Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 no comment(s please)
Автор: monkilok   
Дата:   18-06-06 03:53

"21 gecata
17.06.2006 23:07 Чесно казано хич не ме кефи! Смятам че в тази снимка няма нищо!Значи кофти композиция - фигурата в центъра - твърде аматьорско -няма пространство за развитие. Останалото няма да коментирам - то е видно : лошо!
Та моля светнете ме какво е толкоз хубавото на кадъра, щотом и аз слепия да го съзра! Моля автора да не се засяга много. Този коментар касае само и единствено ТАЗИ снимка, без да поставям под съмнение творческите му възможности .

23 efone
18.06.2006 00:21 до "gecata" - уважавам и заставам зад твоето мнение, за пореден път се убеждавам, че този реитинг не струва нищо. Тотално сам разочарован и нямам желание да качвам нищо тук."

https://photo-forum.net/i/367802

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Та значи видях и аз снимката за която двамата съфорумци пишат - и аз не намирам нищо в нея, не ми харесва и няма да гласувам... Просто затварям тази снимка и отивам да намеря нещо на което да се накефя!
Изобщо - не мога да разбера някой от майсторите във Форума[smilie11] .
Efone - видях снимките ти - не ми харесват. Това обаче не ме разочарова от photo-forum, където съм попадал на прекрасни творби.
Geca - в поста ти има частички градивна критика.Преобладава обаче самовлюбената и арогантна еснафщина.
Моля авторите да не се засягат много[beer] . Този коментар касае само и единствено ТЕЗИ постове.
И Efone - това, че не съм усетил снимките ти и не съм ги харесал - прави ли ги по-лоши, най-вече за начина по който ТИ ги възприемаш[shtrak] ?
Кое ви кара да мислите, че матрицата на вашето съзнание е по-по... от нечия друга?
Изобщо хора - ако видите как една фотография може да стане по-добра - споделете[smilie24] !
Ако просто ви хареса - споделете[smilie24] !
Ако не я разбирате - споделете[smilie24] !
Ако не - просто подминете!
Не ви прави чест!Даже хич![smilie23]

"Здравейте, скъпи приятели! Този сайт е направен за вас.На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите. Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват. Да сравни себе си с другите автори. Да анализира творческите си попадения и грешките си. Да участва в конкурсите ни и да спечели награда. Успех!"

Познато ли ви е? Efone преди изобщо да почваш да качваш снимки можеше да го прочетеш!
Sorry ако засягам някой!Не се сърдете!Не ви познавам и не съм предобеден към който и да е във форума.Написаното не е адресирано конкретно към вас а къв всички съфорумци.
Нищо лично против вас!Просто и вие недейте да имате!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: comment(s please)
Автор: Стоев   
Дата:   18-06-06 08:56

И аз пиша понякога, когато не ми харесва как е направена дадена снимка, обикновено когато мисля, че е съсипана откъм обработка, липса на фокус...
Надявам се да не съм засегнал някого [ezik] [smilie5] [beer]

Re: no comment(s please)
Автор: Георги   
Дата:   18-06-06 09:06

мен пък ме кефи, наподобява тс обектив. и акцентира относително сносно на крачетата.

не е връхта, но не е и лоша.

не разбирам защо вашето мнение трябва да е водещо? че и тема да отворите?

п.с. монкилок, профила на бс ми хареса доста повече от на гецата и твоя. едни такива стандартни. нищо кой знае какво не открих което да ме накара да отворя някой тъмнейл на първо бегло зяпане.

Дата:   18-06-06 09:09

п.с.2 ефоне, айде първо се понаучи да снимаш преди и ти да го раздаваш така категорично :)

Автор: Marillion   
Дата:   18-06-06 09:19

Момент...

1-во всеки има право да изказва личното си мнение, както намери за добре и когато реши.

Според мен няма нищо странно тук. Човека е решил да изкаже мнение - неговото си мнение.

Относно снимката - на който му харесва - гласува, пише и ала-бала. Това, че има повече рейтинг Б означава, че не е за масовия вкус, а е нещо различно. За повеч инфо - теми по въпроса бол.

А най ми е странно това, че като пуснеш някаква критика и автора моменталически го смята за оплюване.

От няколко дни си правя разни експерименти с гласуването и писането на коментари. Скоро ще стане ясно до къде ще я опра... но до тук наблюденията ми са по-скоро отрицателни. Просто разглеждам снимката и казвам това, което не ми харесва, или как бих го снимал аз. Някои хора или се взимат много на сериозно или мислят, че съм злобар, комплексар ... като пусна всички събрани мои и чужди контра коментари, лични съобщения от "автори" ще ви стане ясно за какво говоря.
Това го реших заради разни теми от сорта: Аз не гласувам за приятели, рейтинг А,Б...
До тук съм установил, че ВСИЧКИ ревът, че искат критика а като им я праснеш полудяват от злоба. Малко са хората, които приемат нещата както са - дори се радват, но наистина са малко.

Дата:   18-06-06 09:22

не си прав, ако всеки изкаже мнение отваряйки тема. ще четем по хиляда теми на ден. и защо?

Автор: designWERK   
Дата:   18-06-06 09:24

По-вярно от горното...няма накъде![smilie24](Георги ме изпревари... визирам по-горното)

Публикацията е редактирана (18-06-06 09:25)

Автор: nsirakov   
Дата:   18-06-06 09:44

Жоре по твоята логика само някой хора ли могат да отварят теми? и кои са тези "привилигировани"

Дата:   18-06-06 09:45

Сигурно съм сгрешил при коментирането, но чак пък "перчене" ... ?[smilie8]

https://photo-forum.net/i/369522

Може би и коментирането е изкуство, на което трябва да се учим, четейки чужди коментарии.

Дата:   18-06-06 09:48

не привилигеровани, ами прекалено много народ сме вече. представи си какво ще стане ако това се наложи като практика - всеки почувствал се недооценен или обиден да си пуска темичка. на ден се качват стотици снимки. ще се заринем направо.

Автор: gecata   
Дата:   18-06-06 10:06

Без да се засяга много Авторът, ама чудя се за какво все пак става дума?[smilie10]....

Автор: BoRiSoFF   
Дата:   18-06-06 10:07

Та значи видях и аз снимката за която двамата съфорумци пишат - и аз не намирам нищо в нея, не ми харесва и няма да гласувам... Просто затварям тази снимка и отивам да намеря нещо на което да се накефя!

А бутона за нежелани коментари?

Автор: hostage   
Дата:   18-06-06 10:09

Хората искат критика, а ти... Според мен казаното за снимката си е на място. Подобни коментари само могат да те научат на нещо и можещ да се радващ, че те критикуват [smilie5]
Опита ли да я обработищ по друг начин или да снимащ на ново? Чак тогава ако стане по-зле можещ да съдищ критиците [beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   18-06-06 10:11

много сме, така е, но това не е причина да се държим така...

това е въпрос, който мислих да пускам като тема... защо има хора, които могат да пускат всякакви глупости и всички да им се кефят, а други пускайки съшото им се отговря - "Какво ривеш и пускаш такиива теми".... някак си не върви....

Автор: Тед   
Дата:   18-06-06 10:54

Общо взето нещата отиват към култовата тема за този форум:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=4&i=55301&t=55301&phorum_uriauth=

Все пак, от една страна, по този начин повдигнат въпроса, снимката отива в секция критика, но пък авторът може да не иска да се коментира - направил е това и така.

Някои гледат пък авторите преди да гласуват - видете ли -> може да е на някой виден автор - авторитет и снимката е безспорна.

Лесно се виждат авторите, без да гласувате - bc, Oskar на горните снимки на линковете.[smilie3]

Отговорът на момчето го е дал Бони в линка на горната тема:

"Автор: flashman
Дата: 16-06-06 16:44

МИТ
Първи админ (Жоро): "Форумът е една стъпка към гражданското общество. Форумът създава предпоставка. Да се събират тук хора, които имат еднакви интереси.
От тук натам тия хора ако са качествени сами ще се организират, ще изградят своите структури, ще се преборят за правта си, ще си правят пленери, изложби, събития."

АНТИМИТ
Втори админ (Бони): "Разбира се, че системата работи за рейтинг Б, това ни беше и целта, след като го въведохме.Да направим място, в което масовият вкус поне малко да бъде елиминиран.
Освен това , рейтинг Б до известна степен е формиран от нашия вкус - на админите.
Ние сме избирали снимките за тези 14 изложби които изтекоха, ние сме гласували доверие за изложбите на тези автори и на техния вкус и той се припокрива до голяма степен с нашият вкус. Така че техните гласове са израз до голяма степен и на нашия вкус.
"

Това е отговорът.

Дата:   18-06-06 10:57

Photo-forum е комерсиален сайт.Тук добре дошли са всички и профита и любители.Няма как да е иначе ако хората които са го създали са решили да спечелят нещо от добрата си идея.Не случайно paste-нах текст от началната му страница.
Страницата наистина е супер!Дава възможност на хората, да направят опит, да се докоснат до някакво изкуство.Не само това - форумът стимулира хората да създават такова.В една държава с антикултурна политика това хич не е малко.
Ако онези, които възприемат себе си като майстори, не могат да търпят снимките и мненията им да са в един и същ форум с тези на простосмъртните - нека си направят свой, антикомерсиален, тясно ограничен сред профитата сайт.Иначе трябва да се примирят със стандартните неща, защото когато един човек прохожда в нещо и няма гениален талант, той се насочва именно там.
Стоев разбира се - пиши когато нещо не ти харесва.Но само ако помогнеш на автора да го направи по-добро.ГРАДИВНАТА КРИТИКА е нещо много различно от простото констатиране на несъвършенство.
Георги - никога не съм говорил за на BC профила.Определено е много по-добър от моя.Аз съм абсолютен любител, снимащ стандартното в стандартното си свободно време със SONY T1 party апаратче...
Е и? Снимка която е стандартна за един може да хареса на друг.Снимките са като музиката - изграждат визия в съзнанието ти, карат те да почувстваш нещо, харесват ти само ако докоснат нещо дълбоко лично в теб.Всяка фотография си има история.Тя е фрагмент от живота на автора - тя е част от автора.
п.с.
Hostage - снимката не е моя.И не говоря конкретно за на BC фотографията.Говоря по принцип.

Публикацията е редактирана (18-06-06 11:33)

Дата:   18-06-06 11:09

Тед - [smilie24], прав си!Абсолютно точен пост.
Аре на [beer] на всички.

Публикацията е редактирана (18-06-06 11:18)

Дата:   18-06-06 12:24

monkilok написа:

..Стоев разбира се - пиши когато нещо не ти харесва.Но само ако помогнеш на автора да го направи по-добро.ГРАДИВНАТА КРИТИКА е нещо много различно от простото констатиране на несъвършенство...
Затова писах по-горе, че трябва да се учим и да коментираме. [smilie3]
Много често точно показването на "несъвършенството" е достатъчно. Вчера Нейви ми намекна нещо за един елемент на снимка на патка у Тема, за очето и - ами достатъчно ми беше да преценя че у 95% от патките си съм пренебрегнал този детайл да му отделя особено внимание, освен в случаите, когато е бодяло очите ми.
Подобно преди време са ми показвали други Форумци, за баланс на бяло, за избързването у Макро....

Всички харесваме снимките си, затова трудно можем да ги преценим и от "другата страна", тук е мястото да ти забият един пирон и да ти покажат. Иначе остава онази идея за бутон "Без коментар" при качването на снимката в Албум.

За критиката - Тема "Предложение за Категория КРИТИКА" доста се изписа...

Ари [beer] че се увлекох с писанията [ezik] [smilie5]

Автор: bc   
Дата:   18-06-06 13:34

Аааа то цяла тема имало за моята снимка! [smilie5] Лелее колко съм горда! [smilie7] [smilie7] [smilie7] Зачудих си откъде такъв интерес към моя профил, а то затова било...[smilie5]
Аз под снимката си казах каквото имам що се отнася до нея =) Нямам нищо против критичните коментари, радват ме, стига разбира се да са смислени и да не са агресивни.
Определено ме ласкае високия вот за снимката ми от рейтинг Б, приемам го като комплимент. Далеч нямам намерение да правя нещо, което всички да харесват, така че не може да ме притесни това, че някой, към чиито снимки нямам никакво отношение, не бил харесал мой кадър. И в тази връзка страшно много ме зарадва мнението на Георги, който е уважаван от мен автор тук! Както и положителното мнение под снимката ми на няколко други ценени от мен автори. (Държа да отбележа, че не познавам никого от тях лично, нито сме си общували online... за да не се повдига пак "Аз не гласувам за приятели - а вие?")
И така... Благодаря за вниманието! Бъдете щастливи и не взимайте нещата толкова насериозно! ;)

Автор: chiphead   
Дата:   18-06-06 13:46

bc, [smilie24]

Автор: holden   
Дата:   18-06-06 14:02

bc [beer] [beer] [beer]

Автор: wildkid   
Дата:   18-06-06 14:09

Аз лично пък много бих се зарадвал на критичен коментар (говоря от типа - туй не е на фокус, онуй не е където трябва, контраста не струва, кадрирането куца, еди какво си би трябвало да е другояче) - досега не съм получавал такъв (вероятно защото хората, които могат да ми дадат такъв, не мога да ги провокирам да кликнат на моя снимка като я пусна)! На всеки му харесва да го хвалят, само че "+++++, :), браво, супер...." и т.н. - не вършат работа. Предпочитам като му харесва снимката на някого да ми каже - харесва ми светлината, харесва ми това, онова...не ми харесва това и това, като цяло е еди как си, предлагам да се кадрира така, предлагам черно-бяло....такива неща. Аз самият не мога да давам кой знае какви коментари за снимки на други, защото не съм на нивото да го правя, но когато гласувам гледам да си давам мнението за подобни неща - кадриране, фокус (доколкото мога)!

Автор: gecata   
Дата:   18-06-06 14:28

Посипвам си главата с пепел, ТЪРЖЕСТВЕНО ОБЕЩАВАМ ДА НЕ ПИША КРИТИКИ ЗА СНИМКИ НА Бс и на всеки който не ме молил за това!!!А сега немога да пропусна случая и отивам да разпердушиня wildkid[smilie5]
monkilok да стои на подслушване за да отвори нова тема[beer]

Автор: wildkid   
Дата:   18-06-06 14:30

Gecata [smilie24] [smilie18]

Автор: bc   
Дата:   18-06-06 14:34

Gecata, ама ти не прочете ли, че нямам нищо против критиката? И под въпросната снимка ти писах [ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна