Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fuji s7000 vs Sony 717
Автор: peshoat   
Дата:   24-08-04 19:12

Zdraveite, nov sam vav tozi forum i molya za sadeistvie

Zanimavam se s predpe4at i mi se ste da si vzema cifrov aparat za sto gode dobri snimki koito da se pe4atat varhu diplyani i edva li ne varhu kalendari. izklu4vam dobria izbor d300 i ostavam na cenovo ravniste na 1000 lv. Fuji S7000 mi napravi dobro v4epatlenie s 12 interpolirani MP i 6 realni + baterii i pamet za malko pari, po-nov, neograni4eno video 640x480 (ne 4e mi tryabva) i bez da si kriva dushata mi prili4a na fotoaparat (SLR-like), osnovnia nedostatak e po malkata matri4ka i saotvetnia i 6um.
Sony-to si e po star apapat i beshe mnogo kinti predi vreme ima po-dobri fotografski ka4estva - optika, ISO i pr. - (koito oste ne razbiram no sam si vzel knigi iste se obrazovam :) no v momenta e na dobri pari, i matricata mu e goolyaaama. Li4no men me pritesnyavat cenata na pametta i bateriite + 5-te Mp
Interesno mi e tozi 6um pri fuji s7000 li4i li pri otpe4atvane na ofset (sredno ka4estvo kato za sredna diplyana, kalendar) , vse pak interpoliranite 12 Mp ne e kato da interpoiram 5 kam 12 ot Pshop (ili ne?)
Znam 4e tipi4nite fotografi ste ocenyat po dobre sony-to, no na men mi tryabvat snimki koito da se razgavat na po goilyama plost s priemlivo ka4estvo, zatova tarsya nyakoi kadeto e snimal i sled tova pe4atal s S7000. Tolkova li e mnogo toya 6um? Kazete nesto i za macroto
Blagodarya

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji s7000 vs Sony 717
Автор: TPECHAT   
Дата:   24-08-04 19:36

The system was unable to process your request!
Error: Too many questions. [smilie19]

Дата:   24-08-04 19:55

Добре де, конкретно: коя матрица е по добра 6-12 MP - малка и нова или 5 МP - голяма и по-стара

Автор: stoevmobile   
Дата:   24-08-04 20:12

Като видиш нещо за интерполирани пиксели - забрави го, ако гониш качество [smilie23] [smilie23] [smilie23] .....
Иначе Фуджито е яко, само дето за 1000лева не съм го видял или говориме за различен модел!
Гледал съм му снимките (и дори цъкнах няколко), у компа на колега.
Туй за батерии и памет за малко пари го забрави също - колко памет искаш 1GB,2GB, 4GB???? Или в колко пари да вместиш паметта и батериите?
за видеото - има страшни видеокамерки с голям зум за около 800лв, ама не са и фотоапарат в същото време..
за печатене на голяма площ, билбордове и т.н. - не знам как се прави.
За макрото...[smilie5]
Питай Pho ..
А що не пишеш на кирилица? Знаеш ли колко хора тук ще ти подминат постинга заради "методиевицата"?[smilie23]

Успех ти желая![smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: Георги   
Дата:   24-08-04 20:16

стоев не се изказвай така ако може :)

много зависи - от интерполирано до интерполирано разлика голяма. земи например с602, матрицата му е по-голяма от на канон г5. и бля бля бля

пич, земи си панасоник фз10, снима по-добре от сонито има си 12 варио, оптичен стабилизатор и е в него ценови клас.

за повече подробности виж темата на бони за тестовете от 717 и фз10

Автор: stoevmobile   
Дата:   24-08-04 20:34

Георги,
извинявам се за грешна информация, ако си хванал, дегустирам в момента няколко вида бира, не е трудно човек да се изкаже леко "по-така"[beer]
Ама веднаж горях с "интерполирано" апаратче, сигурно си мернал из постингите ми по други теми, за какво става дума....
Иначе "интерполирана" 3.1МР снимка качих и линк сложих , още е "жив", ама нали знаеш, "парен каша духа", макар и да е студена...[beer]
Онази джаджа ми струваше над 200лв., просто искам да предупредя хората, дето ще купуват скъпи апарати, за интерполирането....
А пък иначе - те си преценяват сами, нали?
[beer]

Дата:   24-08-04 21:00

Извиняваите за латиницата по горе
Благодаря за отговорите
Работата с интерполацията е ясна но тука става въпрос за 12 (дванайсет) интерполирани мп, а на мен ми стигат и 6-те, които вече няма как да са интерполирани. фз10 явно е добър но 4мп са ми недостатъчни, а и трябва да избера един от двата защото мисля че ги намирам изгодно. В okazion.bg Фуджито го доставят за 610 $ = 1000 лв. Кажете нещо за скорост на блендата 15-1/10000 - притеснявам се за "15"

Как добавяте тия емотикони отстрани ?:)

Автор: GuruMMX   
Дата:   24-08-04 21:27

ufff...

neznam kvi dipljani iskahs da pravish, no nezabravjaj, che shte trjabva da mojesh i da snimash!
Aparati inache dal gospod hehe...
suvet ot men: shtom shte polzvash rezultatite za DTP si vzemi aparat s RAW format!!!

za 1000 leva veche mojesh da si vzemesh dosta modela i marki.. samo se razgledaj i poprocheti malko reviewta!

i otnovo: za seriozna rabota si trjabva seriozna mashina! a ne samo seriozen photograph!!!

uspeh!

Автор: chukov   
Дата:   25-08-04 09:25

Peshoat,
понеже и аз се занимавам с предпечат се чудя как изобщо можеш да обръщаш внимание на вицове от сорта "интерполирани мегапиксели"

Все едно да ти дадат картинка за плакат А1 ама на 72dpi и ти да си я "интерполираш" на 250 dpi.

Изобщо непоправимите глупости от сорта на "интерполираната резолюция" , "цифров zoom", ръчен фокус ама с джойстик (HP 945) са направени да омайват народа и май добре се получава.

Това, че сонито е по-старо не го прави по-лошо въобще.
Видеото е без никакво значение, защото никога не можеш да докараш записа като от камерата, а и звука е толкова компресиран, че не можеш си позна гласа.

А. и между другото, предпечатната подготовка е една от най-взискателна към качеството на снимките, така че по-добре да не се правят компромиси. Посъбери някой лев отгоре и няма да съжаляваш. Ще се избият тия пари много по-лесно с материали от качествен апарат.

Дата:   25-08-04 17:06

Правил съм дипляни със снимки и на 72 dpi и клиента си ги е плащал и е бил доволен, особено като той си е вадил разни снимки от интернет. Качеството въобще не го коментирам - но всичко е относително. Просто по нашенски се стремя да истискам колко се може повече от евтината техника, та затова питам. Все пак в случая не разглеждам фотографиите като изкуство, а "шарениики" , които от клиентска гледна точка са достатъчно добри, особено като са за без пари:)
Впрочем това Фуджи дали наистина няма RAW?
Май ще е по добре наистина да събирам за 300Д:) , щото според мен ръчен фокус дали с джойстик или по друг начин ако се изпозва LCD не е работа

Автор: cristo   
Дата:   25-08-04 17:49

peshoat
из нета има доста снимки и на 6МР и на 12МР
щто не си свалиш на диск няколко и бегом към печатницата
след като ще използваш аратата професионално, по добре сам го пробвай!

пиши в Гугъла fuji s7000 samples и тегли файловете

Дата:   25-08-04 17:54

и от това което чета в този форум, пък и не само тук, май няма апарат над 5 MP с изключение на DSLR-ите, които да не правят шум

а ако са замазали шума то няма да ти е детайлна картината или пък ще има други дефекти от слабата оптика и т.н., така че като ще използваш един апарат професионално вземи си поне полупрофесионален апарат - Canon 300D - всичко друго ще е грешка

Публикацията е редактирана (25-08-04 17:58)

Автор: machine_head   
Дата:   25-08-04 18:03

... и като си вземеш полупрофесионалния апарат, след това започни да събираш пари за полупрофесионален обектив....

