Автор: AVEL
Дата: 22-12-03 10:23
mnooogo pyti sym vodil taq polemika tvyrde mnooogo pravq go za posleden pyt,zashtoto ne se 4uvstvam dlyjen da se obesnqvam na nikogo
neznam kyde po4va i kyde svyrshvat otdelnite izkustva (pyk i gram ne me interesuva) oba4e qvno samo az jiveq v zabluda shtoto vsi4ki drugi znaqt i mogat syvsem to4no i otse4eno da kategorizirat
da si po4itatel na opredelen vid fotografiq e normalno i nqma losh,da uvajavash samo i edinstevno "4istata_vodanenapita_pure_photografiq_vidish_li" syshto ne e losho,
no da lejish i da rejesh s golqmata nojica "4ista fotografiq:" ushite na neposlushnite NEvernici e nai malkoto ograni4eno
tazi polemika kato cqlo e dosta moralno ostarqla- takiva vyprosi sa gi vylnuvali horata prez 1898
az si mislq 4e mnogo lseno se podcenqvat i se eleminirat celi napravleniq, te4eniq , shkoli ... a kakvo bi stanalo ako "4istata fotografiq" beshe se razlqla kato kiselina i beshe polarvala vsqki ne4ist i manipulativen dolen artis...dobre 4e ne e imalo koi da mu kaje na Nagi - "abe q qj bademi s tvoite typi NEfotografski metodi"
"fotografiqta zapo4va sys natiskaneto na spusaka ,ne svyrshva tam" kazva dedo Adams i samo moga da si predstavq kakvo vyzmushtenie predizvikva s neestesvenite si potymnitelni maski ili nedoeskoponirani u4astyci ,
a pyk za Jan Sauden dumi nqmam - GUILTY - risuva vyrhu negativite si ,izrod takyv(toi e edin plakatadjiq znam az:)
i tn. i tn.
zashto neshto koeto vlagash kato li4no vyzpriqtie ili useshtane se podlaga na prezritelno otnoshenie, nari4a se "manipulaciq' i se zahvyrlq v ygyla???
nqma obsenenie za tozi paranoi4en srah ot razli4nost...ta nie ne mojem da presko4im barierata "k'vo e tva be?" ta kakavo ostava za vnushenie za idei i tn (abe mani gi tiq neshta sa za psevdo art idiotite i jenite dai da pogovorim za svetlomeri i baioneti)
az sym dosta posredtven 4ovek ,potynal sym v klisheta otvsqkyde no ima hora ,za koito da se podcenqva sposobnosta im da syzdavat svetove e ujasno prestyplenie
razbira se komentarite ne me ubijdat ili neshto podobnonqma da sprq da slagam snimki(no mnogo drugi go napraviha za syjalenie) zashtoto ne e tva na4ina
zashtoto vse pak ima hora koto vse oshte ne se draznqt da gledat "mazanici" v reitinga
tva e koeto iskah da kaja
p.s.fenomenyt "reklama" ima tolkoava obshto sys smesvaneto na izkustvata kolkoto elektronniq 4asovnik s napoleonovite voini
p.p.s. za men vsi4ko tova koeto pravq si ostava fotografiq (pone dokato se umazvam vyv emulsiq i mi se vie svqt ot 4erveni kruski v nas)
p.p.p.s. ako nqkoi zne kyde jiveqt jenata 4asovniki i myja nojica da mi kaje 4e ikasm da im napravq nqkolko estestveni portreta s raseqno osvetlenie
|
|