12:43

поне му докажете на човека, защо да бяга от KM 5D...

Дата:   15-08-06 12:58

Ми ти би ли си купил камера от несъществуваща фирма?!
Аз не бих...

Автор: sagittarius   
Дата:   15-08-06 13:03

Това последното са глупости на търкалета !!!

Автор: carl_cox   
Дата:   15-08-06 13:03

n1x0n [smile] и аз не бих...но принципно не е по-лош DSLR от другите...

Автор: blr2   
Дата:   15-08-06 13:08

"Това последното са глупости на търкалета !!!"

Може, ако човекът ще е сигурен, че там където живее ще има надежден гаранционен и извънгаранционен сервиз, ще може да си купи някои неща като батерия например за в бъдеще, може да очаква нова версия на firmware. В такъв смисъл съвсем не са глупости

Автор: ibex   
Дата:   15-08-06 13:21

Не разбирам много, но скоро мисля да мина на ДСЛР. От всички ревюта и статии, които съм прочел мога да ти кажа, че разликата м/у тези три модела е малка. Ако пък снимаш в РАВ е направо нищожна (само дето Канона е 8мп). В този ред на мисли К100Д си е много добра оферта (ССД-то е същото като на Кониката и Никона). Ако не държиш на стабилизацията и 8-те допълнителни точки на фокуса, може и Пентакс ДЛ. [smilie8]
Та според мен, ако няма вечно да снимаш с китовия, по-добре се ориентирай по оптиката, която евентуално ще позваш или вече имаш [smilie6]

Дата:   15-08-06 13:35

но принципно не е по-лош DSLR от другите...

Не съм казал че е по-лош... както и никой не може да каже че е по-добър, защото не е. Абсолютно на едно ниво са тези 4 камери.
Така че имайки предвид крехкото положение на Минолта, не виждам смисъла да се ориентира към 5Д.

Всичко което ще се случи от тук нататък с DSLR-ите на Минолта, е изцяло в ръчичките на Сони. Нещо, на което лично аз не бих разчитал.

п.п.
Пък дали са глупости на търкалета, sagittarius, питай младежа дето си търси елементарен обектив като Minolta AF 50/1,4 и не може да го намери дори във щатските онлайн магазини.

Автор: asahi   
Дата:   15-08-06 13:46

Канон имат истински сервиз в Бг. Другите - не.

Дата:   15-08-06 14:25

последно се оказва че причините за канона са заради надеждния сервиз?

Знаете ли аз нямаше да се чуда ако офертата на минолтата беше още в сила за двата обектива но за жалост я няма вече!!!
Сега Никона е с два обектива а пък Канона с светкавица и карта и направо незнам [smilie25]

и аз съм чел много ревюта и знам че + - са еднакви и като пари и като функции! За това питам тук по компетентните от мен да се изявят[smilie5]

Надявам се още мнения да ме убедят в някой от трите ![shtrak]

Автор: stoyan_5   
Дата:   15-08-06 14:26

Скункс,
Ако намериш К-100 не се колебай!
Това е апарата.

Автор: Тед   
Дата:   15-08-06 14:33

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/paqh9781.JPG
http://www.picsbg.com/uploads/58db95ae3f.jpg

Дата:   15-08-06 14:40

stoyan_5 ем хубаво де ама защо!?!?[smilie10]
аз това питам в тая тема защо ме съветваш така опровергай се[smilie11]

Автор: stoyan_5   
Дата:   15-08-06 14:44

К-100 защото:
1. Има стабилизатор в апарата и не е необходимо да се купуват скъпи обективи с оптична стабилизация. Тези които съвсем нямат парички могат да снимат и с много стари обективи. В апарата се задава само фокусното разстояние на обектива и той си изпълнява стабилизирането.
2. Има използваемо ИСО 3200.
3. Компактен и лек.
4. Цената е твърде приемлива.
5. ... прочети презентацията на Бони!

Дата:   15-08-06 14:49

ок. Но и кониката ги има тези работи на същата цена[smilie19]

Автор: j_mironski   
Дата:   15-08-06 15:00

skuns
Ти си решил да е КМ, кво разлайваш кучетата
Хората ти казаха всичко без КМ ти пак твоето си знаеш

Пък и ако не знаеш те тази марка я спряха вече

Дата:   15-08-06 15:05

оххххх не съм решил просто питам малко по ясно изказване за която и да е марка ? на стоян му написах за КМ защото той така ми изреди нещата все едно само К -100 ги има !Ако бях решил да КМ нямаше да пускам тема[smilie7]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   15-08-06 15:09

Ако ще снимаш със стари обективи по добре пентакс. Минолтата не потвърждава фокуса а и матовото стъкло е по-добро за ръчно фокусиране от на минолтата.
Единствения плюс на минолтата е малко по-голяамото тяло което е и по тежко и седи според мен по-добре в ръката. Минолтата има иедин друг голям недостатък който ме отказа от марката след като снимах с нея повече от 4 години, а недостаъка е че нищо не и е стандартно и можеш да плзваш само оригинални монолта аксесоари и светкавици, а в БГ не е като на запад: Влизаш в магазина и си има сичко не само за канон и никон но и за минолта. тук само с поръчка от чужбина стават нещата.

Аз минах на Никон(Д70с)точно заради удобството на тялото и заради доста по-добрия фокус спрямо другите апарати които си изброил.
Пожелавам ти да не ти се налага да регулираш backfokus-a на 350Д....Ако се наложи при никон това става с прост шестограм докато за канон трябва стенд какъвто в БГ още НЯМА. Според доста хора никона дава по-неутрални цветове на кожата от канона но това е субективно. За пентакс и не мога да дам мнение.

Прецени си приоритетите и това което снимаш предимно и след това си избери този който ти пасва лично най-добре

Автор: sagittarius   
Дата:   15-08-06 15:13

КМ нито е изчезнала, нито са я спрели. Най-кратко казано, това, което е било КМ вече ще се казва SONY. Байонета на DSLR-ите остава същия. SONY вече пуснаха и първия нов/подобрен модел. Няма да го оставят и без обективи. Ако някой сега има трудности с намирането на 50/1.4, поне според мен това е само временно явление по понятни причини.

Аз имам една забележка към KMD5 - много силно му трака огледалото. Голям проблем, нали [smilie25]

Публикацията е редактирана (15-08-06 15:15)

Дата:   15-08-06 16:20

почвам да намалявам[smile]

NIkon или Pentax

За никона голям ли е недостатъка за ISO-то
и за стабилизатора?

Автор: kingboris   
Дата:   15-08-06 16:50

Vzimai Nikona i az shte go kupuvam tiq dni ta ako ne e stoka sha se pretsakame i dvamata [smilie19] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна