Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сносен цифрак до 400 лева. / Canon A430 VS. Canon A530
Автор: remonstrance   
Дата:   02-07-06 15:21

Здравейте !
Много се радвам да се присъединя към вас. За целта обаче ще ми е нужна известна помощ в избора на нещо любителско и не прекалено ангажиращо, що се отнася до машинка. Тук има доста компетентни хора (надявам се именно те да ми обърнат внимание) и не случайно ви безпокоя. Това е едно от малкото места, в което човек може да се допита за нещо подобно.
Да кажем, че крайната цента не трябва да надвишава 400 лева (+/- 10-15-20). Доста ревюта съм изчел, доста апарати поразгледах, но така и не мога да преценя.
Именно поради тази причина се обръщам към вас. За сега съм се спрял на Canon A530 и А430. С А530 съм снимал дори, но дилемата ми идва от това, че е с ~90-100 лева по-скъп от малкият си брат. А както се досещате, купя ли апарата, ще е добре да имам някой лев и за кейс и памет. Заслужава ли си по-голята първоначална инвестиция за А530 и защо ?
Интересува ме като качество на картината еквивалентни ли са двете щракалки ?
Аз лично не срещнах нищо друго, толкова добро, като съотношение между цена и качество. Ако имате някакви предложения, ще се радвам да споделите... [smile]
Коментарите от сорта на "... дай още 10 000 марки и си купи...", ако може да ми ги спестите, направо ще сте жестоки.
Повече от посочената сума, бих дал само и единствено ако спечеля от ТОТО-то. [smilie3]
Очаквам мненията ви. Благодаря предварително !

Отговори на това съобщение
 Re: Сносен цифрак до 400 лева. / Canon A430 VS. Canon A530
Автор: shotlandetsa   
Дата:   02-07-06 15:59

аз не съм от компетентните, но за това пък продавам изгодно cannon ixus 50 на 2 мес. на ПМ детайлите [beer]

Автор: mg2   
Дата:   02-07-06 16:36

Разликата е доста голяма! Особено като се имат предвид настройките за приоритет на време, бленда, и мануал на А530! Вземи него... след време ще разбереш и сам защо :) Позволява ти по-голяма свобода за реализация на снимки в различни условия! А иначе за памет ще събереш пари....но е по-добре A530!

Автор: mg2   
Дата:   02-07-06 16:40

И не забравяй за 5-те мегапиксела и ISO до 800 на A530! Не са от огромно значение, но са полезни за печат и за снимки с малко светлина.

Автор: PolarBear   
Дата:   02-07-06 17:46

Разликата е много голяма. Това, което веднага се вижда, е липсата на ръчни настройки при единия, той става само за семейна документалистика. Има и неща, които не се виждат веднага - например големината на сензора...не говоря за мегапиксели.

Не се безпокой за паметта - цените на паметите падат непрекъснато. Може да вземеш и втора ръка - дори да се скапе след година, тогава за същите пари ще купиш нова, но поне два пъти по-голяма.

"Кейсът" на подобна сапунерка не е скъп, не се притеснявай и за него.

Автор: rosentushev   
Дата:   02-07-06 18:42

A 530!, Другият както виждаш е бая, по-слаб. Снимам с А540, а те са почти едни и същи, не се колебай, взимай А530 и не му мисли, тези 100лв в повече си заслужават![smilie24]
[beer]

Автор: Кирил   
Дата:   02-07-06 20:31

A530 определено, А430 никак не си струва.

Дата:   02-07-06 20:36

Благодаря ви господа, че се отзовахте. [smilie3]
До края на месеца, се надявам да съм с него. Само заплата чакам и... [shtrak]

Автор: ivodam   
Дата:   02-07-06 21:10

Ако можеш да се понапрегнеш още мъничко във финансово отношение, някъде вкъщи ми се мотаеше един Canon S60, супер апаратче си е за тези пари, а за памет ще те уредим тънко, няма проблем.
Обади ми се на мейла или кюто, ако те интересува.

Дата:   03-07-06 00:45

Баш на това апаратче не съм му особен фен, но мерси все пак за предложението. За паметта ще поизчакам. Първоначално, ще тъпча в старата 256-ца SD на Apacer, която ползвах за старата сапунка.
Смятам да взема апаратчето от Германия. От там, могат да ми го докарат новичко за 150-170 €. Доста по-изгодно ще дойде, но ще трябва да се простя с гаранцията... което не зная до колко е добре. [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна