Автор: shotlandetsa
Дата: 16-07-06 12:15
много благодаря за изчерпателната инфромация!
Това >>> е нещото от което се нуждая, т.к. имам 4 метров кабел, който най-долу си постнал. Платката не става, тк. не уточних че става въпрос за едно малко 12" делче.
Не съм много съгласен за това че е тъпо да се използва пецето за подобни снимки. Ако снимаш някакво ужасно макро (статичен обект) е много по-добър вариант от директното визиране.
Друго приложение, макар и малко специфично, е ако искаш да снимаш плашливи птици, които знаеш че ще кацнат през камерата в определен периметър, дали защото си сложил някакви семена, които обичат или защото гнездят на земята или нещо друго. Тогава слагаш на статив, кадрираш и с лаптопеца се скатаваш колкото ти дава възможност кабела. Разбира се това са пипкави работи, но понякога може да се окажат единствен вариант за качествена и ефектна снимка. Не че аз ще снимам така, но просто държа да тествам, за да съм подготвен.
Другото, което ме вълнува е, от къде може да се купи този преходник, който съл лънкнал и дали може да се намери по-дълъг кабел от сорта на 10 метра, защото тогава вече става интересно :)))
|
|