Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D50 vs D70 - детайлност в RAW
Автор: marin.drv   
Дата:   07-07-06 17:38

Има ли с някой с преки впечатления от двата апарата, дали се различава картинката в RAW по острота, или просто шумоподтискането на D50 e по-силно в jpeg?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D50 vs D70 - детайлност в RAW
Автор: Георги   
Дата:   07-07-06 17:40

ми матрицата е същата. не би трябвало да има разлика. ама не съм никонец, някой такъв да се изкаже компетентно [smilie24]

Автор: artmika   
Дата:   07-07-06 17:56

картинката в RAW би трябвало да е същата

Автор: marin.drv   
Дата:   08-07-06 01:00

Тук намерих един тест в RAW, излиза, че все пак "шумодавът" на D70 e по-консервативен, дори и в RAW, и картинката е малко по-остра

Автор: simbon4o   
Дата:   08-07-06 12:03

стига бе матриците са еднакви ама 1:1 няма как да има разлики(при RAW или по-точно NEF)!!! Освен с различни стъкла!

Публикацията е редактирана (08-07-06 12:05)

Автор: джъмбо   
Дата:   08-07-06 13:11

а кой е казал че матриците са еднакви?

Автор: simbon4o   
Дата:   08-07-06 13:33

ми навсякъде така пише [smilie5] съмнява ме Sony да произвеждат няколко вида APS 6 меги със повече и по-малка рязкост на картината [smilie18] малко ми е смешно [smilie5] нз. Определено разлики ако има не са в матрицата, не че съм го отварял но след като никой досега никъде не се е питал даже дали не е друга т.е. няма слухове да е - не е друга! Пък и като видях сайта и ревюто дето Марин дава за пример ... лично на мен ма хич не ми изглеждат сериозни! Матрицата е като на D70,D70s, KM 5D, 7D, Pentax istDL/DS/DS2, Samsung ......... и още няколко други.

Дата:   08-07-06 14:10

правят различни матрици сходни са но са по-ново поколение а и всяка фирма си казва изискванията
поне по кодировките на матрицата си личи

а освен това рязкоста зависи и от обработващият софтуер който за всеки нов модел е по-нов и съответно по-различен иначе защо със всеки модел има и ново поколение РОУ???

Дата:   08-07-06 14:12

иначе защо със всеки модел има и ново поколение РОУ???

за да може в един момент архива ти да е нечетим. и да сменяш тялото. колкото по-често, толкова по-добре. все пак никой няма полза да сменяш тяло на 3-4г. :)

Дата:   08-07-06 14:13

пък и от компресирания роу на д70с ъпгрейда до некомпресирания двойно по-голям на д50 си е ебати ъпгрейда :)

Дата:   08-07-06 14:15

горното да се чете д70, а не д70с :)

Дата:   08-07-06 15:50

за да може в един момент архива ти да е нечетим. и да сменяш тялото. колкото по-често, толкова по-добре. все пак никой няма полза да сменяш тяло на 3-4г. :)

я пак

нещо не зацепих

всички стари файлове се четат с новите програми така че....

Автор: boni   
Дата:   08-07-06 17:34

Моите впечатления са, че няма видима разлика при какъвто и да е размер на печат между RAW файлове от Nikon D100/D70/D50 KM5D/ Pentax istDL/S.
Има разлика в точността и прецизността на АФ, която при никоните е класа отгоре, както и при отката на огледалото, която при Никоните пак е класа отгоре и съответно оттам сполучливите и резки кадри са повече.
Между Д50/Д70 и Д100 не съм видял някакви впечатляващи разлики (на Д70 му е малко по-тънък АА филтъра и наистина ако се гледа картинката на 100% се вижда леко предимство, но пък и повече моаре)

първа  назад  1     всички  напред  последна