Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ДСЛР за любител...?
Автор: bonnno   
Дата:   02-06-06 10:49

Макар че въпросът ми предразполага за шегички той е насочен към тези, които имат ДСЛР и най вече които имат опит с различни модели! За момента мога да отеля около 1600-1700lv. за фотоапарат. Няма да крия насочил сам се към Canon 350D. В ръката ми стои малък и доста пластмасов но аз не съм с голями пръсти и го държа сигурно. От това което прочетох това е най добрият избор като качество на матрицата и бързина на работа... но доскоро се колебаех и за Pentax ist DL/DS а сега направо не знам при представянето на новия K100D! Обичам да кръстосвам планините и често снимам с по дълги M42 обективи но на лента... Признавам че съм пристрастен към Kанон но май по разумното решение е да поизчакам малко за стабилизирания Пентах/все пак няма да изкарвам пари с фотография/!

Какво бихте ме посъветвали?!:-)

Отговори на това съобщение
 Re: ДСЛР за любител...?
Автор: dephil   
Дата:   02-06-06 10:59

Според мен - в рамките на бюджета ти - изчакай K100D [smilie24]

Имах 350D, сега съм на 20D & EOS-1N, един Пентакс МЕ-Супер и един билюк Такумари.

Пристрастен съм и към двете марки, но ако не си склонен за нещо от типа на един запазен 10D/300D и стъкла за останалите 800-900лв. - определено си заслужава да изчакаш малко.

Автор: DrEaMeR_Xs   
Дата:   02-06-06 11:00

Зимай Пентакса със стабилизацията!

Автор: ecobo   
Дата:   02-06-06 11:02

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=61249&t=61249&phorum_uriauth=

за останалите пари ще си вземеш читав(и) обектив(и)

Автор: Cristinel   
Дата:   02-06-06 11:04

Аз взех Пентакс *ист ДЛ ... нямам нерви да чакам к100Д ... защото ще го има след два месеца пък и след това 3-4 месеца ще е с висока цена... аба надявам се по коледа.. да сменя тялото на ДЛ със к100Д [thankyou]

Автор: bonnno   
Дата:   02-06-06 11:33

dephil, какво те накара да преминеш от 350D на 20D/здравата конструкция, повечето серийни снимки да, но има ли нещо друго/? Как ти се вижда комбинацията от твърд, рязък Такумар и стабилизирана матрица при условие че снимам пейзаж и природа и рядко движещи се обекти!

Автор: deyo   
Дата:   02-06-06 11:45

Аз бих изчакал малко за к100д. Ще ти се впише перфектно в бюджета (даже и пари ще ти останат), а веднъж снимал ли си със стабилизация, няма да мислиш за апарат без такава.
Иначе това за губенето из ръцете за мен е честно казано малко несериозен довод. Например колегата ми има 20д - много хубав апарат, но ми идва просто огромен, да не говорим, че е тежък.. Аз лично бих предпочел да е по-компактен, но при всички случаи размера и теглото за мен не могат да бъдат определящи.

Автор: neuromancer   
Дата:   02-06-06 11:50

По моето скромно мнение 350д вече е стар модел и към есента ще бъде сменен с нов. Тоест от финансова гледна точка по-добре да го купиш втора ръка (така и така вече е поостарял морално) или да изчакаш да излезе новия и тогава ще имаш избор, а и цената на 350д ще падне.
За пентакса са ти казали нещо подобно. Аз гледам канона, тъй като имам канонски обективи и смятам да си взимам ДСЛР в по-далечно бъдеще (сега си снимам на лента и ме устройва). ДСЛР бих взел като паднат към 800 лв дори и втора ръка.

В тази връзка ми прави впечатление че има много добри идеи, но всички са в различни марки апарати, ще ми се фирмите да почнат да крадат идеи един от друг и да комбинират, напр. ултразвуковото почистване на сензора при олимпус да се внедри някъде другаде или да сложат Фовеон в някакво по свястно тяло. Ама при сегашното положение не могат да ме накарат да мина на цифра, освен ако не свалят цените. (Аз съм любител и не печеля от фотография)

Автор: dephil   
Дата:   02-06-06 11:52

Удобството (начинът по който ми легна в ръката и усещането от снимането с него) ме накара да го сменя - нищо друго [smilie18]
Не подценявай този аспект, ако наистина снимаш за удоволствие.

Освен това, като става дума за планини, - 10/20D имат едно друго ОГРОМНО ергономично преимущество - снимането с ръкавици.
Не съм държал друго тяло, което да е по-удобно именно в такива ситуации (вкл. от други производители).

Иначе, ако ти е за пейзаж/природа - що не грабнеш едно Sony R1 и да ти е мирна главата? [smilie3]

А "комбинацията от твърд, рязък Такумар и стабилизирана матрица" ми се вижда прекрасна!
Независимо от това какво се снима "по принцип" - човек попада във всякакви ситуации, пък и не знае какво може да му се услади фотографската след месец-два.
Още повече, че и това дори ще ти струва около цената на Канона.

Нема да логорействам повече - потребностите, парите, предпочитанията и обектите са си твои, изборът - също.
Но лично аз бих изчакал Пентакса :)

Автор: apollo   
Дата:   02-06-06 12:18

И на мен 350Д и изобщо марката Канон са ми влезли под кожата до степен на оглупяване, явно заместникът му ще излезе пролетта на другата година и ще има голям екран, spot... и май само това!:-) Както Канон така и Никон едва ли ще пуснат стабилизирани матрици, щото трябва да си продават "ЕВТИНИТЕ" IS i VR obektivi...

Снимам с FZ30 и знам каква роля играе стабилизатора за ефективното иползване на дългия зоом! Май ще послушам разума и ще изчакам K100D а сърцето нека тупти - канон, канон, канон... Освен това четох че скоростта на фокусиране при K100D е подобрена спрямо ДЛ/ДС! Близкото бъдеще ще покаже дали е така както и много други отговори:-)

Автор: Cristinel   
Дата:   02-06-06 12:22

Юли месец се очаква ...

първа  назад  1     всички  напред  последна