Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мурнау
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   08-08-04 23:03

Вчера гледах един филм - "Клетката"/The cell/.
Беше доста интересен, поне като натрапчив визуализъм, целящ да компенсира идеята (освен ако не приемем, че си е някаква научна фантастика де). Операторската работа е на много високо професионално ниво, няма "празен" кадър, дето се казва, всичко композирано и ефектно въздействащо като цвят,форма и ракурс /дори като саунд, без да съм спец/, дори бих казал - на самоцелно високо ниво, повече от необходимото:). Понеже във филма се разглеждат проблеми свързани с ченгета и психолози, садизъм, доминиране, самият главен герой- болен садист е невинна трагична жертва, а всъщност е запазил доброто по своему /случайните му жертви не са акцентирани, няма нито един труп- профи бих казал:))за да се поражда милосърдието ни само към главния герой, болен от някаква рядка форма на шизофрения/. Визуализацията и в най-вулгарните и ефекти е все на живи или умиращи хора и подобни /с изключение на една вана, ама това което не трябваше да се вижда беше под водата - където се сетих за твойте опити:)/. Доброто пак победи:)
Идеята ми е, че в един филм има много-много разказвателен елемент, много повече отколкото в една снимка....и много работи могат да са допустими, когато не са същността...а една снимка изразява същността си.
В сцените, които сигурно ще те мотивират /ако не си го гледал/ да снимаш по тях, има доста екзотични източни мотиви, може би и японски. Ако филма се разчлени на малки кубчета, се виждат много успешни кадри на изразяване на страх, болка, състрадание, съпричастие, насилие, различност - все неща, които те вълнуват, ми се струва, и са в рамките на човечността и добрата реакция. Безчовечния елемент е представен определено като от друг свят - това е дистанцирането на авторите от сцените на насилие с които човъркат зрителя, успешно ми се струва:) ха-ха, тъпо обяснявам - почти като за "Хищникът 1". Гледай го"/The cell/ .

Отговори на това съобщение
 Re: Мурнау
Автор: Brummaker   
Дата:   09-08-04 14:50

[smilie24]

Автор: kirilius   
Дата:   09-08-04 15:02

Mnogo iak film naistina!
[smilie24]

Mnogo vizualno vazdeistvasht. Mnogo dobra rabota.
Az kato go gledah, 20na choveka ot zalata si izliazoha, moje bi biaha ochakvali porednata leka boza za ubivane na vremeto... [smilie5]

Автор: zafteto   
Дата:   09-08-04 21:41

[smilie8] не съм сигурна доколко не е боза, обаче заснемането определено прави впечатление, доста при това!! [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна