Автор: photoforce
Дата: 11-08-06 19:04
Обмислих и Сигма СД-10, но прецених, че, тъй като това ми е първия DSLR, е добре да взема нещо "по-стандартно". Не, че е точно така, но Сигмата е твърде специфична - макар с уникален сензор, отблъсква с някой явни недостатъци като къс живот на батериите, изключително голям и тежък дизайн, странен вюфайндър ( Sports Finder при който се вижда повече от образа ), неподдържка на JPG файлове и от там - необходимостта да се отдели много време дори след някоя разходка, на ноято си снимал просто така, бавен буфер и ниска възможност за бърст снимане, липса на много обективи, спрян от производство модел и други.
Но въпреки всичко благодаря за всичката информация относно Сигмата, която ми дадохте, особено Бони, защото, ако един ден имам два апарата, мисля, че именно такава сигма бих искал да си взема като "специализиран пейзажен апарат".
Понятието твърд, или мек обектив не ми говори нищо - затова моля, обяснете :)
Наистина нещо не влече към Никон, но няма да сравнявам с канон или други марки и да казвам защо, защото ще изменим концентрацията на темата, нали знаете как става :)
За D70 вече ми казаха, че бил по-добре направен и по-добър като цяло и, като ги гледам наистина изглежда е по-стабилен от една определена гледна точка, но за момента няма да мога да вляза в съответния финансов разход, който D70 изисква.
|
|