Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с memory card
Автор: jordan82   
Дата:   26-06-06 22:30

Ползвам SD card 512МВ на A-DATA от една година и досега нямах никакви проблеми. Сега се върнах от тридневно скитане из планините и тръгнах да свалям снимките на компа. По едно време ми изписа съобщение за грешка, в което се казва, че не може да прочете единия файл. Дадох няколкократно retry, но нищо не стана. Накрая игнорирах въпросния файл и свалих останалите. Става въпрос за една снимка само, но дали това е сигнал, че паметта е започнала да се скапва? Моля, който има опит с такива проблеми да сподели опит. Чудя се дали да сменям паметта или това е инцидентно.
Вероятно ще ме посъветвате да форматирам картата - това го правя всеки път като я напълня. Само че това не е истински формат.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с memory card
Автор: delchev   
Дата:   26-06-06 22:35

на мен карта ми е правила такива номера ако батерията свърши по време на запис - файлът остава отворен и не може да се прочете по никакъв начин, дори апаратът дава индикация card error
Другото нещо, поради което може да се получи такова нещо е замърсен контакт - виж дали всичките пера на картата са чисти - може да направи такова нещо от кондензирала влага... аз поне не съм забелязал да има някаква зависимост при моите...

Дата:   26-06-06 22:58

Батериите не са ми свършвали по време на снимки, а колкото до контактите - ако са замърсени как съм успял да копирам останалите снимки? Възможно ли е наистина да е от това? Иначе апарата се понамокри малко - валя дъжд, снимах водопад от близо, но не е правил проблеми. Веднага го бършех след всяка снимка.[smilie21]

Автор: delchev   
Дата:   26-06-06 23:07

това е една от загадките на битието - при мен когато направи такова нещо (замърсени контакти) беше следното - извадих от калъфа, направих около 20 снимки и ми даде card error. сложих другата карта (имам си 2) и продължих да снимам - после на card reader проблемната се прочете до някъде, огледах, забелязах малки петънца по контактите, избърсах със суха памучна кърпа и всичко освен снимката на която беше дало card error се прочете чудесно...
От личен опит - толкоз... може пък проблемът да е някъде другаде...

Дата:   26-06-06 23:50

Благодаря за информацията.[smilie24][beer] Надявам се проблема да не е сериозен. Те картите вече не са толкова скъпи, но ако не е необходимо не ми се купува. Дано само не ми изиграе някоя лоша шега - като наснимаш най-хубавите снимки да не проработи[smilie2]

първа  назад  1     всички  напред  последна