Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon EF 85mm f/1.8 USM мнения.
Автор: And0   
Дата:   31-07-06 01:38

Е какво мислите за това обективче. Понеже си падам по портретните снимки, а нямам възможност да дам 1000$+ за обектив от серия L си мисля за този. Доста е бързичък все пак и на добра цена.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EF 85mm f/1.8 USM мнения.
Автор: hash   
Дата:   31-07-06 01:55

хвърли едно око тук:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=406312&t=406312&phorum_uriauth=

обективът е [smilie24]

Автор: insefc   
Дата:   31-07-06 02:17

обективът е перефектен за портрети [smilie21]
Взимай го щом нямаш възможност за 85/1.2

Дата:   31-07-06 02:19

Мда, прочетох. Искам да снимам от очи на буби до баскетболисти на залез слънце [smilie5] Всеки знае, че това са две различни неща обаче какво бихте ме посъветвали какъв да е обектива? В момента съм с китов обектив 18-55 3.5-5.6 обаче нито ми харесва zooma нито ми харесва скороста при по-тъмни ситуации. Струва ми се че с този обектив ще кача едно ниво + ако имате по-добри предложения споделете, защото не съм много навътре все още. А да и както казах нямам възможност да платя много парички за обектив колкото и да ми се иска [smilie8] [smilie9]

Автор: kimi   
Дата:   31-07-06 07:57

Canon EF 85mm f/1.8 USM е перфектен за портрети и баскетболисти. А за бубите 100/2.8 макро, е и тои става за баскетболисти[smilie18] . Случаино видях в базара продават нов 85мм/1.8 на добра цена[smilie18] ....а другата седмица ще има и 100мм/2.8макро[smilie8] [beer]

Автор: muu   
Дата:   31-07-06 09:04

perfektna kombinaciq mejdu cena i ka4estvo!pravih predi vreme testove s tozi obektiv i rezultatite bqha 4udesni/po4ti kolkoto ot nikora 85/1.8D [smilie5] /struva si!

Автор: Otvorenia   
Дата:   31-07-06 09:55

muu : за мене качеството е по голямо от цената на този обектив. Поне за моя това е валидно.

Дата:   31-07-06 12:44

EF 85mm f/1.8 USM
и
100/2.8

25мм не са малко, обаче дали няма да е бавничка 2.8 ?

Дата:   31-07-06 13:58

за някои ситуации 2.8 не стига това е ясно. също така имай предвид, че дълбочината на фокус на бленда 1.8 не е особено голяма, но където нямаш възможност за флаш тази бленда те спасява просто. с 85мм няма да можеш да снимаш очи на буби (с разни приставки може би ще можеш). факт е, че и с макрото само по себе си няма да можеш да снимаш очи на буби чак [smile]
според мен ако искаш един обектив само в този диапазон макрото 100 мм е по-комплексен избор. но за портретки 85 мм е по-добре. 100 мм на кроп фактор 1.6 идва леко дългичко за портрети според мен, макар че често и с 200мм снимам портрети, и те са ми любимите като излъчване.

ако ти е просто за големия зуум си вземи 70-200 Ф4.. варианти много [smile]

Автор: Julius   
Дата:   31-07-06 14:04

EF 85mm f/1.8 USM
и
100/2.8

25мм не са малко

...

Не са 25, a 15мм... което хич не е много в случая...

Виж ако ставаше дума за широкоъгълни обективи, там и 2мм са от значение.

По-важно е да знаеш, че разликата в зрителния ъгъл м/у двата е ~ 4°, което в случая е нищо.

Дата:   31-07-06 16:04

@julius :)))) Объркал съм сметките [smilie5]
Идеята е да снимам хора на работните им места както и fashion photos. Много ме блазнят и скапаните очи на бубите обаче [smilie2] КАКВО ДА ПРАВЯ ?!
По-добре да не се разсейвам с глупости, а да си взема 85мм. Също така не мога да преценя със 85+ fixed как ще се намествам по разни стаи и по-малки помещения с ниско осветление.
Май е важно да кажа, че ползвам вградената светкавица.

Дата:   31-07-06 16:13

Стаи? ... Какви стаи? Като за 35/2 /щом не може 35/1.4L/ ... като за 50/1.4... като за 85/1.8... стаи всякакви... [smilie7]

Дата:   31-07-06 16:20

ако искаш да снимаш хора в общ план и в не големи помещения, 85 на кроп фактор е много вероятно да ти е дълго често..
за тази цел можеш да хвърлиш едно око и на 50 1.8, 50 1.4, 35 2.0.

за съжаление няма обектив дето да е перфектен за всичко :(

най-хубаво е ако можеш да пробваш с някои обектив с такова фокусно разстояние какво ще се побира в кадъра в различни помещения

Дата:   31-07-06 16:27

>>>>
най-хубаво е ако можеш да пробваш с някои обектив с такова фокусно разстояние какво ще се побира в кадъра в различни помещения

Да и аз много бих искал да направя няколко кадър с различни обективи, за да добия представа за разтояния и тн.

А да питам и нещо друго... Минималния затвор на обектива как се разбира колко е ?! Това не съм го разбрал.

Дата:   31-07-06 16:32

Минималния затвор на обектива [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Да нямаш предвид разтвор? [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   31-07-06 16:38

Когато appertur e по-голямо число примерно 22, 35 и тн. Когато всичко е на вокус.

Дата:   31-07-06 16:43

Вокус-мокус, а? [smilie5]

На такива бленди обикновенно се снима доста рядко, освен ако не е някой макро-обектив...

На такива бленди почти никой обектив не се представя добре, заради дифракциония предел...

Иначе на повечето обективи мах-а е на 22, телеобективите имат и 32...

но забрави за тая бленда - или трябва да снимаш на високо ISO, или от статив, или да имаш IS-обектив...

Автор: Стоев   
Дата:   31-07-06 20:41

Джулиус, имам снимки на 32 с варио, ама са най-гадните, дето ми се е налагало да правя - пуснах една у Темата за най-трудни снимки...[smilie5] [beer]

Дата:   31-07-06 21:08

A тогава ще ме светнете ли как преценявате кое е на фокус и кое не ?! Примерно ако искам да ми е на фокус цялата фигура как да преценя на колко да се отвори блендата. Аз също забелязвам, че при много високо варио снимките не са хубави. А и много светлина искат или ИСО което пак разваля качеството.

Дата:   31-07-06 22:08

stoev,na digitalkite pri zatvorena diafragma maje seriozno... zavisi razbirase ot obektiva i tqloto,no pri mnogo zatvorena diafragla se polu4ava reflex mejdu zadnata le6ta i povurhnosta na matricata,ottam spada kontrasta i t.n... az ve4e purvo si pravq testove na vseki obektiv pri pridobivaneto mu ,ta da sum naqsno kakvo da o4akvam [smilie18]

Автор: vga   
Дата:   31-07-06 22:30

muu - би ли написал някои общи тестове които всеки би могъл да направи при купуване на нов обектив. мисля че ще бъде полезно за всеки а едва ли за теб ще е такъв проблем да споделиш малко от опита си и да напишеш определени правила, защото мисля че доста хора са като мен-нямат представа как е редно да се държи даден обектив-оттам какви тестове да му се правят. мерси предварително!

Автор: Стоев   
Дата:   31-07-06 22:33

Муу, пиши на кирилица ве[ezik] [smilie5] [beer]

Аз за една серия фотки ей такива:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/nneg0711.JPG
http://lh4.google.com/stoevmobile/RMpBYNZlABI/AAAAAAAAAIU/mdaHRtnvGYY/IMG_2948.jpg

От тази Тема https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=406550&t=406550&phorum_uriauth=

Мога да ти засиля някъде и оригинал, макар да не си струва - голяма жега беше и е снимано от ръка, пълзейки като гущер - не става за тестове...[beer]

Дата:   31-07-06 22:45

zna4i pravi se slednoto:
slaga se aparata na stativ/zaduljitelno!/,posle se podbira obekt podhodq6t za prosledqvane na fokusnata dulbo4ina i su6to taka s detaili po 6irinata na kadara osveten ot postoqnna ambientna svetlina/ne blitz/.snima se na jpg fine large,spri avtomatika s prioritet na diafragmata/A/,s jilo za da nqma sutreseniq/pri lipsa na jilo polzvaite samosnima4ka/ aparata ne trqbva da se mesti mejdu kadrite za da sa identi4ni.zapo4va se na nai otvorena diafragma,kato pri vseki sledva6 kadur se zatvarq po polovin diafragma do nai zatvorenata za obektiva.sled tova jpgite se sravnqvat v fotoshop pri 100%,karo se prosledqva ostrotata na izobrajenieto po celiqt kadur i se sledi za dulbo4inata na fokusa... kogato maje na zatvoreni diafragmi izglejda vse edno nqma fokus ili kadeti ima izglejda mek,kato leko blurnato i s snijen sprqmo drugite kadri kontrast... snimki na podobni stoinosti sa nepodhodq6ti za rabota tui kato dulbo4inata e bezsmislena kogato ostrotata na fokusa se skape i sledva da se izbqgvat...

Публикацията е редактирана (31-07-06 22:57)

Дата:   31-07-06 22:52

Примерно ако искам да ми е на фокус цялата фигура как да преценя на колко да се отвори блендата
На този въпрос много бих искал да получа отговор [cool]

Автор: darksorrow   
Дата:   31-07-06 22:54

като снимаш, ебаси [smilie18] [smilie18]

викат му "опит".

другото е ДОФ превю, ма 350Д не знам има ли.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна