Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 копист на минилаб
Автор: martinv   
Дата:   06-07-06 19:19

значи утре съм на интервю за такава работа ...дайте некви съвети какво горе долу ще ми искат да им покажа
п.с. всъщност аз не кандидатствах точно за копист но после се оказа че те тва са търсели ...та кво трябжа да прави тоя копист да изкарва снимките ли
сорри за тъпия въпрос но ...всеки има такива моменти
айде [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: копист на минилаб
Автор: C41   
Дата:   06-07-06 19:22

[smilie24] Да, копистът копира снимки.

Автор: nodoubt   
Дата:   06-07-06 19:30

успех [smilie24]

Автор: jrr   
Дата:   06-07-06 19:37

като те накарат да сложиш филма на машината , гледай емулсията да е отдолу[smilie24]

Автор: yan   
Дата:   06-07-06 20:55

Аз пък утре изнасям концерт (вокал)
Ако някой може да ми обясни как точно се пее- ще делим хонорара наполовина.[smilie18]

Автор: cicomanco   
Дата:   06-07-06 22:27

посоката на емулсията зависи от вида на мшината , но от личен опит ти казвам че ако си фотограф , дълго време няма да изкараш като копист.ще те хванат лудите на третия многознайко дето си мисли че от неговата некадърщина трябва да изкараш едва ли не шедьоври!все пак има сметка да копираш собствените си снимки .пробвай пък...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-07-06 22:39

martinv,не се притеснявай и не слушай много какво те плашат другите, защото аз съм най -стария копист във форума и ще ти кажа , че е много по-лесно отколкото си мислиш.
Ако машината е дигитална нещата са много по-лесни и , ако имаш средни компютърни познания ще се справиш.
Ако е аналогова или такава с +цифрова рамка ще свикнеш за 3-5 дена , но фотографията и клиентите със "Скина" трябва да са ти на сърцето, иначе не се издържа.

Ще те питат , къде си работил преди това , можеш ли да заредиш-извадиш филм от фотоапарат, можеш ли да "преточиш" карта от диг. фотоапарат или видеокамера в РС и да го врътнеш на ЦД. Може и да те накарат да снимаш с някоя диг. сапунерка за паспорт. Може и да те попитат и да видят познанията ти по "фотошоп" при елементарни обработки на сканирани снимки (лек ретуш и реставрация).
Дано съм ти бил полезен. Успех!

Автор: cicomanco   
Дата:   06-07-06 22:46

т не е за стрх бе човек!трябват му нерви!че е лесно - лесно е ама човек като му се снима пък го карат да копира...гадничко е!

Автор: martinv   
Дата:   06-07-06 22:51

GOSPODIN
благодаря мн :)
реставрацията не съм я правил още но в краен случай само ще се пробвам там ...май съм малък за таз работа доста хляб трябва да изям още

Публикацията е редактирана (06-07-06 22:54)

Автор: didesignbg   
Дата:   07-07-06 10:11

ами в общия случай успех на интервюто!
копист-а е най-неблагодарната работа в едно фото. моли се да бачкаш на нова машина със сухи чорби и добър климатик, защото иначе не се издържа!

първа  назад  1     всички  напред  последна