Автор: midtone
Дата: 02-07-06 18:47
Каква история разказва тази снимка? И по какъв начин я разказва?
С уговорката че коментирам thumbnail с размери 160х120, историята, която ми разказва тази снимка е на едно бедно и нещастно детенце, което си няма дигитален фотоапарат и броудбанд интернет, че да поства тук, в този форум. Срамежлво е, и наднича към фотографа с предпазливост, явно и друг път е патило. Отрязал си му крачетата, нали.
Освен тази история на обекта, аз виждам и историята на фотограф-любител, ентусиаст и самовлюбен, с високо мнение за артистичните си способности. Иначе нямаше да тонираш снимката в B&W, нито пък да пуснеш тази тема.
Това са някои от историите, които ми разказва тази снимка. Не са вълнуващи. Първа грешка.
Стигаме до начина, по който снимката ни разказва тези истории.
Всяка снимка е рамка, с нещо в нея. Най-важните елементи на една снимка са линия, форма, текстура, светлина, движение и перспектива. Те трябва да са в хармония, за да разказват историята си въздействащо. Освен това трябва да заемат цялото пространство на снимката. Пространството на снимката се състои от 9 полета, определени от "златното сечение". Какво има, и какво липсва във всяко едно поле е изключително важно за крайният резултат.
Сега погледни твоята снимка, оцени хармонията и пространството, и сам си отговори къде е втората грешка.
Накрая трябва да отбележа, че усилието ти е достойно за уважение, и че не трябва да слушаш никого, освен сърцето си. Това е, което дава на една снимка "уау!" фактора, а не техническите детайли.
Успех.
|
|