Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Old school фотография във ВАРНА;)
Автор: LAlanon   
Дата:   14-08-06 22:08

Преди няколко години околнчателно загубих възможноста да работя в собствен "dark room", но сега, слава Богу, започвам отново да си оборудвам помещение за тази цел. Удоволствието да проявяваш и копираш сам лентите и снимките си е несравнимо!!!

След около месец домашната ми лаборатория ще работи отново и ми е чудно дали някой от форумците от Варна и околностите имат желание да видят как се работи на ръка или пък да се научат сами да се справят с тази работа.

Та, ако някой иска да се пробва в "dark room" или пък има нужда от лаборатория, но няма такава...нека ми пише - от него кафето, от мен - проявителя!

Иво Йорданов
L_Alanon@netbg.com

Отговори на това съобщение
 Re: Old school фотография във ВАРНА;)
Автор: Снежанка   
Дата:   14-08-06 22:13

Завиждам,почти неблагородно [smilie3] [beer] [beer] [beer]

Автор: Junior   
Дата:   14-08-06 22:20

mi che to vav varna vinagi e imalo kade da se raboti rachno....

Дата:   14-08-06 22:29

Ами то във ВСЕКИ град все още има къде да се ползва лаборатория, пък и сигурно има кой да показва Е-6 или черно-бяло или С-41 или пък плаки ВСЕ ОЩЕ. Аз просто предлагам още една алтернатива, пък и добър повод за мен да се запознавам с нови фотографи!

Автор: blr2   
Дата:   14-08-06 23:47

LAlanon, инициативата ти е чудесна. Аз вече на филми не снимам, пък и съм от София, но е похвално, че все още има хора в тая страна, които мислят като теб. Успех!!!
И на мен ми липсва понякога ръчното копиране. Ако минавам през Варна непременно ще ти се обадя за малко darkroom fun[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   14-08-06 23:54

блр2, наясно съм, че никой няма сериозно да се занимава вече сериозно с ръчна работа, но си мисля, че е полезно поне да си виждал как работи фотографията на лента, ако и да не си се пробвал сам. някак възприемасх по-истински нещата после. а аз си снимам астрофотографиите и ми трябва лабораторията - без нея накъде?

Автор: blr2   
Дата:   14-08-06 23:59

На мен ми харесва, бих го правил просто за удоволствие. Аз и след като си взех цифров продължих чат-пат да си копирам ръчно от старите негативи. Пуснах (или вдигнах?) кепенците на darkroom-a едва преди 2 години.

Дата:   15-08-06 00:31

Ами почва да излиза скъпо много хобито с собствен лаб, а и място заема все пак и т.н....но от чисто романтични и сантиментални подбуди ще подържам лаба докато има консумативи!

[smilie19]

Автор: gorbi   
Дата:   15-08-06 06:35

четвъртък имаме сбирки - идвай, ще се намерят желаещи [beer]

Публикацията е редактирана (15-08-06 06:38)

Автор: Orlin   
Дата:   15-08-06 08:19

Хубаво е, че правиш лаборатория, а още по-хубаво е, че предлагаш и на други да се научат да работят в нея.
Много отдавна беше времето, когато проявявах и копирах филми, но има неща, които могат да станат така по-истински отколкото с цифра. Т.е не да имитираш а да го правиш.

Автор: absinthe   
Дата:   15-08-06 08:35

искам и в София [smilie18] ееееееееех!

първа  назад  1     всички  напред  последна