Дата:   25-08-04 18:54

cristo
много си прав и аз стигнах до същия извод, но наистина за DSLR си трябват обективи не включени в цената... пък и на мен професионалното ми е че продавам каквото успея но не бих се подписал под повечето неща.
та си мисля докато събера кинти за нещо по добро дали някоя "сапунерка" няма да ми върши добра работа?

Автор: GuruMMX   
Дата:   25-08-04 19:14

javno shte izpolzvash nsmkovija material neseriozno..

uspeh!

Дата:   25-08-04 20:02

10x GuruMMX , ako nsmkovija = snimkovja? neka4estveno ne zna4i neseriozno :)

Дата:   26-08-04 11:33

я поразпитай за Olympus C-5060
гледах ревюто н астария C-5050 - има повечко шум от Сонито, но не е повече от Фуджи, щото то почва от ISO 200!
изображенията на Olympus са по-ясни и контрасни, а на Фуджи по замазани сигурно, заради някакъв вграден Noise Reduction, а на Oly може и в последствие да приложиш същото - има програми за това
Olympus имат добра оптика, а и видях такъв апарат в okazin.bg за 800 лв., сигурно използван, но като му глудам цените в чужбина би трябвало да ти го доставят до 1000 лв. и нов
виж на www.dpreview.com има ревюта на Olympus C-5050 и на Fuji 7000 - сравни ги
вярно стария Olympus C-5050 има по-бърза оптика, но пък 5060 е по-нов модел и би трябвало да са изчистили някои надостатъци
и виж примерните снимки на www.steves-digicams.com има снимки и с 5050, и с 5060

C-5050
Автор: borovinka   
Дата:   26-08-04 11:52

Имам едно наблюдение относно шума на тази камера. По-точно шумът в синьото на небето - силно изразен е, но структурата му е много фина и лесно се чисти. При Sony-то шумът е замазан, но е на по-големи парцали и по-трудно се премахва без да пострада картинката.

Автор: dsp   
Дата:   27-08-04 12:18

Za pechat do format A4 spored men nqma znachenie koj ot dwata shte si wzemesh - sony-to mozhe da se nameri po-eftinko sigurno, no pyk az sym Fen na Fuji. btw, tehniq obektiw (Super EBC Fujinon etc. etc.) se wodi che dawa poweche detajli i e po-kompakten ot tozi na carl-zeiss (Vario Sonnar ili kakwoto tam beshe) koito se izpolzwa w towa sony. No pyk e sys po-golqma distorsia maj che.

Edin priqtel s reklamna agenciq polzwa tochno spomenatoto sony, btw.

Автор: Георги   
Дата:   27-08-04 22:48

ще ме прощаваш ама

Автор: cristo
Дата: 26-08-04 11:33

я поразпитай за Olympus C-5060
гледах ревюто н астария C-5050 - има повечко шум от Сонито, но не е повече от Фуджи, щото то почва от ISO 200!
изображенията на Olympus са по-ясни и контрасни, а на Фуджи по замазани сигурно, заради някакъв вграден Noise Reduction, а на Oly може и в последствие да приложиш същото - има програми за това

по-голяма тъпотия от тая не съм чел за последните 3-4 месеца във форума

Дата:   21-09-04 02:04

благодаря на dsp и borovinka, аз така или иначе му се бях навил на фуджито

Автор: Brummaker   
Дата:   21-09-04 02:18

то лошо няма, ама сега гледам на Фуджи-то ИСО-то му е 200 и 400 [smilie23]
нема що...

Автор: nick   
Дата:   21-09-04 03:31

моите снимки са снимани с S7000. ИМА RAW формат, но сам с photoshop 7 и не го отваря.ако даржиш на него, аз 4акам тези дни Canon 20D,и сигурно ще го продам.може да се разберем.имела ми е в профила.

Автор: Brummaker   
Дата:   21-09-04 03:33

тези дни ЧАКАШ 20D ?!

та той тези дни се очаква ДА ИЗЛЕЗЕ у САЩ...

първа  назад  1     всички  напред  последна