Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Водоустойчивост
Автор: dimi_borgir   
Дата:   11-08-06 16:03

Гледам вчера европейското по лека атлетика в Гьотеборг. Такъв дъжд се изсипа по време на спортното ходене, че почнаха да ринат воната по пистата в стадиона, която се беше превърнала в езеро, с метли и валячета. Направо адски порой, и всички с чадъри - освен фотографите [cool]

Каноните изглежда не ги е страх от нищо. Имаше и няколко с черни телеобективи, не видях дали бяха Никони.. Не съм сигурен дали не бяха и те Канони с чужди обективи.

Отговори на това съобщение
 Re: Водоустойчивост
Автор: boni   
Дата:   11-08-06 16:06

Водоустойчиви Канони са всички от професионалната EOS 1 серия. Водоустойчиви никони са професионалните D1/2 и полупрофесионалния D200.

Дата:   11-08-06 16:36

Не мислех, че издържат на такъв силен порой. Все едно да го потопиш във ваната.

Автор: Стоев   
Дата:   11-08-06 16:38

Не всички обективи ще издържат.
Дори не всички от Л серията на Цанон.

Автор: ALBIREO   
Дата:   11-08-06 16:40

:)
А обективите като се намокрят, така де - предните лещи/филтри, после образът не става ли мазня?
Как се решава този проблем? Дълги сенници?

Автор: джъмбо   
Дата:   11-08-06 16:42

влагоустойчиви а не водоустойчиви
не бих си изкарал личнията апарат на проливен дъжд без ренйковър хич да не е обективите не са с О-ринг пръстени (на оли скъпите са) с изключение на най новите и ужасно скъпи.....
виж на влага и прах даянат но обективите не издържат

Дата:   11-08-06 16:46

ALBIREO, сенник само помага.
джъмбо, и аз мисля като теб. Но че много от тях нямаха рейнкъвър, те нямаха дори шапки на главите.

Автор: stoyan_5   
Дата:   11-08-06 16:48

Истината е, че техниката им е служебна и това е "разхода" за да направят велики снимки!

Автор: Amigo   
Дата:   11-08-06 16:48

Ми като имат пари хората да си купуват обективи по 100 бона и апаратчета по 16, кво им пука[smilie8] [smilie8] [cool] [smilie6] [smilie6] А може би им ги подменят редовно и без това[smilie8] [smilie8] [smilie21] [smilie21]

Автор: Davidoff   
Дата:   11-08-06 16:50

Еми да вероятно не са им нужни 5 години за да сберат пари за DSLR :)

Автор: джъмбо   
Дата:   11-08-06 16:54

е обективите не са по 100 бона то е ясно
честоползвани са 300мм и 200 (за никонаджиите) както и прословутия бял 400 мм на канон (най често него гледате на мачове)

цената на тези обективи е за 200 - 3300 евро за 300 - 4500 евро за 400 мм не знам точно но май е около 10 000 евро

Автор: asahi   
Дата:   11-08-06 17:06

Да не говорим, че ако шефовете на Ройтерс и Канон играят голф заедно може цените да са други.

Автор: Amigo   
Дата:   11-08-06 17:14

Мдааа, ове е живот, е... и фъргаш, както се казваше в един стар виц[smilie8] [smilie8] [cool] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна