Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоапарат & Camcorder
Автор: Bacho   
Дата:   21-06-06 00:49

Здравейте!
Искам да си закупя Камкордер и Фотоапарат от САЩ. За камкордера съм се спрял на Panasonic VDR-D200 като искам да записва на DVD а не на касетка. Ако е по-добре на касетката от колкото на DVD-то моля да ми кайете. Приемам и предложения за други на цена около $500-550.
За фотоапарата съм се спрял на Panasonic FZ-30 но сега като видях че ще излиза Panasonic FZ-50 доста се чудя дали да не се насоча към него.
Кажете ми и от къде мога да си закупя нуйната стока по интернет? Къде ще ми излезне най-изгодно?
Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат & Camcorder
Автор: asahi   
Дата:   21-06-06 00:58

1. На ДВ касетка е по-добре.
2. FZ-50

Автор: karen   
Дата:   21-06-06 02:23

И аз мислих,че на мини ДВ е по-добре,обаче размислих!
Защото ако е на мини ДВ накрая пак ще компресираш видеото в MPEG2 и качеството ще бъде същото(надали ще запишеш 4ДВД-та без компресия за филм 45мин-1 час)! Освен това при мини ДВ-то ще трябва да сваляш и да обработваш с часове [smilie3] ,докато при ДВД-то си взимаш 3 презаписващи ДВД-та(по малко над 1ГБ),сваляш ги на ПС-то за секунди,ако искаш режеш,монтираш и после ги записваш на само 1 ДВД [smilie24]

Относно видеокамерите:
По-добре си вземи Panasonic VDR-M75 (CCD 1/4") или Sony DCR-DVD205(CCD 1/5.5")
Най-добре е Sony DCR-DVD405 (CCD 1/3"),но е 550$ най-евтино в Щатите!
Не гледай това,че VDR-D200 е с по-голям оптичен зум,защото така или иначе над 14x не можеш да снимаш без статив(размазва се)
Замисли се защо иначе ще правят всички нови видеокамери с макс 12x [smilie3]
Освен това на VDR-D200 матрицата му е (CCD 1/6"),най-зле от по-горе изброените!
Това е горе-долу,много се отплеснах нещо [smilie21]
Айде успех с избора [smilie24] [beer]

Публикацията е редактирана (21-06-06 02:24)

Автор: Bacho   
Дата:   21-06-06 02:35

А ще може ли да ми кажете от кой сайт е най-изгодно да се закупува техниката?

Дата:   21-06-06 02:40

Виж тук има всичко,което те интересува http://www.camcorderinfo.com/ [beer]

Автор: tochnia   
Дата:   21-06-06 11:59

Ама за видеокамерата помисли и за това че в USA са на NTSC, а тук сме на PAL стандарт [smilie10]
А колкото до MiniDv и Mini DVD, качеството на MiniDV-то по-добро (самата компресия е по-добра), освен това на една касетка се събитат 60мин, а не едно miniDVD 30мин., така че размисли кое да си вземеш [smilie18]

Публикацията е редактирана (21-06-06 12:00)

Автор: dimmby   
Дата:   21-06-06 12:59

Дълго е за обяснение, но си вземи камера miniDV, по-добрият вариант е. Единственото по-добро от miniDV-то е HDTV стандарта който все по-масово навлиза, позамисли се и за това.

Автор: roumen5   
Дата:   21-06-06 14:02

HTDV e бъдещето, а от Sony в камерите няма по-добри. Не съм съгласен, че използвайки голям зум маже. Просто става люляно положение и то, ако този който снима няма ръка. Камерите имат стабилизатор ,но аз не го ползвам и въпреки това картината на макс. зум е перфектна

Дата:   21-06-06 16:18

Автор: tochnia
Дата: 21-06-06 11:59

"Ама за видеокамерата помисли и за това че в USA са на NTSC, а тук сме на PAL стандарт"

Това няма никакво значение [ezik] ,защото всички по-нови (от последните поне 5 години) телевизори, DVD плейъри и DVD системи потдържат и двата стандарта!

п.п.Камерите в БГ са поне 2 пъти по-скъпи [smilie10] от тези в Щатите!
Изборът за едни и същи пари е Сони от Щатите или Самсунг от тук,изборът е ваш дами и господа [smilie24] [beer]

Автор: chiphead   
Дата:   21-06-06 19:03

за видеокамерата:
1. лента, MiniDV/DV.
2. ако си в Щатите - NTSC, ако не (за твое удобство), провери, дали е възможна доставката на PAL (правят го, техниката се оскъпява с около 12-15 процента)
3. пак, ако си в Щатите - не забравяй, че май от нова година минават на Хайдефинишън, т.е. цените на техниката Стандартдефинишън, докато я има, ще падне [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна