Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 контрол на апарата от компютъра
Автор: delchev   
Дата:   16-07-06 01:43

пускам отделна тема, просто ми се струва, че си е за отделна...
искам да позиционирам апарата си, ръчно фокусирано, настроен WB и т.н., и да го накарам да прави снимки през 1мин (или някакъв друг интервал) - самият апарат няма такъв вграден режим. Има ли нещо универсално, че да мога да го направя от компютъра? в момента мога да го вържа само като storage device през USB-то...

Отговори на това съобщение
 Re: контрол на апарата от компютъра
Автор: darksorrow   
Дата:   16-07-06 01:47

забрави [smile]

Автор: darksorrow   
Дата:   16-07-06 01:48

идеята е, че той го разпознава просто като един носител на информация, какъвто е едно ЦД с музика, да речем. нямаш никакъв контрол върху самото поведение на машината, само достъп до файловете в паметта.

Дата:   16-07-06 01:51

имам един дистанционен палец, освен да взема да го закача върху щракалото и да му подавам импулс през определения период, пък той чисто механично да задейства апарата, ама е грозно и неелегантно... !@%@#$%@#$!!!@$#! и интелигентната техника!!!

Автор: Gen   
Дата:   16-07-06 01:59

Нещо с дистанционното на апрата не може ли да се измисли (ако имаш такова де).
Ако намериш някакъв подобен инфраред излъчвател, който през зададен период да излъчва такъв сигнал към апарата...

Автор: canonio   
Дата:   16-07-06 01:59

На 350Д в диска има такъв софт.
Пълен достъп до функциите на апарата през комп.

Дата:   16-07-06 02:14

с Fuji S5600 съм - няма дистанционно (то за тия пари, остава и дистанционно да дават), а неговия софтуер се разправя с него само като storage - т.е. разпознава го като устройство, вижда му името, но нямам достъп до функциите му като фотоапарат, явно ще действам с добрата стара механика, за съжаление ще трябва да си поиграя да му настроя силата с която натиска, че последно можеше да забива пирони по сигнал (почти) и да му огранича хода... 2 дни играчка...

Автор: canonio   
Дата:   16-07-06 02:24

Ето как изглежда. А в ляво е това за което питаш ти.

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/lets8284.JPG
http://img98.imageshack.us/img98/9272/remoteps7.jpg

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-07-06 03:25

delchev, има и сапунерки с дистанционно и снимане през определен период от време , а когато се закачат през USB към РС с подходяш софтуер (който влиза в комплекта на апарата) може да се снима през какъвто си искаш период и даже от РС да командваш вариото. Сниманите кадри се записват на харда на копютъра , а не в картата на апарата и така не те ограничават МБ в картата.Разбира се цената не е $300 ,а $600-700, но повярвай ми всяка екстра е много полезна и създава огромно удобство. Дано успееш да пригодиш механичния спусък.

Автор: ahab   
Дата:   16-07-06 10:35

Сапунерките на Canon го имат. Поне луксозните.

Имах S50 която се връзваше през УСБ и имаше пълен контрол от ПЦ-то към нея.
На ЦД-то имаше софтуер за това..

Автор: stavel   
Дата:   16-07-06 16:13

PS 5XX сериятя на Canon също го поддържа, но изисква апарата да е захранен от адаптер, а не от батерии.

Автор: didesignbg   
Дата:   16-07-06 16:17

смени режима на апарата да го разпознава като компютър не като дисково устройство. инсталирай и всичко от диска. това ти го казвам наизуст не съм си при компютъра в момента. иначе има допълнителен софтуер за автоматизация, ако фуджито поддържа дистанционно със сигурност може да се направи с програма от типа на Girder.

Автор: ade_ran   
Дата:   16-07-06 17:16

znam kak:
moje da si napi6e6 programka i da pravi snimki prez opredeleni intervali- no za tova samo ako razbira6 ot programirane-ne 4e 6tee osobeno slojno.predi vreme edin piqtel si napravi ama be6e s sony. ako ne razbira6 nameri nqkoi friend da ti napi6e-ne e tolko slojno

Автор: brunobanani   
Дата:   16-07-06 19:45

Не знам как е възможно да стане от ПЦ-то тази настройка, но моя апарат го има като вградена функция. Canon S2 IS - нарича се интервалометър и позволява настройка на времето от 1 до 60 мин и брой на снимките от 2 до 100. Функцията работи на батерии когато се активра примерно 1 мин. - 10 бр. снимки апарата сам се включва през една минута, снима и се изключва и така през една минутра, докато направи 10 кадъра. Не знам само защо има ограничение от макс. 100 кадъра. Може би с някой ъпдейт да го оправят това ... мисля си че е недостатъчно, а пък интервала също е много голям минимум 1 мин. Щеше да е добре, ако можеше да е 10 сек. - така например мога да поставя някъде в на перваза и по време на градинското ми парти да си щрака през 10 сек, без да смущава хората и без нагласени сцени .... оф май много неща искаме от тези машинки [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна