Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апарат до 2000 лв.
Автор: stoyan_5   
Дата:   13-07-06 09:43

Един колега, който не е много навътре с фотографията е решил да си взима ДСЛР.
Помоли ме за съвет, Канон 350Д или Пентакс К100Д.
Аз разбира се изтъкнах предимствата и на двата апарата, но ...
Той иска най-доброто, е без 5Д, поради високата му цена.
Възможни са и предложения за Никон.
Моля, дайте съвет, тъй като аз не съм много наясно с Никон!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Апарат до 2000 лв.
Автор: shadowhand   
Дата:   13-07-06 09:52

Пентакса е супер добро решение. За 1700лв ще го вземеш с китовия и 55-200. Наличието на стабилизатор ще премахне големите цени за обективи, които трябва да даде в случая с Canon за да получи стабилизация на изображението.

Автор: Cristinel   
Дата:   13-07-06 09:53

Или пък да изчака Септември за СОНИ АЛФА 100[cool]

Дата:   13-07-06 09:59

Джъмбо,
Моля, кажи нещо за Никон!
Кой модел би препоръчал?

Автор: wfw   
Дата:   13-07-06 10:02

d70s + nikkor 18-70
ако не е много напреднал и д50 ще му върши работа, а и е много еФтин:)

Автор: Георги   
Дата:   13-07-06 10:02

what about olympus? [smilie10]

Дата:   13-07-06 10:04

Казах му за Е-1, ама бил стар според него!?

Автор: джъмбо   
Дата:   13-07-06 10:13

ами отказах се да препоръчвам техника после все се гледа и се чуди абе дали си струваше

щом е любител ДСЛРа не му е нужен

аз препоръчвам сони еР 1

защо???

матрица като на ДСЛР
сметнат висококачествен обектив за тази матрица
липса на огледало и от там на вибрации
мисля че 24-120мм са напълно достатъчни за един любител

а да май не се налага да се чисти и матрицата [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

стига сте се хвърляли на дслри
това са камери които искат сериозна поддръжка

Р1 си е точно за любители със супер високи изисквания

а да забравих: МАКРО

щото един макро обектив иначе струва 400$ нейде

Дата:   13-07-06 10:14

какво значи стар? иван нали го бори по резолюция с Е500. еххх да пипне да види. например ако пипнеш канон 10д никога няма да си мечтаеш за 350д. разлика в усещането и в телата огромна. въпреки че второто има повече мегапиксели.

според бони, д100 като усещане е доста по-добре от д50 и д70.

според иван, същото се отнася и за е1 спрямо новите е300 и е500.

мегапикселите продават, не го забравяй :) никой няма сметка да си купиш едно сносно тяло и да не го сменяш 2-3 години. трябва всяка година да сменяш за да печелят гигантите :Р

ако държи на ново тяло, добър вариант е пентакса к100, имаш си хубава матрица с добра резолюция и стабилизация. ще се събере с двоен кит и карта в тия пари.

ако си намери канон 10д или никон д100 за около хилядарка запазено също е прекрасен вариант. е1 двоен кит също ще се вмести в цената.

как може някой да реши вместо него? най много пак да се изпокараме. истината е - всички тия тела са достатъчно близки и достатъчно добри за да не го ограничават. останалото е въпрос на субективен избор: марката, как стои в ръката, как борави с него, кой го кефи за да е негов, понеже и това е важно да ти доставя удоволствие като си снимаш.... да ходи да пипне и да си реши сам субективно кое го кефи.

Дата:   13-07-06 10:16

Р1 си е точно за любители със супер високи изисквания

имаш бири от мен [smilie24] [beer]

и звучи наистина разумно. ако ти отеснее после сонито поне ще знаеш че е имало смисъл да си купуваш огледален. нали така [smilie11]

Автор: IChertov   
Дата:   13-07-06 10:40

дамм.. аз взех 350Д + 18-55 + 2ГБ карта за 1569.. . но Д70 с Никорския е по-добре [smilie5] [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   13-07-06 12:14

джъмбо

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Много хора си взимат ДСЛР без изобщо да правят сметка че ДСЛР има видимо предимсто САМО когато има налични поне 4 качествени обектива /широк,нормален,теле и макро -твърди, зумове или комбинация между тях/

По-добре качествена компактна камера от колкото ДСЛР с лоши обективи...

