Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 300d умря, искам малко помощ
Автор: kaschiyski   
Дата:   07-08-06 18:10

Ситуацията е следната както си работи 2 години умря от изведнъж. Като го включа никакви признаци на живот не дава. Предполагам че е някой от клучовете виновен...
та молбата ми е някои с 300д да си отвори cf card вратичката и да каже дали изписва нешо на дисплея или дали нещо премигва.

Благодаря

P.S. Ако иска някой и с цял апарат може да ми помогне[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: 300d умря, искам малко помощ
Автор: pinko   
Дата:   07-08-06 18:12

При отварянето на вратичката за картата се изключва захранването, целия апарат остава без грам ток.

Дата:   07-08-06 18:27

мерси, сигурно някоя от микретките на захранването или картата ще да е сдала багажа...или напълнила с пясък[shtrak]

Автор: Viper   
Дата:   07-08-06 18:27

Има още едно ключе - на вратичката за батерията.Случи ми се веднъж да изгасне апарата заради него,но то беше понеже не си бях стегнал достатъчно Battery Grip-а. 300D не угасва току-тъй,вярвам,че ще се окаже някоя простотия.Успех![smilie24]

Автор: niro   
Дата:   08-08-06 12:35

Друг случай: изваждам батерията и я заключвам пак, внимателно притискам и с капачето и пластинката на ключа да е плътно догоре [shtrak]

Автор: IvoYoo   
Дата:   08-08-06 13:39

Тичай при ZENTEX[smilie24]

Автор: ZENTEX   
Дата:   08-08-06 13:51

Едва ли е от микросуичовете,досега такъв проблем не е имало с нито един ЕОС.Вероятно е повреден дс конвертора.

Дата:   08-08-06 18:09

Мисля че не е от дс-то, поне това на процесора вади 1,2V. Аз го отварях днес и открих едно болче което се разхождаше свободно. Досега дрънчеше като го клатех но си мислех, че е от датчика за завъртането(малко странно, сега като се замисля).

Като се замисля дс-тата трябва да са няколко, това което меря 1,2 е дс-то което поддържа станбай на процесора , то не се влияе от микретките, следователно има голямо дс дето се пуска от процесора при наличието на условията за всички ключове...

Ще се видим със ZENTEX, ама като се пооправя малко финансово.

[smilie23] Това с болчето беше много тъпо

Автор: Avon   
Дата:   08-08-06 18:40

Абслоютно по същия начин ми умря Пауършот А60. Загуби образ и след секунда спря.

Разрових нет-а и се оказа че 90% (!) от А-серията имали този проблем - едно от винтчетата вътре се разхлабва, пада и дава накъсо. Като прочетох 10-ките аналогични оплаквания на www.digitalcamra-hq.com, и бях дотам с Канон. Явно така и не са научили тия тайландци как се борави с отверка.

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: asahi   
Дата:   08-08-06 21:12

Ей, да си затягате болтовете овреме!
Той не умирга!

Автор: Снежанка   
Дата:   08-08-06 22:21

Ето да почетеш - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=4&i=81159&t=80731&phorum_uriauth=

Упс-редакция.
Съжалявам,не прочетох в детайли какъв е проблемът.
Извинявам се.

Публикацията е редактирана (08-08-06 22:25)

първа  назад  1     всички  напред  последна