Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За снимките от конкурса “От България с любов”
Автор: emmmo   
Дата:   31-07-06 14:22

Поради спорадичните запитвания какво става с обещания албум “От България с любов” и най-вече поради некоректните подмятания от рода на последното изказване на Стоев, че не е ясно как се използват събраните снимки, се налага да обясня.

Албумът не е отпечатан досега по две различни, но и взаимосвързани причини. Първата е финансирането на проекта. Пари досега не са намерени. Втората е качеството на снимките. Повечето от тях са продукт на бума на “интернет фотографията” (никой да не се обижда) и са далеч от изискванията за печат на луксозен албум, какъвто беше замислен “От България с любов”. Двете причини са свързани, защото при това качество на снимките не е много оправдан такъв разход. Да не говорим, че полученият продукт ще бъде разочарование, което обаче е с претенции.

Защо досега не съм пуснал тази тема? Защото не сме се отказали категорично от създаването на този албум, защото все още търсим решение на проблема и, надявам се, ще го намерим.

И още нещо изключително важно. Нито една снимка от събраните големи файлове не е използвана по какъвто и да било начин от списание “Одисей”! Неверни и обидни са предположенията, че по този начин списанието намира фотографии за материалите си. Списание "Одисей" разчита на авторска фотография и плаща за нея. Прави го не заради законите, а защото работещите в него са убедени, че във всяка снимка са вложени труд и умения, които трябва да бъдат възнаградени, и защото лично аз смятам, че това е задължително условие за създаването на качествено и луксозно списание, каквото е "Одисей", че това е единственият начин да изградиш неоспорим авторитет в условията на българския медиен пазар.

Отговори на това съобщение
 Re: За снимките от конкурса “От България с любов”
Автор: truly   
Дата:   31-07-06 14:34

Емо честно казано според мен идеята беше добра, но не можеш да очакваш да събереш достатъчно хубави снимки от българия за толкова кратък период от време. Въпреки, че имам снимки, които сте одобрили за този албум, не смятам че те са перфектни или поне достатъчно добри за да влязат в подобно издание.

Автор: PolarBear   
Дата:   31-07-06 16:03

Каквито и да са причините, това обяснение трябваше да бъде дадено преди месеци. Щом говорим за коректност.

Определено не подкрепям онова изказване на Стоев, но просто не трябваше да се дава повод за него...

Дано все пак успеете да направите нещо.

Автор: zoomaniak   
Дата:   31-07-06 16:07

“интернет фотографията” рожба на дигиталната ера [smilie23] [smilie23] [smilie23] в бъдеще ще има още доста такива проблеми с дигитата....дето все бълват хубави снимки за интернет сайтовете ама за печат увисват [smilie5]

Автор: elrisha   
Дата:   31-07-06 16:12

Зоо, хайде стига вече, ставаш досаден!

Автор: Gen   
Дата:   31-07-06 16:12

Отностно първата причина мога да помогна с някаква двуцифрена сума.

По втората (за качеството) още тогава бях предложил - съдейки по мене, но съм сигурен че и с много други е така - случи се така че бяха избрани мои снимки, които в никой случай не са върхът на "творчетвото" ми. Ако измислите начин за ново избиране на снимки със сигурност ще дойдат много по-добри неща.

Автор: kolov   
Дата:   31-07-06 17:50

[smilie24] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   31-07-06 19:29

Стоев, с каска! До 9-ти септември.

Одисей е коректен публикатор на любителска и професионална фотография.
Екипът има високи естетически и технически критерии.
Може би са очаквали прекалено много от това фото-общество?

Автор: Стоев   
Дата:   31-07-06 20:00

Успех на Албума[smilie24]

Иначе ето ми "грозното поведение":

Автор: ejay
Дата: 29-07-06 23:59

Здравейте,
повечето от вас не ме познават, защото не съм достатъчно компетентен, за да пиша по всички теми...,но както и да е..аз искам да споделя, че към края на годината ще започне една ПР къмпания за изграждане на положителен имидж на нашата мила родина, та за тази цел ще направим сайт, за който ни трябват много и качествени снимки от България - планини, море, църкви, паметници и пр.Аз искам да попитам дали някой може да ми прати такива снимки и разбирасе да си даде съгласието да бъдат публикувани в един такъв сайт....ако има желаещи моля да ми пишат на: ejaybg@abv.
Благодаря предварително за вниманието:)

Автор: Стоев
Дата: 30-07-06 01:37

Ето ти една безплатна идея, как се прави:

Правиш Конкурс "От България с любов", обещаваш луксозни албуми, обираш снимките (и то най-добрите), после - Всичко е ЛюбоФ[smilie5] [smilie21] [smilie21] [smilie21]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=407609&t=407543&phorum_uriauth=

Предишни Теми за Албум

За качеството на Албума:

Автор: J0R0
Дата: 23-10-05 22:21

В петък имахме среща с нашите приятели и партньори от сп. "Одисей".
На срещата се договорихме за следното - след приключването на конкурса вместо изложба да се направи един луксозен албум с най-добрите фотографии от конкурса.
Изложбата е нещо, което минава и заминава, а един такъв албум ще остави по-трайна следа.
"Одисей" приеха, че след като ние осигуряваме наградата и организираме конкурса, е справедливо те да финансират изцяло това издание. За което им благодарим.

Изданието ще е скъпо, като изработка.
Ще се продава на цени близки или по-ниски от производствените. Инвестицията е много рискова и ние се възхищаваме на родолюбието на ръководството на списанието, което поема този финансов риск за да има един наистина представителен албум за България. С вашите снимки.

Селекцията на снимките, които ще влязат в този албум ще бъде много внимателна и няма да има отношение към точките в конкурсните галерии.

Файловете, които ще бъдат отпечатани ще трябва да са с перфектно качество. Те ще бъдат избрани от екипа на Фото Форум и екипа на списанието.

Избраните автори ще трябва да ни изпратят файловете си на диск, придружени с декларация (която ще стандартизираме и ще си изтеглите от тук), че те са авторите и че предоставят снимката си, участвала в конкурса на Фото Форум и "Одисей" за отпечатване в каталога "От България с любов", като няма да имат финансови претенции към сп. "Одисей".
Авторите, чиито снимки ще бъдат избрани за отпечатване в каталога ще получат безплатно по една бройка от луксозното издание.

Това е то.
Очаквайте първоначалната селекция на снимките.
Понеже ще гледаме снимките в резолюцията, в която са публикувани тук, няма как да преценим качествата им за печат. Ще ги подбираме първо по естетически показатели.
Ще поискаме повече снимки, отколкото ще бъдат публикувани.
След като ги получим, ще отпаднат тези, които нямат необходимата резолюция за печат в големи размери
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=253134&t=234652&phorum_uriauth=

(много интересна Тема, м/у другото - пак съм недоволствал нещо)....

Интересни коментари за Албума, струва си да се прочете.

И един Юзър, дето е предложил директно помощ за издаването:[smilie24]
Автор: tasco
Дата: 09-11-05 20:32

ПРЕКРАСНА ИДЕЯ

Аз съм тук отскоро. Разбрах за този форум от списане "Одисей" и обявата за конкурса "От България с любов". Това беше и причината да стана един от всички тук.
С фотоапарата съм любител, но в подобни издания и аз имам малко опит.
МНОГО СИЛНО ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА
и тъй като съм управител на фирма за предпечат и на печатница, съм готов да помогна в издаването на такъв албум. Не искам да се натрапвам, но съм наясно какви разходи са това. Обичам България, харесвам Българската природа, подкрепям инициативните хора, харесвам много снимки в този форум, искам всички Българи да знаят какви богатства имаме, искам и света да ги види, искам много автори да получат възможност за изява и още много неща искам. За да се случат - трябва някои да ги направи.
В този форум има много и различни автори. Нормално е да има и различни мнения. Нормално е да има и опасения за злоупотреби. Като чета мненията до тук си мисля: Не е ли време да се намерят повече хора, които помагайки кой с каквото може да създадат нещо стойностно, без да търсим кой е ощетения? Според мен идеята е чудесна и могат да се измислят варианти, така че и авторите и издателите да са доволни. Не зная кой колко би спечелил от продаването на една или няколко свои снимки, но се надявам, че всеки би дал поне една хубава снимка за БЪЛГАРИЯ. Та нали и конкурса се казва "От България с любов". Защо албума да не се направи под мотото "ЗА България с любов".

Май се поувлякох затова спирам. Отново поздравявам за идеята. Готов съм да помогна с всичко което е по силите ми. Още повече щом е за БЪЛГАРИЯ.

УСПЕХ

По-нататък:

Автор: admin
Дата: 07-12-05 23:28

Днес след дълго преглеждане на конкурсните галерии, с представители на сп. Одисей, избрахме около 150 снимки, които евентуално биха могли да влязат в албума. При избора се водихме освен от фотографски критерии и от желанието да изберем снимки с позитивно излъчване, които да представят страната ни в добра светлина.
Някои от снимките са неподходящо обработени, прешарпнати или пресатурирани, надяваме се като ни изпратите оригиналите да не ги омазвате чак толкова много с Фотошоп.
След като ни изпратите тези файлове, ще прегледаме още веднъж качествата на големите файлове и ще решим кои ще влязат в албума.
Албумът, както казахме, ще е луксозен и качеството трябва да бъде безкомпромисно.

Авторите на определените за печат вече снимки ще трябва да попълнят декларация, че няма да имат финансови претенции към списанието. Всеки автор ще получи по един брой от каталога.

Моля ви като изпращате файловете, да пишете ИМЕТО И ФАМИЛИЯТА СИ, НИКА СИ, ЗАГЛАВИЕТО НА СНИМКАТА ОТ КОЙ ЕТАП Е И КЪДЕ Е НАПРАВЕНА.

Файловете трябва да бъдат с максимално добро качество. Изпращайте ги на 1000@mail.bg - за албума. Срок - до края на месеца.

(пак се подчертава за качеството) https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=253134&t=234652&phorum_uriauth=

Една Тема с подсещане за Албума, дето нагло съм се изцепил:
Автор: Стоев
Дата: 24-02-06 01:25

Ша стане бе, Вервайте ми[beer] [ezik] https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=308460&t=307533&phorum_uriauth=

Накрая използвах трибуната на Форума, за подсещане, с типичният си безпардонен и нагъл тон, вместо да взема да звъня в офиса на Сп."Одисей" - баси и номера, дето сторих https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

(само за Протокола, не съм от Авторите, не съм предоставял нищо на "Одисей" и не съм подписвал Декларация че няма да имам финансови претенции към сп. "Одисей", ако има някакво значение де.)

Дата:   31-07-06 20:02

Асахи, виж писаното от Жоро и от Админ (дето май пак е Жоро, съдейки по мейла) - качество....

Дата:   31-07-06 20:16

До 10 ноември!

Не съм те виждал с каска и бира, любопитно ми е. [beer]

А там кво било - не сте малки, оправяйте се.
Кофти е за организаторите да се сблъскат с (да го кажем по-завоалирано) недостатъчната подготовка на участниците.
Може албума да се издаде като слайд-шоу за мобилен телефон - дано пикселите стигнат.

Дата:   31-07-06 20:29

Ей ма на, макар и кофти кадрирано - ще взема да се запиша при Борисов и Колов....

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/jmau9713.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/DSC00238.jpg

Автор: seddensky   
Дата:   31-07-06 20:36

ахахаха това е ефес!!! такава колко съм пила в турция[smilie5]
сори, че ви оспамих, но с нея стават добри портрети - изпитано[smilie5]

Дата:   31-07-06 20:40

Важиш.

Дата:   31-07-06 20:45

Знаех си (скромничи)[thankyou]

само дето записах намалената през фотошопелементи снимка в/у оригинала, демек пак ще трябва да ходя на курс, пък макар и само за шопата [smilie5] [beer]

Автор: besso   
Дата:   01-08-06 09:30

ами пуснете го в не толкова луксозен формат - по малки размери и т.н..... по- малко пари [smilie7]

Дата:   01-08-06 09:52

besso написа:

> ами пуснете го в не толкова луксозен формат - по малки размери
> и т.н..... по- малко пари [smilie7]
Няма да стане - прегледай цопи/пейстнато по-горе - навсякъде се споменава качество...

Автор: gorbi   
Дата:   01-08-06 11:27

.......ами много е лесно - отпечатват се в албума само тези файлове, които могат да бъдат разпечатани на такъв формат......
Колкото до набирането на средства - кажете каква е сумата която е необходима, за месец мисля че ще се намерят достатъчно спонсори.....

Но така както са нещата в момента - мисля с времето ще се натрупват повече въпроси и коментари..... В тая посока Стоев задава въпроси, които всеки от нас си задава негласно...... Или кажете - стоп - няма да можем да се справим - албумът няма да излезе и това е.......

Дата:   01-08-06 11:42

Горби, аз имам идея, за всички снимки, не само за тези с подходящо качество за луксозен Албум.
Трябва да се споразумеят СаС и Емммо и печата да се прехвърли от "Одисей" в "Малки книжки за големите неща в живота" [smilie5]

http://simetro.com/books/index.php

(ако не бъркам СаС има общо с тези книжлета....)

Автор: boni   
Дата:   01-08-06 11:53

SaS издава малките книжки да.
Няма лошо да се пита и да се напомня за албума, но е грозничко да се намеква как някой събрал файловете под претекст за конкурс, пък после щял да ги използва.
Аз лично втори път никога няма да се ангажирам с обещания в подобни конкурси, при които финалът(в случая албумът) зависи от друг партньор.
До този момент Фото Форум е направил много конкурси и не е имало случай да не си изпълни ангажиментите. Не е имало сучай на недадена награда или на обещана и ненаправена изложба.
Знаете го много добре.

Дата:   01-08-06 12:00

Грозно е, затова се покаях публично по-горе:

"Накрая използвах трибуната на Форума, за подсещане, с типичният си безпардонен и нагъл тон, вместо да взема да звъня в офиса на Сп."Одисей" - баси и номера, дето сторих https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif"

първа  назад  1     всички  напред  последна