Автор: vizov   
Дата:   13-07-06 12:29

Еееееее, добре бе. Най-накрая да видя да се препоръчва нещо по-различно от DSLR.[smilie24]
Ама съм сигурен, че ако беше питал човека за Sony R1 със сигурност щяхте да му кажете да си вземе DSLR [smilie7] [ezik]

Сега и аз да се изкажа за Сони-то. Готино, ама мноо зле ако ти трябва да снимаш в серия - с това миниатюрно буферче.

Автор: rorus   
Дата:   13-07-06 16:11

Тъй, като човека не е много навътре с фотографията (според условието на задачата) Sony R1 е най-добрият избор.

pmаrtinov - абсолютно прав.

Автор: CYPER   
Дата:   13-07-06 16:54

Sony R1 [smilie24]

Автор: krp   
Дата:   13-07-06 17:40

Е сега в базара има една много гут цена на Самсунг -Пентакс, Един 350Д също тяло...

Автор: cicomanco   
Дата:   13-07-06 18:26

Е-500 с комплекта от двата обектива и към него една светкавица!друго за какво?ако ще си сменяш апаратите като хлапе-телефона...

Автор: solo5   
Дата:   13-07-06 18:52

и на мен много ми допада Sony R1 [smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   13-07-06 19:08

alfa-та [smilie5]

Автор: george_v   
Дата:   13-07-06 19:11

любител с 2000 лева за апарат. На кой свят живеете бе хора

Автор: emax   
Дата:   13-07-06 20:28

george_v: на този! има любители и с много по скъпи апарати, всичко зависи от амбициите и финансовите възможности! Пентакс е наистина много добра алтернатива! Аз лично бих препоръчала ДСЛР за сравнително малко пари и инвестиция в обективи, тялото може да го сменяш на 2/3 години те и цените им доста падат! Фотографията е краста, ако си купиш добри обективи и ги пазиш цената на комплекта няма да падне много в следващите няколко години, ако обаче си купиш компактен апарат и решиш след време, че имаш по високи амбиции или че фотографията не е твоето призвание можеш да пиеш една студена вода..

Канон 350Д в немските фотографски списания го изкарват по неудачно решение от Никон Д70, аз снимам с Канон 20Д и като цяло съм много доволна от обективите им, но мисля, че никонските в никой случай не им отсъпват!

Автор: n1x0n   
Дата:   13-07-06 20:49

И аз съм против варианта с компактните камери, в случаите в които човека иска да вдигне качеството. Може да са много сполучливи някои от тях, в някакъв момент, но иситната е, че остаряват морално доста по-бързо от ДСЛР-тата, по-трудно продаваеми са после и с по-голяма загуба.

От "алтернативните" DSLR фирми /Olympus, Pentax, Sony/ ти препоръчвам Pentax. Най-добрите обективи като съотношение цена/качество.

Автор: джъмбо   
Дата:   13-07-06 20:55

симбончо мойто момче ти пипал ли си я тази алфа че само я препоръчваш????

моята препоръка идва от опит
а бошинството препоръчващи гледам са от типа супер експерт дето са снимали със всичко и знаят какво да препоръчат.....

Автор: PolarBear   
Дата:   13-07-06 21:04

Ако ограничението е 2000 лв в обозримо бъдеще, тогава не си струва да се купува нов ДСЛР. Тяло втора ръка и останалото за стъклария.

Сони Р1 е явно разкошен апарат, но е доста скъп а и на човека рано или късно ще му се прииска да снима и по-надалече. А ако ще се купуват и конвертори...сумата става голяма...(всъщност дори не съм проверявал има ли такива, но изхождайки от досегашния си опит със Сони мисля, че да).

При варианта "евтино тяло и добри обективи" ъпгрейда става с минимум финансови загуби.

А аз като фанатик канонец бих препоръчал Никон Д50...сериозно.

Автор: solo5   
Дата:   13-07-06 21:48

R1 ако беше 1000лв [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна