Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 копиране на документи със скенер
Автор: garry   
Дата:   20-06-06 17:30

искам да пусна един епсон 2480 да работи като копирна машина /през компа се точи информацията естествено/, обаче епсънската програма е много тежка и бавна, а и сканира на някаква фиксирана резолюция която не може да се промени. Пробвах една шеруеър програма от даунлоад дот ком обаяче не ще да работи нещо. Освен това в момента не съм в БГ и не мога да ровя във фрии сървъри и торенти/особеност на тукашния ми нет/.
Та молбата ми е ако може някой да ми прати на мейла такава програмка, на която да може да и се задава на каква резолюция да сканира. Обикновено има подобни на диск към всеки скенер.
принтера ми е епсън ц80 /ако има някакво значение/
garrry@mail.bg ми е мейла

Отговори на това съобщение
 Re: копиране на документи със скенер
Дата:   20-06-06 23:45

bahti, nikoi li niama skener ???

Автор: chiphead   
Дата:   20-06-06 23:50

аби-файн рийдъра? нямаш ли го на диска ???

Автор: asahi   
Дата:   21-06-06 00:33

"Копирната машина" след като сканира изображението го обработва доста яко преди да го подаде към принтера. Има си специализиран контролер, който е доста мощен за това си приложение. Не се смятат лесно 20-30 странични документи, дори и в черно-бяло.
Та тази дейност не е баш подходяща за персонални компютри.

Дата:   21-06-06 09:22

асахи тва при тебе е професионална деформация
не става дума за рип или нещо друго.
Става дума за малка програмка - обикновено са до 1мб големи която показва елементарно меню - бутон копи, цифрови бутони от 0-9 и т.н, имитиращи интерфейса на елементарна черно бяла копирна машина.

тва отдолу го пробвах, но след като го кракнах не ще да печата, а преди кракването печата че е демо върху текста.

http://www.lucersoft.com/lccopier/lccopscr.php

Дата:   21-06-06 12:31

Между нас казано можем да си го наречем РИП, ама в света РИП наричат друго нещо, дето от единия край му е вързана мрежата или принтерския порт.
Та мисълта ми е, че в процеса сканиране+принтиране=копиране има доста сметки по файловете и не се изненадвай, че програмките се влачат.

Автор: strong94   
Дата:   21-06-06 13:21

Ами зато ва хората са измислили копирните машини
Ако очоквош с тази комбинация да постигнеш дори и на половина бързината на наи бавната то ми се струва че начинанието ти е обречено.
Аз го имам същиая скенер с доста бърз принтен IP4000 и пак немога да стигна никаква прилична скорост.

Дата:   21-06-06 13:52

Забавянето идва и от използването на ПЦ каналите за връзка - УСБ, паралелен или както там е комбимнацията.. В копирната машина контролерът чете директно от ЦЦД-то на скенера и управлява директно лазера на принтера.

първа  назад  1     всички  напред  последна