Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Хората, които не ни харесват...
Автор: Krassy   
Дата:   09-08-04 12:37

Искам да споделя едно мнение, което е линчна болна тема за много от учасниците в този сайт, не визирайки само моите фотографии.
От много дълго време съм в този сайт. Като учасник и зрител. Не винаги съм бил обективен, много често пъти съм грешал в преценката си за други творби, повлиян от емоционални причини или не добра преценка. Както и обратното. С всеки е така - хора сме!
С течение на цялото това време всеки изгражда в себе си определена представа за другия. В интернет тази представа обаче е в голяма степен грешна, но няма да обяснявам тука защо.
Следях много от коментарите на другите не само върху моите творби.
И на почти всички основната цел явно не е обсъждането на съответната творба, а отстояването на определено лично виждане и позиция в това изкуство - фотографията!
Може би тази тема е излишна и аз нищо ново не казвам, и може би това е болката, коята на всеки е известна но не би желал да говори за нея. Но аз съм 'ръб' и държа да го кажа, въпреки че го знаете!
Всяка една снимка е продукт на едно емоционално преживяване или желание от автора, или обикновен репортажен кадър.
Нормално е да повлияе по различен начин на другите. Не ние хубаво да ни критикуват, но се 'учим' от това.
Лошото е когато избягаме от своите виждания за да се съобразяваме с тези критики. Особено, когато са необосновани. Особено от куртоазия към себе си!
Какво бихте си помислили, когато под снимката ви има крайно различаващи се коментари? Кой ви се 'мазни' и кой 'завижда'? Това си мисли всеки!
Повечето от хората са 'обидени' от някои ваши крайни коментари под творбите ви и само чакат да се появите с дадена снимка и почват да изсмукват какви ли не дефекти, основателни и неоснователни!
Има вече формирани фракции от хора, нестроени към други такива. Особено покрай конкурсите! Всички ги забелязват.
Какво можем да направим по случая? Нищо!
Лично аз се усмихвам на изсмуканите неаргументирани коментари не само под моите снимки. Всяко едно 'тъпо е' за мен е израз на злоба или завист ако не е казано защо. А и 'защото' не винаги е правилно!
Тези хора не са творци, а някакви борци на измислен фронт.
Вие как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Хората, които не ни харесват...
Автор: Brummaker   
Дата:   09-08-04 13:55

Ами...и така и така...[smile]

Автор: Smahi   
Дата:   09-08-04 13:58

emi to twa si e qsno..ama wajnoto e kupon da stawa..az str6no mnogo se zabawlqwam kogato gledam snimkite w tozi sait.edni hubawi drugi lo6i ... nqkoi prosto genialni...edni se draznqt drugi se opitwat da umiotworqwat..na den wlizam pone eidn pyt w tozi sait i toi me zabawlqwa w prodyljenie na pone 15-20min...ponqkoi pyt se poqwqwa i po nqkoi sys neweroiatna snimka .. hareswa mi wsi4ko ,koeto stawa tuk, wypreki 4e s ni6to ne u4astwam w nego..izwinqwam se za latinicata..neka nikoga ne spirat drazgite psuwnite...koftite snimki s hubawi komentari i ocenki .. hubawite snimki koito sa opliuti.....a pyk 4owek koito snima naistina kadyrno i ne po slu4ainost...edwa li mu puka 4e nqkoi go e opliul..

Автор: Thor   
Дата:   09-08-04 14:33

Krassy-Крассы !!???[smilie11]
аз не мога да разбера ,ти снимаш за удоволствие ли ??
или
за да показваш снимките си за оценка в този сайт ???
ако е за да научиш нещо си има книги ,интернет форуми и т. н.
има и други по сериозни предполагам за "фотографите" да ги наречем например "про"- форуми
там сигурно поне ще добеш представа какво харесват масите/популасите тъй като си плащат за работата на фотографите..ако пък влизаш тук за да се забавляваш то забавлявай се и тук сигурно не е по различно от реалният живот има си интригите ,удоволствията и неудоволствията и ако това те дразни говори за това но не виждам смисъл да намесваш фотографията ,който ти харесва работата/снимките/ще я/ги харесва въпреки всичко ,който заради едно или друго не ги харесва ,ако ще да се съдереш да пускаш теми като тази ,няма да ги накараш да те харесват ,пък и какъв е този стремеж да се харесаш на всеки/всички !!!!!!!????[smilie11]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-08-04 14:55

ами много просто, нов си нов си още Краси:): влизай в някоя фракция , ако не си влезал вече де...или се гмуркай отдолу да извиваш руля подводно и да сменяш курса..не чакай много да ти харесат снимките в такъв случай:)) Те фракциите са като в парламента, когато си гласуват бюджета и статута са единомислени:)
Имаи предвид, че управлението на кораба е демократично, капитана дава само напътсвия, след това самоселектиралата се маса определя курса:)
Другата възможност: зайграваш се с няколко ника - джокер ти не требе:), и от единия си си ти и си правиш каквото искаш (без надежда да вземеш сапунерка...но ти си си бизнесмен, и ти не требе де), другите пращаш към различните фракций, като осигуряваш и лица за очна ставка.
Трета възможност: участваш в различни фотосайтове, като ти попресолят нещо добро тук,и ако не си на кеф... веднага им заковаваш един линк-огледало за вътрешната простота на критикуващия. Имай предвид, че така ще си повишиш гледаемостта, и пасивността в коментарите, а също и огледално-размножат кривите коментари, но поне ще имат обективност:)
Четвърта възможност: правиш си собствена фракция!! Тук ще е трудно, но примерно ако снимаш добре, си самофинансираш 3-4 изложби на добри места, и ставаш фактор.
Пета възможност: наемаш си един добър ПР организатор. Слушаш го кога какво да казваш, коментираш, пускаш снимки (той ще проучи webcounter, гледаемост, пикове часове или дни,предпочитания и т.н.) Ще забравиш за критиките, а ще постваш рядко. Имай предвид, че масата от незаинтересовани зрители влизат тук да гледат добри снимки по презумция, всъщност и да гледат състезанието най-вече, и интрижките. Ако не качваш в първите страници, шедьоврите ти са обречени. Трябва си ти стартер - химикал при проявяването, дето "дава начален тласък", нещо като пружина, като акумулаторен ток за старта - да отидеш напред, за да те оценят.
Така ще повишиш обективността към твоите неща. Виж, обективността към много добри снимки на никомунейзвестни никове няма как да повишиш:)

Автор: vai   
Дата:   09-08-04 15:00

Малее какво става тук???????????
Я всички на една маса за по бира[beer] [beer] [beer]

Автор: TPECHAT   
Дата:   09-08-04 15:14

Краси, зарежи таа работа [smilie5] !
Защо трябва някой да се мазни? Ква му е ползата? Или пък да прекалява с негативно отношение. Аз го правя за спорта [smilie5] , пък и само в крайни случаи. Не може една супер некадърно монтирана "творба" да присъства на 1ва страница, в какъвто и да било рейтинг. Не мислиш ли?
Както и да е. На мен за конкурси по фотография не ми дреме, както и за точки, медали, дипломи и т.н. Само че всичко си има граници.
Тва за Интернет си прав. Но тук сме се събрали да се кефим и спорим на тема снимане. В реалния живот кво? С теб бихме могли да бъдем мноо добри приятели, ама ако си направил боза? По-добре е да ти го кажа [smilie5] ... или да се заям [smilie5]

Тук повечето ги взимат коментарите много лично, въпреки , че не им е това професията. Както е при мен. Да си ме псуват спокойно. Аз си снимам за семейния албум така или иначе. Аз не завися от това, което съм нащракал [smilie5] !

Така че [smilie25] искам да знаеш. Аз не те мразя! Но ако има нещо за казване... ще ти го кажа [smilie5]

Автор: DR2   
Дата:   09-08-04 16:49

ami na men ne mi dopadat pove4eto komentari ot sorta "!!!" "krasota" i drugi takiva! az lichno mislq 4e teq medali i konkursi sa bosh laf rabota. i kato bombe mi se iska da ima pove4e smisleni komentari i kritiki... tuk v toq forum qvno se otglejda "dobro otnoshenie" kym avtori i tehnite tvorbi. a kolko e zdravoslovno tova za tqh. da snimame za udovolstvie no tova ne zna4i 4e ne trqbva da bydem kritikuvani! daje e nalojitelno... ot nqkolko meseca activno sledq foruma i postvam ot 2-3 no zabelqzvam naposledyk napliv na bezinteresni, bezlichni dobre snimani peizaji, portreti i dr. kakvo stava se pitam. az predpochitam da experemetiram i da polucha suma kritiki otkolkoto da shtrakam standartni kadri no "na fokus"... malko po te4enieto zapochva da stava rabotata v foruma... a tova koi kogo mrazel i drugi takiva detinshtini men ne me vylnuvat! daje si mislq 4e takiva neshta vdigat nivoto na uchastnicite vyv foruma estestveno ako se spazva dobriq ton...

Дата:   09-08-04 16:53

ТРЕСНАТ,

той, спорта е хубаво нещо. Глупостта е по-лошото...[smilie19]
И още нещо - кое е филтър е ясно на всеки. А за теб : дори и кръгчетата ти не са поставени на място ... [smilie18]

Забравих да те поздравя за позицията по въпроса за и-нет и живота, ТРЕСНАТ ! [smilie24] Тук аз мисля точно като теб, по същия начин е и за казването на нещата...[smilie24] /за това е тази редакцийка/ [smile]

Публикацията е редактирана (09-08-04 16:54)

Дата:   09-08-04 17:01

kolko malko my trabva na coveka be xora[smilie24] [smilie19]

Дата:   09-08-04 17:03

vai :

на мен : един апарат, произведен по моя поръчка /със съответната спецификация [smilie5] /

[smilie24]

Автор: Krassy   
Дата:   09-08-04 17:06

TPECHAT, благодаря за мнението, Моби, и на теб за поученията [smilie7] Thor, ти като четеш разбираш ли ме? Къде пише че искам да се харесам на всички, и ако е така, защо ще правя тия изцепки с други никове и остри коментари? Я пак помисли?
Това което съм искал да кажа е ПРОСТО да споделя една общоизвестна истина - горе съм го написал! Не целя нищо, не искам награди, не гоня точки, снимам за удоволствие, конфликтен и емоционален съм и това е така, защото наистина се забавлявам. [smilie7]

Въпроса ми накрая в темата беше дали и другите мислят така за нещата като цяло, НЕ ЗА МЕН, аз говоря от името на зрител, не ми казвайте какво и как да правя, защото си го правя добре и ни най-малко се чувствам ощетен или засегнат [smilie7]
Както виждате във Варна си се забавляваме на тази тема и със звирки и с изложби!
Нищо лично, хресвате ми такива каквито сте и нокога не бих прецакал някой, на никого не бих обърнал гръб! Не съм такъв човек... но темата беше не за мен [smilie7]

Автор: TPECHAT   
Дата:   09-08-04 17:16

Brumm, krygchetata sa si na mqstoto pyk [smilie5] !!!

Дата:   09-08-04 17:31

[smilie3] ъкъ ! [smilie5]

Дата:   09-08-04 17:36

koli li bistanalo ako sicki sme na edin ostrv[smilie18] q si tristavete natakova mqsto dase saberem [beer] [beer]

Дата:   09-08-04 17:49

... спорове, бой, бой /здраво ... [smilie3] / и всичко това : снимано [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[shtrak]

Дата:   09-08-04 18:03

Краси, аз "поучения" ти дадох, който не спазвам:)) но само ако ги спазиш /може би експертно подоработени/ можеш да изградиш позиция да промениш нещо, иначе сам каза:
"Какво можем да направим по случая? Нищо!":))
Ето, аз чат-пат като не съм на кеф и мина с картечницата по нещата, който особено ме дразнят (не от самосебе си, а просто с коментарите отдолу, с лицемерничене или рейтинг...все неща, не дотам касаещи автора им, а повече аудиторията), и после веднага получавам залпове под собствените си снимки (дори ако "засегнатите" автори никога не са ме коментирали, но тогава...), или поне пассс. Въпреки, че гледам положителните ми отзиви да са поне 2 пъти повече, но те не се гледат - гледа се само някъде ако си отправил критика.Така е. Ако е речено да е така - да е така. Щом мнозинството е такова! Но важното е, да не губим собствената си представа за нещата, и да не мимикрираме собственото си мнение на принципа "или добро, или нищо" - това го казват за други:)
Brummaker, да, треснатия е прав. Онова е филтър, и като цяло не е за там. Сюжета не е стойностен, доста измислен и найвен за да го държим на пиедестал. Има разминавания доста в отражението, чисто технически , знаеш, и преди те ядох за "оня филтър". Снимай друго, както казваш - има какво да снимаме:)Това, че доста фира има в челото, нека да не те кара, да качваш и своя там, или ако се е качила някакси - не я защитавай толко ревностно:)...а иначе треснатия не е толко треснат. Като му треснах един коментар, и ми тресна ВЕДНАГА един рикушет:)
Да, това се вижда откъде мен, сега ако искате вярвайте, ако искате ме нападайте:)

Автор: Thor   
Дата:   09-08-04 18:06

ми защото пускаш едни такива никакви теми и не им разбирам смисъла какво целиш с тях [smilie11] ако искаш да ти се обърне повечко внимание не е този начина ,не си на 10 годинки ,това което те дразни сигурно дразни и други ,ама е безмислено да се дъвче постоянно ..ако си нямаш други играчки играй си , на мен не ми пречиш ..просто си изказах мнението по въпроса и не съм си го променил ...[smilie21] [smilie6] [smilie21]
ей на ТРЕСНАТ-ия [smilie24] с кеф да му се посмееш на изцепките ;))евалла ;))

Дата:   09-08-04 18:14

Mobby_Dick,

аз защитавам единствено идеята, че всеки може да си снима каквото си ще и както си ще и ако не се взема много насериозно, би било добре. Ако е станало грешка - извинения от мен.
А за снимката - честно казано и да я изтрият ми е все тая ;)))
Аз за апарати не ламтя, слава богу иде 11-ти [smilie3]

[beer] [shtrak]

Ама чакайте бе, това че е филтър е ясно, а и аз не съм го крил !!! Да беше дошъл някой от Вас в четвъртък на Баба Яга ...

И още нещо да добавя - за Mobby : разминавания ЧИСТО ТЕХНИЧЕСКИ В ОТРАЖЕНИЕТО НЕ МОЖЕ ДА ИМА, защото ако си ползвал въпросния филтър, то би трябвало да знаеш как той действа [smilie3]

Публикацията е редактирана (09-08-04 18:37)

Дата:   09-08-04 18:14

Жоро каза в другата тема: "Харесват ги, защото като кажат "ей, това е много хубаво" и успеят да убедят някого в това, следващата стъпка е да кажат "виж сега аз го мога същото".
"Да, точно това , и факта, че курса е много либерален към "всички фотолюбители" вкарва доста фира, защото всред тях има и необосновано амбициозни такива. Фирата закостенява, и става лош темел, върху който се гради:) Всеки има право да качва снимки, но по презумция няма право да получава задължително похвали:). Повечето го разбират, но изключенията се провират. От това страдат най-вече тези любители, който найстина са уцелили и пуснали нещо добро - то е атакувано или просто пренебрегнато от поотрасналите бройлери. Пък и лафа "кервана си върви, НИЕ сме кервана, кучето си лае, не ме дразни...не ме дразни...не ме дразни...ДРАЗНИ МЕ МАМА МУ СТАРА":) Шоуто трябва да продължи:)

Автор: Gafa   
Дата:   09-08-04 18:23

аз съм на бира [beer]

Автор: J0R0   
Дата:   09-08-04 18:29

Моби Дик, не мога да разбера ти какво предлагаш? Да се съберем тричленка, като на някой други сайтове и да определяме - този автор става, а онзи - не става! Така ли?
Аз лично нямам самочувствието на толко велик, че да определям кой става и кое не, мога само да изказвам (а не да налагам) личното си мнение по някои естетически въпроси, нещо което правят повечето хора тук.

Дата:   09-08-04 18:35

ахъм !

[beer]

Дата:   09-08-04 18:42

Brummaker , знам , че не ламтиш - не се засягай:) друго исках да кажа.Изобщо темата е толко деликатна, че не мога да давам примери с тенденции, без да са конкретни - макар и автора да не е на първи план:( а и както казвам -аз така го виждам, 1 човек-1 глас, аз не съм го дал за тази снимка, за други твой съм го давал.
Какво ще стане на 11-ти? Ще си сменяш щтракалото ли?:)

Дата:   09-08-04 18:46

на 11-ти иде новото ... добре изпитано старо ;)

а за гласовете: това, честно казано го преболедувах... [smile]

вече и без рейтинг спя спокойно [smilie19]

[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна